משרד החינוך יתקצב רשויות מקומיות עבור הקמת מבנים לתנועות הנוער
מאת: פלאשנט חדשות יום רביעי,
10 באפריל 2024, 11:02
שר החינוך, יואב קיש: "החינוך הבלתי פורמלי ובתוכו תנועות הנוער הוא מרכיב יסוד במערכת החינוך
לראשונה, יוקצה תקציב ייעודי על סך 75 מיליון שקלים להקמת מבנים עבור סניפי תנועות הנוער כחלק משיפור תשתיות מבני החינוך הבלתי פורמלי.
מדובר בכספים שהוקצו מן הקרן לאזרחי ישראל עבור השנים 2023-2024, וזאת לאחר שהוועדה לפיקוח על הקרן לאזרחי ישראל, אישרה את ההקצאה לטובת מטרה זו.
התקצוב לרשויות המקומיות ניתן לאחר עבודה משותפת של מינהל חברה ונוער ומינהל הפיתוח במשרד החינוך, משרד האוצר, הוועדה לפיקוח על הקרן לאזרחי ישראל בכנסת, מועצת תנועות הנוער והשלטון המקומי.
התקציב הינו ייעודי להקמת מבנים לתנועות הנוער, וזאת על מנת לעודד השתתפות בתנועת הנוער, ולנוכח מצוקת המבנים הקיימת במקומות רבים בארץ. התקצוב יועבר על פי בקשות של הרשויות בשיתוף התנועות, זאת בהתאם לתעדוף העומד בקריטריונים שונים כמו, תקופת פעילות הסניף, טיפוח השכונה בה פועל הסניף, שילוב עולים חדשים, ילדים ונוער עם צרכים מיוחדים ונוער בסיכון ועוד.
משרד החינוך רואה חשיבות רבה בפעילות בלתי פורמאלית בכלל ובתנועות הנוער בפרט - בהיותן המסגרת הגדולה ביותר לחינוך בלתי פורמלי של בני נוער בישראל. תרומתן לחברה הישראלית בעבר ובהווה הינה משמעותית ביותר לשלם החברתי, לקידום ערכים של דמוקרטיה, ציונות, שוויון חברתי, עזרה לזולת, עידוד והכנה לשירות משמעותי בצבא ועוד.
שר החינוך, יואב קיש: "החינוך הבלתי פורמלי ובתוכו תנועות הנוער הוא מרכיב יסוד במערכת החינוך המחבר דרך 'המעשה' את הנוער שלנו לקהילה המקומית, לחברה ולמדינה. אני מודה לכל השותפים למהלך החשוב שהובלנו לתקצוב הבינוי בתנועות הנוער תוך תעדוף אוכלוסיות נדרשות כגון עולים חדשים, ילדים ונוער עם צרכים מיוחדים"
בועז כספי משתף: "יצא לי להיפגש היום עם אפרת ברוך, אחראית על מתנדבים בעיריית נתניה, שעושה עבודת קודש עם המתנדבים הרבים שמתנדבים בעיר. תודה לך על כל מה שאת עושה למעננו תושבי העיר".
מאחורי הקלעים בהיכל התרבות נתניה: אלעזר פרץ לצד אומן החושים מני הולנדר ואלינור אברג׳יל מלכת היופי לשעבר ואושיה מקומית, הגיעו להצטלם לסדרה חדשה בערוץ 13. אומן החושים מני קורא את המחשבות של אלינור אברג׳יל בזמן הצילומים. אהבנו ופרגנו!
ב-7 באוקטובר נולדה קהילת נובה, עמותה שפועלת להשיב את התקווה, ולתמוך בשורדים. רשת מוזס שופ מצטרפת לעשייה ותתרום 10% מהכנסות ה-HEART BURGER, כתרומה לעמותת קהילת שבט הנובה, אשר פועלת בין היתר למען שיקום, תמיכה ובנייה מחדש של הקהילה שנפגעה באירוע ה - 7 באוקטובר. הפעילות נערכת החל מחודש אוגוסט ועד ה-1.11 בכל סניפי רשת מוזס שופ ובאתר ההזמנות של הרשת.