מאת: פלאשנט חדשות יום ראשון,
10 בנובמבר 2024, 10:58
הוועדה המקומית נתניה אישרה תוכנית פינוי בינוי במתחם בורוכוב הרב קוק
הוועדה המקומית לתכנון ובנייה נתניה אישרה תוכנית פינוי בינוי במתחם בורוכוב–הרב קוק בעיר, תוכנית שהעירייה תכננה וקידמה בעצמה, שבמסגרתה ייבנו 721 יחידות דיור, שטחי מסחר, מוסדות ציבור ושטחים ציבוריים פתוחים בצפון-מערב העיר. הוועדה קיבלה טענות שהועלו במסגרת הליך ההתנגדויות שמטרתן הייתה לטייב ולדייק את התוכנית ולשפר את הישימות הכלכלית שלה.
מכוח התוכנית, החברות היזמיות שפיר, גרופית, ואיציק תשובה, שיוצגו על ידי עוה"ד ענת בירן ואלון קאופמן ממשרד ענת בירן – עורכי דין, חתמו בנפרד מול בעלי דירות בשלושה מגרשים שונים בתחום התוכנית על הסכמי פינוי בינוי, והן יהרסו מספר גדול של מבנים ישנים בני כ-60-70 שנה במצב פיזי ירוד ומוזנח שבהם כ-236 יחידות דיור, ויבנו במקומם 7 מבני מגורים בני 10-37 קומות. במתחם קיימים גם מבני ציבור – בתי כנסת ובית ספר שייבנו מחדש במתחם.
בהליך ההתנגדויות, החברות העלו באמצעות עו"ד אלון קאופמן ממשרד ענת בירן – עורכי דין, ואדריכל רמי וימר, הצעות לשיפורים תכנוניים לתוכנית שנמצאת בשלב ההפקדה, שיאפשרו גמישות תכנונית וניצול של מלוא זכויות הבנייה בתכנון הדירות. החברות ביקשו לאפשר גמישות תפעולית במיקום הרמפות לכניסת כלי רכב למרתפי החניה, ובדרכי הגישה למגרשים השונים, באופן שלא יחייב תלות בין תאי השטח השונים וימנע חסמים ומגבלות למימוש התוכנית. כמו כן, ביקשו להסיט את שטחי המסחר מרחוב הרב קוק (הפנימי) לרחוב הראשי שלמה המלך. בהמשך החברות ביקשו להוסיף טיעון, ולהסיר את המגבלה של שטח ממוצע מקסימלי ליחידות הדיור הגדולות, כדי שניתן יהיה לנצל את מלוא זכויות הבנייה.
הוועדה המקומית נתניה הסכימה לקבל את מרבית ההצעות, הורתה על תיקון מסמכי התוכנית, ותאפשר גמישות בהליך הרישוי והכנת נספחי העיצוב והבינוי. בעניין הרמפות, הוועדה קבעה כי לצורך הוספת גמישות, יתאפשר לבנות רמפה נפרדת בכל מגרש או שיתאפשר שימוש הדדי ברמפות. בנושא שטחי המסחר, קבעה כי תתווסף הוראה שמאפשרת במסגרת העיצוב האדריכלי להעביר את המסחר לרחוב שלמה המלך. בעניין ביטול המגבלה של שטח ממוצע מקסימלי ליחידות הדיור הגדולות, הוועדה הורתה כי הסעיף יתוקן כך ששטח יחידת דיור ממוצעת, לא כולל יחידות התמורה, לא יפחת מ-115 מ"ר פלדת, ותוסר הגבלת גודלה המקסימלי שעמד קודם לכן על 125 מ"ר פלדלת.
לדברי עו"ד ענת בירן, "חשוב לדעת כי הליך ההתנגדות אינו מיועד רק לצורך התנגדות לתוכנית, אלא גם לצורך מתן הצעות לשיפור וטיוב התוכנית. באמצעות הגשת התנגדות יכולים יזמים לבקש שיפור ודיוק של התכנון הרלוונטי על חלקתם, לשפר את ההיתכנות הכלכלית וכיו"ב. אנו שמחים על כך שהוועדה המקומית קיבלה את מרבית ההצעות שהועלו בפניה, ובכך איפשרה גמישות, יעילות וביצוע מיטבי יותר של הפרויקט המורכב. מדובר במתחם בו קיימים מבנים ישנים עם מאות יחידות דיור ברמת תחזוקה ירודה, אשר דייריו משוועים כבר שנים ארוכות למימוש תוכנית לפינוי ובינוי. משהתקבלו ההתנגדויות, ניתן יהיה לקדם את הוצאת היתרי הבנייה מול הוועדה המקומית באופן מהיר ויעיל יותר, לשפר את תנאי המגורים של הדיירים הקיימים, ולהוסיף מאות יחידות דיור חדשות לעיר נתניה".
שלושה ימים של השראה ונטוורקינג לבעלי עסקים בגובה 1,100 מטר: ריטריט יזמות יתקיים במלון בוטיק אל־רום מהקסומים והיפים בצפון הגולן. ריטריט יזמות יתקיים ב-4-6 בינואר 2026 מול נופי החרמון. במהלך שלושת ימי הריטריט ישולבו חופש מרגיע עם למידה מקצועית: סדנאות שיווק, אסטרטגיה ופיננסים, הרצאתו של אבי אטינגר על כישלונות ביזמות ומה לומדים מהם, והרצאה של עדי נודל ("החתול הפיננסי") על כלים לניהול כספים נכון. בנוסף יתקיימו יוגה בזריחה, סדנאות יצירה, פעילות ריפוי ונטוורקינג. לב האירוע יהיה יום פרקטי מלא המוקדש לאסטרטגיה, שיווק ושיתופי פעולה עסקיים. הריטריט יתקיים ללא מטרות רווח, ביוזמת אורי לאה קליפר, יזמת ואשת שיווק מנווה אטי"ב ומייסדת DAZ Marketing. פרטים והרשמה באתר. תהנו!
9. לאחר שרכשה את פעילות מסעדת Rapidos המקסיקנית בנתניה, קבוצת BBB מרחיבה את פעילות המותג ופותחת רשת מסעדות בפריסה ארצית, תחת השם רפידוס. הסניף החמישי במספר יפתח בחג החנוכה בהיכל מנורה מבטחים ת"א ומצטרף לסניף החדש בראשון לציון שנפתח השבוע, לצד הסניפים בפ"ת, הרצליה ונתניה. כל אחד מהסניפים של רפידוס מתפרש על שטח של כ-70 מ”ר – 100 מ"ר.
תערוכת היחיד של שמעון בתואל תיפתח ביום שישי, 5.12.2025, בשעה 12:00 בגלריה אשכילה, רח' הפנינים 2 יפו. בתואל, יליד 1979, יוצר העוסק בזהות, שורש וחיבור, מציג גוף עבודות המתכתב עם ההיסטוריה והמסורת היהודית דרך קומפוזיציות מופשטות, צבעוניות נועזת ויודאיקה פיגורטיבית בגישה עכשווית. האמן, בן למשפחה יהודית בעלת שורשים גאורגיים ואשכנזיים, מצא את דרכו החזותית מתוך בית יוצר של אומנות ויודאיקה. יצירותיו משלבות בין חומר, צורה ורוח יהודית, ויוצרות נרטיב חדש לאמנות יהודית-ישראלית כיום. אוצר: איתי גבאי. נעילה: 2.1.2026.
השקה לוהטת השבוע בשרונה תל אביב: מיצג הענק של תיק המשלוחים החדש של וולט, המזמין את שליחי החברה לנחש כמה כדורי זהב בתוכו. הניחוש הקרוב ביותר יזכה ב-100 אלף שקלים ופרסים נוספים. המיזם נועד לחזק את קהילת השליחים, להגדיל זמינות משלוחים ולשפר שירות. האירוע משך שורה ארוכה של סלבס ובהם דניאל עמית, קורין גדעון, אליטה אופק, ירדן ויזל ושחר לבנה. היה שמח!