מאת: פלאשנט חדשות יום ראשון,
25 בפברואר 2024, 18:44
ביום חמישי האחרון נחנכה בטקס מיוחד תחנת מגן דוד אדום החדשה בקיסריה,
ביום חמישי האחרון נחנכה בטקס מיוחד תחנת מגן דוד אדום החדשה בקיסריה, בנוכחות ראש המועצה האזורית חוף הכרמל אסיף איזק, מנכ"ל החברה לפיתוח קיסריה מיכאל כרסנטי, ראשי הוועד המקומי של קיסריה מושיק סגל וליאור בר, מנכ"ל מד"א אלי בין, מנכ"לית אגודת ידידי מד"א בישראל אורלי אריאל, עובדי ומתנדבי מד"א ומכובדים נוספים.
המבנה החדש שנחנך נבנה בשיתוף פעולה של המועצה המקומית חוף הכרמל, החברה לפיתוח קיסריה והוועד המקומי של קיסריה וישמש את עשרות עובדי ומתנדבי מד"א בקיסריה על מנת לשפר את המענה הרפואי לתושבי המועצה והיישובים בסביבה, ולקצר את זמן ההגעה במקרי חירום רפואיים.
במהלך הטקס גזרו המשתתפים סרט בכניסה למבנה, קבעו מזוזה בפתח הדלת במעמד רב היישוב אליעזר שמולביץ' והוענקה תעודת הוקרה לחובשת בכירה מתנדבת מד"א ענת ציפקין שמפעילה אמבולנס קהילתי של מד"א בקיסריה ומוזנקת לקריאות 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע.
נוכח התחממות הגזרה הצפונית וכחלק מההערכות של מד"א נקראו תושבי קיסריה להצטרף לפרויקט "מגן" של מד"א ולשמש כצוות החירום הרפואי היישובי במטרתה להעניק סיוע ראשוני בקהילה באירוע משמעותי בו לא יהיו דרכי גישה ליישוב.
מנכ"לית אגודת ידידי מד"א בישראל, אורלי אריאל שהנחתה את הטקס פתחה בדברים: "ארגון מגן דוד אדום נלחם על חיי האזרחים כאן בישראל כבר 93 שנה, צוותי מד"א הם חלק מהקהילות המקומיות בכל רחבי הארץ ובקיסריה בפרט, דבר שמאפשר להם להגיע באופן מידי לזירות אירוע. לחנוכת התחנה כאן בקיסריה, שותפים אנשים שמכירים בצורך ובחשיבות של מתן מענה מידי במקרה חירום רפואי ואין לי ספק שהתחנה תענה על הצורך הזה".
ראשי הועד המקומי, מושיק סגל וליאור בר: "הוועד המקומי שמח ומתרגש על הקמת נקודת הזנק מד"א בקיסריה. הוועד מודה לכל הנושאים במלאכה שאפשרו זאת: מנכ"ל מד"א אלי בין, והצוות הנפלא שלו, הנהלת החפ"ק בראשות מיכאל קרסנטי, ראש המועצה אסיף איזק שדחף ללא ליאות להקמת התחנה, וכלת השמחה, תושבת היישוב, ומפעילת האמבולנס, ענת ציפקין, הוגת הרעיון. תודה לכולם, ונקווה שהאמבולנס וצוותו ישמשו את תושבי הישוב ללידות, ובשורות טובות בלבד".
מיכאל כרסנטי, מנכ"ל החברה לפיתוח קיסריה, ציין: "במסגרת שיפור השירות לתושבים והדאגה לבריאות הקהילה חנכנו בסוף השבוע נקודת ההזנקה החדשה של מד"א. התחנה החדשה מאושיית באמבולנס, ובצוות רפואי מקצועי והיא תעניק מענה ראשוני ומציל חיים לתושבי היישוב. בהזדמנות זו אני מבקש להודות לכל מי שתרם את חלקו לקידום הפרויקט החשוב הזה ולהזמין את הציבור להתנדב בתחנה ולסייע בהצלת חיים".
אלי בין, מנכ"ל מד"א: "בבוקר השביעי לאוקטובר עברנו דקות ארוכות של קבלת החלטות קשות וכל החלטה הייתה בעלת חשיבות בהצלת חיים. עמדנו בפני אתגרים רבים של כבישים סגורים, ירי חי וסכנות רבות בדרך אל הפצועים. מחכים לנו אתגרים רבים גם בהמשך, אך אנחנו מכינים את מערך מד"א כדי לקדם פני רעה. הדברים הללו מחייבים אותנו למשאבים רבים וחזקים, אנחנו מכינים את הארגון יום ולילה לכל תרחיש קיצון, גם באזור הצפון על מנת להעניק לאזרחים מענה רפואי איכותי. אני מקווה שלא נזדקק לתחנה החדשה, אם אך נזדקק – אנחנו כאן כדי להגיב בצורה מהירה ומקצועית. אני מודה לראש המועצה, למנכ"ל החברה לפיתוח קיסריה, לראשי הוועד ולכל השותפים בדבר על קידום הקמת התחנה הזו."
שלושה ימים של השראה ונטוורקינג לבעלי עסקים בגובה 1,100 מטר: ריטריט יזמות יתקיים במלון בוטיק אל־רום מהקסומים והיפים בצפון הגולן. ריטריט יזמות יתקיים ב-4-6 בינואר 2026 מול נופי החרמון. במהלך שלושת ימי הריטריט ישולבו חופש מרגיע עם למידה מקצועית: סדנאות שיווק, אסטרטגיה ופיננסים, הרצאתו של אבי אטינגר על כישלונות ביזמות ומה לומדים מהם, והרצאה של עדי נודל ("החתול הפיננסי") על כלים לניהול כספים נכון. בנוסף יתקיימו יוגה בזריחה, סדנאות יצירה, פעילות ריפוי ונטוורקינג. לב האירוע יהיה יום פרקטי מלא המוקדש לאסטרטגיה, שיווק ושיתופי פעולה עסקיים. הריטריט יתקיים ללא מטרות רווח, ביוזמת אורי לאה קליפר, יזמת ואשת שיווק מנווה אטי"ב ומייסדת DAZ Marketing. פרטים והרשמה באתר. תהנו!
9. לאחר שרכשה את פעילות מסעדת Rapidos המקסיקנית בנתניה, קבוצת BBB מרחיבה את פעילות המותג ופותחת רשת מסעדות בפריסה ארצית, תחת השם רפידוס. הסניף החמישי במספר יפתח בחג החנוכה בהיכל מנורה מבטחים ת"א ומצטרף לסניף החדש בראשון לציון שנפתח השבוע, לצד הסניפים בפ"ת, הרצליה ונתניה. כל אחד מהסניפים של רפידוס מתפרש על שטח של כ-70 מ”ר – 100 מ"ר.
תערוכת היחיד של שמעון בתואל תיפתח ביום שישי, 5.12.2025, בשעה 12:00 בגלריה אשכילה, רח' הפנינים 2 יפו. בתואל, יליד 1979, יוצר העוסק בזהות, שורש וחיבור, מציג גוף עבודות המתכתב עם ההיסטוריה והמסורת היהודית דרך קומפוזיציות מופשטות, צבעוניות נועזת ויודאיקה פיגורטיבית בגישה עכשווית. האמן, בן למשפחה יהודית בעלת שורשים גאורגיים ואשכנזיים, מצא את דרכו החזותית מתוך בית יוצר של אומנות ויודאיקה. יצירותיו משלבות בין חומר, צורה ורוח יהודית, ויוצרות נרטיב חדש לאמנות יהודית-ישראלית כיום. אוצר: איתי גבאי. נעילה: 2.1.2026.
השקה לוהטת השבוע בשרונה תל אביב: מיצג הענק של תיק המשלוחים החדש של וולט, המזמין את שליחי החברה לנחש כמה כדורי זהב בתוכו. הניחוש הקרוב ביותר יזכה ב-100 אלף שקלים ופרסים נוספים. המיזם נועד לחזק את קהילת השליחים, להגדיל זמינות משלוחים ולשפר שירות. האירוע משך שורה ארוכה של סלבס ובהם דניאל עמית, קורין גדעון, אליטה אופק, ירדן ויזל ושחר לבנה. היה שמח!