בעקבות המינוי, צפוי להיכנס למועצת העיר במקומו של בוסקילה חבר המועצה מטעם תנועת ש״ס, משה אלמליח, המכהן כיום כמנכ”ל גחש”א – חברה קדישא חדרה
השר לשירותי דת, הרב מיכאל מלכיאלי, הודיע על מינויו של עורך הדין אליהו (אלי) בוסקילה, נציג רשימת המחנה המאמין וחבר מועצת העיר חדרה, ליו”ר המועצה הדתית בעיר. המינוי מהווה סגירת מעגל מרגשת עבור בוסקילה, שאחיו, הרב יוסף בוסקילה ז”ל, כיהן בתפקיד במשך שלושה עשורים והקדיש את חייו לחיזוק שירותי הדת בעיר.
עו"ד אלי בוסקילה, שבעבר היה מזוהה כיו"ר מפלגת הציבור הדתי-לאומי, חָבַר בבחירות האחרונות לתנועת ש״ס מתוך מטרה ליצור חיבור אמיתי בין הציבור הדתי לציבור החרדי ולחזק את שיתוף הפעולה בין הקהלים בעיר. במסגרת פעילותו, הוא היה חלק מרשימת המחנה המאמין בראשותו של יו”ר ש״ס חדרה, בועז ביטון, שהוביל את המהלך למינויו ליו”ר המועצה הדתית.
בעקבות המינוי, צפוי להיכנס למועצת העיר במקומו של בוסקילה חבר המועצה מטעם תנועת ש״ס, משה אלמליח, המכהן כיום כמנכ”ל גחש”א – חברה קדישא חדרה.
עו”ד אליהו בוסקילה הודה לשר לשירותי דת, הרב מיכאל מלכיאלי, על האמון והתמיכה במינויו לתפקיד הרם, והתחייב לפעול במסירות להרחבת וחיזוק שירותי הדת בעיר, בשיתוף פעולה מלא עם יו”ר ש”ס חדרה, בועז ביטון, ועם הרב הראשי לעיר, הגאון רבי ישראל מאיר ביטון שליט”א.
“אני נכנס לתפקיד מתוך תחושת שליחות עמוקה ומתוך אחריות לשמור, לפתח ולחזק את שירותי הדת בעירנו האהובה. בעזרת עבודה משותפת עם כל הגורמים הרלוונטיים, אני מאמין שנצליח להמשיך ולהצעיד את חדרה קדימה בתחום זה, תוך מתן מענה מקצועי ויעיל לכלל תושבי העיר”, אמר בוסקילה.
בסיום דבריו, הוסיף בוסקילה תודה מיוחדת למשמר היוצא, מר משה פניגשטיין, שכיהן כממונה המועצה הדתית בשלוש השנים האחרונות: “משה עשה עבודה מדהימה למען פיתוח והרחבת שירותי הדת בעיר, ואני מודה לו על פועלו הרב. תרומתו הייתה משמעותית, ואין ספק שהשאיר חותם חשוב. אני מאחל לו הצלחה רבה בהמשך דרכו, ומוקיר לו תודה על כל אשר עשה למען תושבי חדרה.”
יו״ר המחנה המאמין ויו”ר ש״ס חדרה, בועז ביטון, בירך את בוסקילה על המינוי: “אין לי ספק שעו”ד אלי בוסקילה ימשיך לפעול במסירות לקידום שירותי הדת בעיר ולהמשיך את המהפכה הדתית והרוחנית שמוביל המרא דאתרא, הרב הראשי לחדרה, הגאון רבי ישראל מאיר ביטון שליט”א. אני מאחל לו הצלחה רבה בשליחותו החשובה לטובת תושבי העיר.”
עוד הוסיף ביטון: “אני מברך גם את חבר מועצת העיר הנכנס, משה אלמליח, על כניסתו לתפקיד, ובטוח שהוא ימשיך לפעול להגדלת והרחבת מוסדות החינוך והתורה בעיר חדרה, תוך מחויבות עמוקה לערכי התורה והמסורת.”
במהלך חופשת חול המועד סוכות יערכו ב 18 קניוני עופר ברחבי הארץ מגוון רחב של אירועים, פעילויות ואטרקציות לכל המשפחה – ללא עלות ובכניסה חופשית. בין האטרקציות הבולטות לכל השפחה: מופעים, הצגות , סדנאות, מתחמי משחק, מתנפחים ועוד. חג שמח!
מרוץ "ענבי טלי 2026" – מרוץ הראשון מסוגו בישראל שהתקיים בין הכרמים ובנופים המרהיבים של שפלת יהודה, השתתפו כ-200 רצים ורצות מגילאי 4 ועד 70. האירוע הציע למשתתפיו שלושה מסלולים ברמות קושי ומרחקים שונים – מקצה תחרותי של 10 ק"מ, מקצה של 5 ק"מ ומקצה של 2 ק"מ המיועד למשפחות ולילדים. המשתתפים במרוץ נהנו מחוויית ריצה ייחודית פסטורלית ובלתי נשכחת בתוך הנוף החקלאי המזוהה עם ענבי טלי, במסלולים העוברים בין הכרמים הירוקים והשדרות המוצלות, סמוך לאזור בו עובר שביל ישראל ובנוסף, קיבלו חולצת DryFit ומדליית השתתפות, ובמקצים התחרותיים גם מספר חזה עם שבב דיגיטלי למדידת זמנים. את המרוץ סיימו בטעם טוב עם מיטב תוצרת הענבים כחול לבן. כרמל הלפרין, מנכ"ל 'ענבי טלי', שהזניק את המרוץ והשתתף בעצמו במקצה של 10 ק"מ, אמר: "אנו שמחים על האירוע המיוחד ועל ההזדמנות להזמין את הציבור הרחב אלינו, לכרמים, המקום שבו הסיפור של ענבי טלי התחיל ולהכיר מקרוב את החקלאות והנוף של מושב לכיש".
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!