מעיין גלעד, מנהלת הבית הגאה של המושבות, זכתה בתעודת הצטיינות מהמשרד לשוויון חברתי
מעיין גלעד, מנהלת הבית הגאה של המושבות, זכתה בתעודת הצטיינות מהמשרד לשוויון חברתי וקידום מעמד האישה על פעילותה בתחום הלהט"ב.
הבית הגאה במושבות שהוקם בשנים האחרונות מאגד תחתיו מגוון מענים רחב של הסברה, תרבות ופנאי, סדנאות מקצועיות, הכשרות צוותים וכמובן אירוע הגאווה המרכזי במושבות.
השנה התקיימו סדנאות סושיאל מדיה, קידום ממומן וכתיבת תוכן למדיות החברתיות. במהלך הקיץ הגיעה לסיומה קבוצה טיפולית לנוער שהחלה בתחילת השנה הקודמת ובד בבד התחלנו במפגשים של קבוצה טיפולית לגילאי 18+ של ניהול רגשות. הוקמה קבוצה חברתית התנדבותית ללהט"ב, בוצעה פעילות הסברה ומעגלי שיח בשת"פ עם עמותת שב"ל. הרצאות, מופעים יעודיים והדרכות של צוותי חינוך וצוותים טיפוליים.
מעיין גלעד, מנהלת הבית הגאה במושבות: "מרגש מאוד לזכות בהוקרה על הפעילות הענפה שלנו במושבות. ניתנה לנו ההזדמנות להשפיע ולקדם קהילה שלמה ומגוונת שלא תמיד מקבלת מענה. אני גאה שהמענים שהצלחנו להנגיש הם רבים ומגוונים ומסייעים לאוכלוסיית הלהט"ב ומקדמים את נושא הסובלנות בקרב כלל האוכלוסייה".
ראש המועצה, גיל חנניה: "תעודת ההצטיינות של מעיין הגיעה לאחר עבודה משמעותית מאוד פה במושבות בהקמת הבית הגאה. בהובלת מעיין אנו יודעים לתת היום מענה לקהילה הלהט"בית עם פעילות עשירה ומגוונת שרק מתרחבת מיום ליום. יישר כוח".
מנהלת המתנ"ס, לבנה קארו: "אנחנו מברכים את מעיין על הזכייה בתואר העובדת המצטיינת, לא הופתענו מבחירתה. מעיין מסורה מקצועית ועובדת בתחושת שליחות גדולה עם שפע של עשייה".
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.
סדרת רשת חדשה תעלה עם הזמרת ויוצרת התוכן פרידה עוזיאל שתארח זמרים ויוצרים. הסדרה עולה על ידי מותג האיפור מייבלין ניו יורק, והיא מצולמת תוך כדי נסיעה במונית צהובה, המעוצבת בסגנון המוניות בעיר ניו יורק. בשלב הראשון תעלה סדרה של ארבע פרקים, כשבכל פרק תארח עוזיאל זמר/יוצר מוביל, ביניהם: נועם קליינשטיין, ליהי טולדנו ושחר טבוך. איתם תיצור שיח פתוח ומרענן, שיעסוק בנושאים כמו: זוגיות, אהבות, אכזבות, קריירה, הצלחות, אופנה, איפור ומה שבניהם, לצד קטעי שירה ומוזיקה קצבית. מיני-סדרת הרשת החדשה שצפויה לעלות כבר במהלך חודשי אפריל- מאי, תשודר אחת לשבועיים בזירות הדיגיטל השונות והפרקים המלאים ניתנים לצפייה ביוטיוב.