מאת: פלאשנט חדשות יום רביעי,
14 באוגוסט 2024, 16:43
ד"ר מרוה מטאנס, רופאת נפת חדרה, חתמה היום על צו סגירה מנהלי לאולם האירועים בחדרה
"הריני להודיעך כי בתוקף סמכותי לפי סעיף 20 לחוק רישוי עסקים התשכ"ח – 1968 )להלן: "חוק רישוי עסקים"( אני מוציאה בזאת צו הפסקה מנהלי )צו סגירה(, המצווה עליך ו/או על כל אדם אחר הפועל מטעמך, להפסיק באופן מידי את הפעלת העסק שבנדון. במסגרת הצו על העסק להיות סגור מידית לאירועים וכניסת אורחים, ללא פעולות של הכנת מזון, ללא הוצאת והכנסת סחורה, וללא כל פעילות אחרת במסגרת העסק, כל זאת עד למתן הוראה אחרת".
כך הודיעה הבוקר, ד"ר מרוה מטאנס הרופאה המחוזית של משרד הבריאות, לבעלים של אולם אירועים ידוע מאוד בחדרה.
מהצו עולה כי במקום היו כמה וכמה ביקורות, בהן נמצאו ליקויים רבים. לבעלים של המקום, אף נערך שימוע בו טען כי הליקויים תוקנו, אולם ביקורת שנערכה הבוקר, רביעי, גילתה דברים אחרים.
"ביום 14.08.2024 נערכה ביקורת חוזרת בעסק ע"י מפקח בכיר לבריאות הסביבה בלשכת הבריאות הנפתית חדרה. בביקורת זו נמצא כי בעסק נותרו ליקויים, בחלקם מהותיים, וכי לא תוקנו כל הליקויים שהצהרת שתוקנו במסגרת השימוע, כן נמצאו ליקויים חדשים שלא היו בעת הביקורת הקודמת". נטען בצו הסגירה.
עוד נכתב בצו הסגירה: "צו זה יצא לאחר התייעצות עם עו"ד מייסר עבאהרי, עוזרת ראשית ליועצת המשפטית. בהתאם לסעיף 22 לחוק, אתה רשאי לבקש ביטול צו זה מבית משפט השלום או מבית משפט לעניינים מקומיים אשר מוסמך לבטל את הצו או לאשרו, עם או בלי שינויים. הגשת הבקשה לא תעכב את ביצוע הצו, כל עוד לא החליט בית המשפט החלטה אחרת.
בהתאם לסעיף 25 לחוק, מי שאינו מקיים צו הפסקה, דינו מאסר לתקופה של עד 18 חודשים. בהתאם לסעיף 24 לחוק, אני מורה למשטרת ישראל לנקוט באמצעים הדרושים כדי להבטיח ציות להוראות הצו ולהביא להפסקתו המידית של העיסוק בעסק הנ"ל".
שלושה ימים של השראה ונטוורקינג לבעלי עסקים בגובה 1,100 מטר: ריטריט יזמות יתקיים במלון בוטיק אל־רום מהקסומים והיפים בצפון הגולן. ריטריט יזמות יתקיים ב-4-6 בינואר 2026 מול נופי החרמון. במהלך שלושת ימי הריטריט ישולבו חופש מרגיע עם למידה מקצועית: סדנאות שיווק, אסטרטגיה ופיננסים, הרצאתו של אבי אטינגר על כישלונות ביזמות ומה לומדים מהם, והרצאה של עדי נודל ("החתול הפיננסי") על כלים לניהול כספים נכון. בנוסף יתקיימו יוגה בזריחה, סדנאות יצירה, פעילות ריפוי ונטוורקינג. לב האירוע יהיה יום פרקטי מלא המוקדש לאסטרטגיה, שיווק ושיתופי פעולה עסקיים. הריטריט יתקיים ללא מטרות רווח, ביוזמת אורי לאה קליפר, יזמת ואשת שיווק מנווה אטי"ב ומייסדת DAZ Marketing. פרטים והרשמה באתר. תהנו!
9. לאחר שרכשה את פעילות מסעדת Rapidos המקסיקנית בנתניה, קבוצת BBB מרחיבה את פעילות המותג ופותחת רשת מסעדות בפריסה ארצית, תחת השם רפידוס. הסניף החמישי במספר יפתח בחג החנוכה בהיכל מנורה מבטחים ת"א ומצטרף לסניף החדש בראשון לציון שנפתח השבוע, לצד הסניפים בפ"ת, הרצליה ונתניה. כל אחד מהסניפים של רפידוס מתפרש על שטח של כ-70 מ”ר – 100 מ"ר.
תערוכת היחיד של שמעון בתואל תיפתח ביום שישי, 5.12.2025, בשעה 12:00 בגלריה אשכילה, רח' הפנינים 2 יפו. בתואל, יליד 1979, יוצר העוסק בזהות, שורש וחיבור, מציג גוף עבודות המתכתב עם ההיסטוריה והמסורת היהודית דרך קומפוזיציות מופשטות, צבעוניות נועזת ויודאיקה פיגורטיבית בגישה עכשווית. האמן, בן למשפחה יהודית בעלת שורשים גאורגיים ואשכנזיים, מצא את דרכו החזותית מתוך בית יוצר של אומנות ויודאיקה. יצירותיו משלבות בין חומר, צורה ורוח יהודית, ויוצרות נרטיב חדש לאמנות יהודית-ישראלית כיום. אוצר: איתי גבאי. נעילה: 2.1.2026.
השקה לוהטת השבוע בשרונה תל אביב: מיצג הענק של תיק המשלוחים החדש של וולט, המזמין את שליחי החברה לנחש כמה כדורי זהב בתוכו. הניחוש הקרוב ביותר יזכה ב-100 אלף שקלים ופרסים נוספים. המיזם נועד לחזק את קהילת השליחים, להגדיל זמינות משלוחים ולשפר שירות. האירוע משך שורה ארוכה של סלבס ובהם דניאל עמית, קורין גדעון, אליטה אופק, ירדן ויזל ושחר לבנה. היה שמח!