מאת: פלאשנט חדשות יום ראשון,
18 באוגוסט 2024, 19:37
ביקורת קשה על עיריית נתניה לאחר שעדכנה על קיום פסטיבל הבירה בכיכר העצמאות
ביקורת קשה על עיריית נתניה, שבאה לידי ביטוי ברשתות החברתיות, לאחר שהעירייה עדכנה על קיום פסטיבל הבירה, בכיכר העצמאות, בעוד כשבועיים. על פי הפרסומים בפסטיבל יהיו כ 40 סוגי בירות, משאיות אוכל ודוכני אוכל מיוחדים, הופעות חיות ועוד.
אולם, מי שהגיבו בכעס רב לפרסום הם בעלי עסקים ומסעדות בכיכר העצמאות, שמצרים על כך שהעירייה מביאה למקום זכיינים מחוץ לעיר, זאת בזמן שלעסקים שפועלים בעיר, משלמים ארנונה ונאבקים במצב הקשה, לא נותנים זכות ביטוי.
"עוד פגיעה קשה בעסקים בעיר, ובתקופה כל כך קשה של העדר הכנסה ובנטל הוצאות שוטפות שהעסקים צוברים על ידי העירייה." כתב בעל עסק בכיכר העצמאות: "אני אישית שנה שעברה הצעתי לעירייה לתת עמדה לכל בעל עסק מקומי- בתוך המתחם שיוכלו להתפרנס גם הם, לצערי המארגנים סירבו בתוקף. ראוי לציין -בכל עיר מתוקנת בארץ לא יוזמים פסטיבל הבירה בין המסעדות והברים, לצערי ולצער רבים מהעסקים בכיכר העצמאות ומרכז העיר, התופעה הזו קיימת רק בנתניה ונמשכת בכל שנה , בניגוד לערים אחרות".
תושב אחר הגיב וציין: "בעיר כמו שלנו שהייתה מבוססת על הרבה תיירים התקופה מאז הקורונה ועד למלחמה היא תקופה קשה מאוד עבור העסקים בכיכר, שחלקם בנוי על קהל המבלים הזה. לעשות את האירוע בין המסעדות והברים האלו הוא פגיעה בהם דווקא בחודש החזק בשנה - חופשת הקיץ. אתם תביאו לכך שהעסקים האלו יעלמו מהעיר וביום שתחזור התיירות, לא יהיה לתיירים איפה לבלות בעיר ומשם הדרך להיות טבריה הוא קצר. למה לא לעשות את זה איפה שעשיתם את פסטיבל האוכל הכשר ליד הים מול בית גולדמינץ?"
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.
סדרת רשת חדשה תעלה עם הזמרת ויוצרת התוכן פרידה עוזיאל שתארח זמרים ויוצרים. הסדרה עולה על ידי מותג האיפור מייבלין ניו יורק, והיא מצולמת תוך כדי נסיעה במונית צהובה, המעוצבת בסגנון המוניות בעיר ניו יורק. בשלב הראשון תעלה סדרה של ארבע פרקים, כשבכל פרק תארח עוזיאל זמר/יוצר מוביל, ביניהם: נועם קליינשטיין, ליהי טולדנו ושחר טבוך. איתם תיצור שיח פתוח ומרענן, שיעסוק בנושאים כמו: זוגיות, אהבות, אכזבות, קריירה, הצלחות, אופנה, איפור ומה שבניהם, לצד קטעי שירה ומוזיקה קצבית. מיני-סדרת הרשת החדשה שצפויה לעלות כבר במהלך חודשי אפריל- מאי, תשודר אחת לשבועיים בזירות הדיגיטל השונות והפרקים המלאים ניתנים לצפייה ביוטיוב.