בעשור האחרון חוותה נתניה גידול מואץ באוכלוסייה, אך תשתיות התחבורה בעיר לא הותאמו לשינוי הדרמטי. הרחובות הראשיים והצמתים נותרו כשהיו, בעוד מספר כלי הרכב למשפחה הוכפל. אם בעבר לא כל משפחה החזיקה רכב פרטי, הרי שכיום כמעט לכל בית אב יש יותר מרכב אחד. ללא הרחבת כבישים וללא פתרונות חניה מספקים, נוצרו עומסי תנועה בלתי נסבלים, במיוחד בשעות הבוקר והערב.
השפעת הפקקים על חיי היומיום
איכות החיים בעיר נפגעה משמעותית: הורים מתקשים להסיע את ילדיהם לבתי הספר, נסיעה לעבודה הופכת למאבק יומיומי, ונהגים נאלצים להתמודד עם מכוניות חונות בחניות כפולות, משאיות, ומערבלי בטון החוסמים את התנועה. התוצאה היא עיכובים ממושכים, זיהום אוויר מוגבר ותסכול הולך וגובר בקרב התושבים.
קריסת המסחר והגירת הצעירים
הפקקים והמחסור במקומות חניה פוגעים קשות במסחר המקומי. חנויות נסגרות עקב היעדר קונים, שכן רבים נמנעים מלהיכנס לאזורי העומס. נוסף על כך, הארנונה הגבוהה בעיר מהווה נטל כבד על הסוחרים והתושבים כאחד. רבים מהצעירים מחפשים איכות חיים טובה יותר ועוזבים את נתניה, מה שמוביל להזדקנות האוכלוסייה ולפגיעה בפעילות הכלכלית בעיר.
פתרונות נדרשים
במקום להשקיע מיליוני שקלים במצלמות לאכיפת קנסות, יש להפנות משאבים להרחבת הכבישים, שיפור תשתיות הרמזורים והקמת חניונים ציבוריים. הצבת פקחים שיכווינו את התנועה בשעות השיא יכולה להקל משמעותית על העומס. שיפור התחבורה הציבורית, למשל על ידי הוספת קווים ייעודיים ושיפור תדירותם, עשוי אף הוא להפחית את מספר כלי הרכב הפרטיים בכבישים.
לסיכום:
פתרון בעיות הפקקים בנתניה דורש חשיבה מחודשת והשקעה נכונה בתשתיות. העיר לא תשגשג מהטלת קנסות, אלא מנגישות וידידותיות לתושביה ולמבקרים בה. רק באמצעות תכנון תחבורתי נכון, הרחבת התשתיות והשקעה בפתרונות תחבורה ציבורית ניתן יהיה להפוך את נתניה לעיר מודרנית ונוחה יותר לתושביה ולעסקיה.
חבר המועצה לשעבר, ארז אבא, שבנו מופיע בקונצרט בהיכל התרבות בעיר, משתף: ״איזה כיף להגיע להיכל התרבות בנתניה, לשמוע קונצרט של ילדים צעירים מגיל ארבע, זאת שמחה גדולה מאוד ויש עתיד לתרבות בעיר. ומילה טובה למנכ״ל בני אפרים, שגם הוא התרגש מאוד כאילו זה הפעם הראשונה שהוא הגיע לקונצרט, ומה עוד שיש לו צוות מורים איכותיים ביותר. כיף גדול!״.
מרגשת: רבקה שמבי, תושבת חדרה בת 85, החליטה מאז תחילת המלחמה לחמם את לב החיילים בדרך מיוחדת. מדי יום היא סורגת בעבודת יד כובעי צמר ומעבירה אותם ללוחמי צה"ל בשטח. משלוח הכובעים האחרון הגיע לחיילי גדוד שיאון המשרתים בעזה, כאשר החיבור לגדוד נעשה בסיועה של מרים יקיר. מחווה מרגשת של נתינה, אכפתיות וערבות הדדית מהלב של חדרה אל החזית. מפרגנים לה מהלב!
מנכ"ל גולף ומנכ"ל החברה לפיתוח קיסריה חנכו מרכז לוגיסטי חדש של הקבוצה, מהגדולים בישראל, בפארק העסקים קיסריה. אייל גרינברג, מנכ"ל קבוצת גולף, ומיכאל כרסנטי, מנכ"ל החברות לפיתוח ולנכסי קיסריה מקבוצת אדמונד דה רוטשילד (ישראל), קבעו השבוע מזוזה וחנכו את המרלו״ג החדש והמרשים של קבוצת גולף בפארק העסקים החכם קיסריה. המרכז הלוגיסטי, מהגדולים והמתקדמים מסוגו בישראל, משתרע על כ-30 אלף מ״ר בנוי. הוא ממוקם בחלקו הצפוני של הפארק, בסמוך למרלו"גים של דיפלומט וכמיפל, ונבנה בהתאמה מלאה לצרכיה של קבוצת גולף, המאגדת תחתיה שורה של מותגי אופנה ועיצוב הבית מהמובילים בארץ.