מי אישר לגוף פרטי להשתמש במאגרי מידע של מתנ"ס אור עקיבא?
מאת: פלאשנט חדשות יום רביעי,
17 בינואר 2024, 18:53
על פי מנהלת המתנ"ס קולט ריימונד, היא לא אישרה ודרשה לפרסם כתובת מייל של המתנ"ס
מודעה לכאורה תמימה של מתנ"ס אור עקיבא, חושפת אין ספור בעיות חוקיות לכאורה, בהתנהלות בין אתר האינטרנט מגדלור, אל מול המתנ"ס המקומי באור עקיבא.
לאחרונה פרסם המתנ"ס מודעת דרושים בה פונה המתנ"ס לתושבי האזור. במודעה שפורסמה באתר האינטרנט מגדלור מצוין: "עבודה משמעותית, ערכית וחינוכית מדברת אליך/אלייך? דרושים לצהרוני מתנ"ס אור עקיבא - בואו להיות חלק מצוות נהדר ומנצח!
לפרטים: 04-6361340
קורות חיים שילחו למייל mgdlor1@gmail.com בשיתוף מתנ"ס אור עקיבא".
פרסום המודעה מעלה שאלות רבות. כיצד יתכן שכלי תקשורת מקומי, מורה שיעברו אליו קורות חיים של אזרחים שמציעים את עצמם לעבודה במתנ"ס. באיזה סמכות אתר האינטרנט המקומי, עושה שימוש במאגרי מידע שאמורים להיות של המתנ"ס בלבד!!
אתר האינטרנט מגדלור נמצא גם בבעלותו של העיתונאי, לירן טטרו, שגם מועסק בעיריית אור עקיבא. טטרו טוען בעקבות פנייתנו לקבלת תגובה כי: "אני לא דובר של עיריית אור עקיבא. אני הסברה של מרכז השירות לתושב . לעירייה אין דובר. המתנ"ס מנוהל על ידי החברה למתנ"סים ולא על ידי עיריית אור עקיבא והוא גוף נפרד מבחינה ניהולית. אני לא קשור למגדלור ניוז אור עקיבא החל מכניסתי לעבודה עם עיריית אור עקיבא בסוף פברואר 2023 ובהתאם להסכם עם העירייה במטרה למנוע ניגוד עניינים. כל הפעילות של מגדלור ניוז אור עקיבא מנוהלת על ידי איתי טטרו ונוספים בלבד. לשאלות בנושא מגדלור ניוז אנא פנה לאיתי".
לירן טטרו מפנה אותנו לאחיו, איתי טטרו, בטענה כי הוא אחראי על מיגדלור ניוז אור עקיבא בלבד. אולם, טטרו, עיתונאי ותיק ומנוסה, לא יודע להסביר מדוע הלוגו של עיריית אור עקיבא, מופיע על המודעה שפורסמה בכלי תקשורת שבבעלותו החלקית וכיצד זה מסתדר עם טענתו שמדובר במודעה של המתנ"ס ולא של העירייה. טטרו גם מתעלם מהעובדה שיש קשר דם בינו לבין אחיו, דבר שעל פניו, גם מייצר ניגוד עניינים. לשאלתנו האם מגדלור ניוז אור עקיבא, הוא עוסק מורשה נפרד, בחר לירן טטרו שלא להשיב.
איתי טטרו אליו פנינו טען בתגובתו לשאלה מדוע פורסם המייל של מגדלור, במודעה של המתנ"ס: "מודעת הדרושים של מתנ"ס אור עקיבא מפורסמת באתר ובמדיה של מגדלור ניוז כחלק מחבילת פרסום שנרכשה על ידי המתנ"ס. על מנת לעקוב אחר קורות החיים שהוגשו למשרה ועל מנת לעקוב אחר אפקטיביות הפרסום, שונה המייל במודעה - לבקשת מגדלור ניוז ובאישור עובדת המתנ"ס עימה אושרה חבילת הפרסום - למייל מערכת מגדלור ניוז. בעקבות השינוי, קורות החיים מגיעים למייל מגדלור ניוז ומועברים למייל המתנ"ס המקומי".
אם כן, איתי טטרו מאשר כי עסק פרטי עושה שימוש במאגרי מידע של המתנ"ס המקומי, מאגרים שאמורים להיות חסויים ולהישמר אך ורק במאגרי המידע של המתנ"ס, שהוא הגוף שמשלם עבור המודעה.
ומה אומרת מנהלת המתנ"ס הגברת קולט ריימונד? בשיחה איתה טוענת ריימונד כי היא בקשה שעל מודעת הפרסום תתפרסם כתובת המייל של המתנ"ס בלבד! ריימונד סירבה להגיב לשאלה האם ביקשה הצעות מחיר מכלי תקשורת נוספים לפרסום המודעה? מדוע בחרה לפרסם דווקא באתר האינטרנט מגדלור ולא באתר מקומי אחר?
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.
סדרת רשת חדשה תעלה עם הזמרת ויוצרת התוכן פרידה עוזיאל שתארח זמרים ויוצרים. הסדרה עולה על ידי מותג האיפור מייבלין ניו יורק, והיא מצולמת תוך כדי נסיעה במונית צהובה, המעוצבת בסגנון המוניות בעיר ניו יורק. בשלב הראשון תעלה סדרה של ארבע פרקים, כשבכל פרק תארח עוזיאל זמר/יוצר מוביל, ביניהם: נועם קליינשטיין, ליהי טולדנו ושחר טבוך. איתם תיצור שיח פתוח ומרענן, שיעסוק בנושאים כמו: זוגיות, אהבות, אכזבות, קריירה, הצלחות, אופנה, איפור ומה שבניהם, לצד קטעי שירה ומוזיקה קצבית. מיני-סדרת הרשת החדשה שצפויה לעלות כבר במהלך חודשי אפריל- מאי, תשודר אחת לשבועיים בזירות הדיגיטל השונות והפרקים המלאים ניתנים לצפייה ביוטיוב.