התמרורים נסתרים והדו"חות חוגגים: תושבים חוטפים דו"חות על חנייה במקום בו התמרור האוסר, מוסתר!
חרף העובדה כי התמרור המוצב מוסתר לחלוטין, עיריית חריש מנפיקה דו"ח אחר דו"ח לנהגים תמימים שחנו להפתעתם ב'תחנת מוניות' – במקום לטפל בבעיה # עיריית חריש הודיע: החל מיום ראשון תוגבר האכיפה על חנייה במפרצי תחנות אוטובוסים
בתקופה האחרונה הגיעו לשולחן המערכת מספר פניות בנוגע לדו"חות חניה הניתנים לאזרחים שפעלו בתום לב והחנו את רכבם בצורה חוקית, לכאורה, אך כשחזרו לרכבם גילו שחטפו דו"ח על סך 250 שקלים, מאחר ולהפתעתם התברר להם כי חנו ב'תחנת מוניות'.
המדובר הוא על מקטע חנייה קצר ברחוב תמר (בין רחוב אלון לשדרות דרך ארץ). לפני המקטע ישנו תמרור המודיע כי מדובר על אזור המוגדר כ'תחנת מוניות' וממילא החניה בו אסורה – אלא שאותו תמרור ממוקם מאחורי עץ שענפיו מסתירים אותו לחלוטין, בשל כך הדרך לטעות ולחנות במקום זה, קצרה למדיי.
נוסף על התמרור המוסתר, ראוי לציין כי הקצאת מקטע קריטי זה, הסמוך לשדרות דרך ארץ העמוס – למוניות, כלל אינו מצדיק עצמו וכמעט שלא מגיע לכדי שימוש על ידי נהגי מוניות – ולאורך מרבית שעות היום הוא פנוי לחלוטין, כאשר מעת לעת ניתן למצוא בו בעיקר רכבים פרטיים.
בתוך כך, במהלך השבוע הודיעה עיריית חריש, כי החל מיום ראשון הקרוב תוגבר האכיפה בנושא חניות רכבים פרטיים בתחנות אוטובוסים, כאשר הודגש כי: "חנייה במפרצי תחבורה ציבורית פוגעת בשטף התנועה, ובעיקר מסכנת נוסעים שעולים ויורדים מהאוטובוס".
עוד הוסיפו והדגישו בעירייה, כי "גם כלי רכב עם תו נכה אינם מורשים לחנות בתחנות אוטובוס! הקנס על חנייה אסורה: 250 שקלים".
מי רואה את התמרור? התמרור המוסתר שמוביל לקנסות כבדים
במהלך חופשת חול המועד סוכות יערכו ב 18 קניוני עופר ברחבי הארץ מגוון רחב של אירועים, פעילויות ואטרקציות לכל המשפחה – ללא עלות ובכניסה חופשית. בין האטרקציות הבולטות לכל השפחה: מופעים, הצגות , סדנאות, מתחמי משחק, מתנפחים ועוד. חג שמח!
מרוץ "ענבי טלי 2026" – מרוץ הראשון מסוגו בישראל שהתקיים בין הכרמים ובנופים המרהיבים של שפלת יהודה, השתתפו כ-200 רצים ורצות מגילאי 4 ועד 70. האירוע הציע למשתתפיו שלושה מסלולים ברמות קושי ומרחקים שונים – מקצה תחרותי של 10 ק"מ, מקצה של 5 ק"מ ומקצה של 2 ק"מ המיועד למשפחות ולילדים. המשתתפים במרוץ נהנו מחוויית ריצה ייחודית פסטורלית ובלתי נשכחת בתוך הנוף החקלאי המזוהה עם ענבי טלי, במסלולים העוברים בין הכרמים הירוקים והשדרות המוצלות, סמוך לאזור בו עובר שביל ישראל ובנוסף, קיבלו חולצת DryFit ומדליית השתתפות, ובמקצים התחרותיים גם מספר חזה עם שבב דיגיטלי למדידת זמנים. את המרוץ סיימו בטעם טוב עם מיטב תוצרת הענבים כחול לבן. כרמל הלפרין, מנכ"ל 'ענבי טלי', שהזניק את המרוץ והשתתף בעצמו במקצה של 10 ק"מ, אמר: "אנו שמחים על האירוע המיוחד ועל ההזדמנות להזמין את הציבור הרחב אלינו, לכרמים, המקום שבו הסיפור של ענבי טלי התחיל ולהכיר מקרוב את החקלאות והנוף של מושב לכיש".
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!