מאת: פלאשנט חדשות יום רביעי,
12 בפברואר 2025, 09:04
מועצת העיר נתניה אישרה את תקציב העירייה לשנת 2025
מועצת עיריית נתניה אישרה את תקציב העירייה לשנת 2025.
הצעת התקציב הרגיל עמדה על 2,286.7 מיליון שקלים ואילו הצעת התקציב הבלתי רגיל שהונחה על שולחן המועצה עמדה על 587 מיליון שקל. כאמור התקציבים אושרו ללא מתנגדים עם נמנעים בלבד, ולאחר שחברי האופוזיציה הגיעו להסכמות עם חברי הקואליציה לגבי העברות תקציביות מסעיף אחד למשנהו.
גזבר העירייה שגיא רוכל פירט בדברי הקדמתו לתקציב את האתגרים ואת המורכבות שעמדו השנה בבסיס גיבוש התקציב. הוא התייחס למלחמת 'חרבות ברזל' המתמשכת, להתייקרויות הנובעות מהסכמי השכר שנחתמו במשק, לירידה בהיקף גביית הכנסות עצמיות בשל ירידה בהיקפי הבנייה בעיר כמו גם בארץ כולה וצמצום הכנסות ממשרדי הממשלה השונים.
למול זה ציין הגזבר את תהליכי ההתייעלות וצמצום ההוצאות בתחומים שונים שנעשו ונעשים בעירייה כמו חיסכון בהוצאות שכירויות והתכנסות למבני עירייה, חיסכון באנרגיה בתחום צריכת החשמל ותחזוקת מתקני חשמל, התייעלות במכרזים והתייעלות בתחומי כוח אדם, צמצום משרות פורשים וספיגתן וכן איחוד תפקידים.
ראש העיר, מרים פיירברג-איכר הודתה לכל העושים במלאכה לרבות לאנשי האופוזיציה ששילבו ידיים למען אישור התקציב ולמען תושבי נתניה. "אני שמחה על אישור התקציב אשר נעשה על פי החזון שלי ואמור לשקף את החזרה של כלכלת ישראל לפעילות עסקית כוללת.
"התקציב נערך במקצועיות ובאחריות" הדגישה פיירברג "תוך ניצול אחראי ושקול של משאבי העירייה לשיפור איכות החיים של התושבים."
"אאחל לכולנו שנה כלכלית מוצלחת ויציבה, שנצטיין בהענקת שירותים לתושב, במטרה להמשיך ולשמור על צמיחה ושגשוג של העיר נתניה, תוך הנצחת איתנותה הכלכלית ותוך הצטיינות במדדי הניהול הכספי שאותם מכתיב משרד הפנים."
פיירברג סיכמה: "נישא תפילה לחזרת החטופים כולם ולשלומם של חיילינו ואנשי כוחות הביטחון העומדים על הגנת המולדת."
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.
סדרת רשת חדשה תעלה עם הזמרת ויוצרת התוכן פרידה עוזיאל שתארח זמרים ויוצרים. הסדרה עולה על ידי מותג האיפור מייבלין ניו יורק, והיא מצולמת תוך כדי נסיעה במונית צהובה, המעוצבת בסגנון המוניות בעיר ניו יורק. בשלב הראשון תעלה סדרה של ארבע פרקים, כשבכל פרק תארח עוזיאל זמר/יוצר מוביל, ביניהם: נועם קליינשטיין, ליהי טולדנו ושחר טבוך. איתם תיצור שיח פתוח ומרענן, שיעסוק בנושאים כמו: זוגיות, אהבות, אכזבות, קריירה, הצלחות, אופנה, איפור ומה שבניהם, לצד קטעי שירה ומוזיקה קצבית. מיני-סדרת הרשת החדשה שצפויה לעלות כבר במהלך חודשי אפריל- מאי, תשודר אחת לשבועיים בזירות הדיגיטל השונות והפרקים המלאים ניתנים לצפייה ביוטיוב.