מאת: פלאשנט חדשות יום שלישי,
26 בדצמבר 2023, 13:00
חבר רשימת 'המחנה המאמין' ונציג הקהילה הצרפתית בחדרה עו"ד שלמה לוי, נבחר ע"י הנהלת זק"א להשתתף במסע עדויות וראיונות לתקשורת הצרפתית
העדות החדרתית על הזוועות ב-7 באוקטובר
חבר רשימת 'המחנה המאמין' ונציג הקהילה הצרפתית בחדרה עו"ד שלמה לוי, נבחר ע"י הנהלת זק"א להשתתף במסע עדויות וראיונות לתקשורת הצרפתית, על מתקפת הטרור של ה-7 באוקטובר. שם ליד מגדל אייפל, מול גורמי תקשורת רבים משמעותיים ומשפיעים במדינת צרפת, העיד עו"ד שלמה לוי יחד עם חבריו מארגון זק"א על הטבח הנוראי שחווה עם ישראל בשמחת תורה. בהמשך ייצג עו"ד לוי את העיר חדרה ביריד העלייה הגדול שהתקיים ע"י הסוכנות היהודית ובנוכחות שר הקליטה מר אופיר סופר "דווקא עכשיו בשל גילויי האנטישמיות בעולם, עם ישראל מבין כי המקום הבטוח ביותר לעם היהודי, הוא מדינת ישראל".
במסגרת התנדבותו בארגון זק"א, עו"ד שלמה לוי נציג הקהילה הצרפתית ברשימת 'המחנה המאמין', נבחר ע"י הנהלת הארגון בשל היותו דובר צרפתית, להשתתף במסע עדויות וראיונות על מתקפת הטרוריסטים הרצחנית של ארגון החמאס לתקשורת בצרפת.
המשלחת כללה את נציגי משפחות החטופים, תומכי ישראל רבים אחרים ויהודי צרפת שבאו להביע סולידריות בהפגנת תמיכה בארץ ישראל ובמשפחות החטופים ליד מגדל האייפל שהינו סמל משמעותי מאוד בצרפת.
שם מול גורמי תקשורת רבים משמעותיים ומשפיעים במדינת צרפת, העיד עו"ד שלמה לוי יחד עם חבריו מארגון זק"א על הטבח הנוראי שחווה עם ישראל בב-7 באוקטובר.
גורמים משפיעים בקהילה היהודית בצרפת אמרו, כי המעמד המרגש והעדויות שהושמעו ע"י ראשי זק"א, השפיעו רבות על דעת הקהל הצרפתית אל מול האנטישמיות האין סופית ההולכת וגדלה באירופה ככלל ובצרפת בפרט .
בנוסף התקיים ערב תמיכה ענק בארגון זק"א ע"י הקהילה היהודית ומתנדבי זק"א בצרפת ובנוכחותו של יו"ר זק"א בצרפת מר סרג' בן נעים הי"ו. האירוע התקיים בבית הכנסת הגדול של פריז "לה ויקטוואר" והשתתפו בו כ-2000 איש מיהודי צרפת, שם נשאו הרבנים הראשיים של צרפת ומכובדי הקהילה, משא תמיכה בעם ישראל בתפילה לשלום חיילי צה"ל ולהשבת החטופים. במעמד המרגש שהתקיים תחת אבטחה כבדה בעקבות איומי האנטישמיות ההולכים וגדלים, השתתף האמן הלאומי אייל גולן שהגיע מיוחד לצרפת.
בשל שהותו בצרפת, התבקש עו"ד שלמה לוי נציג הקהילה הצרפתית ברשימת 'המחנה המאמין', ע"י פרויקטורית של קהילת עולי צרפת בעיר חדרה הגב' שרה אוזן ובאישור הנהלת העיר חדרה, לייצג את העיר חדרה ביריד "עלייה קבוצתית" של מר שלום ואך שיזם וקידם עוד לפני למעלה מעשור שנים את התוכנית לקליטת יהודי צרפת בעיר חדרה.
לדבריו של עו"ד שלמה לוי: "זכיתי לייצג את העיר חדרה ביריד העלייה הגדול שהתקיים ע"י הסוכנות היהודית ובנוכחות שר הקליטה מר אופיר סופר וצוות משרדו. השתתפתי בירידים רבים, אך היריד הנוכחי שהשתתפתי בו, היה הגדול ביותר מאז ומעולם. ביריד השתתפו מאות רבות של תושבי צרפת אשר החליטו לתכנן את עלייתם ארצה בקרוב. ביריד העלייה דיברתי עם מאות מקומיים מכל המגזרים ומכל שכבות הגיל, שהביעו את נכונותם לעלות ולגור במדינת ישראל. האמת, שדווקא בשל התקופה המאתגרת של מלחמת 'חרבות ברזל' חששתי שהנוכחות תהיה דלה, אך התברר שההיפך הוא הנכון, דווקא עכשיו בשל גילויי האנטישמיות בעולם, העם היהודי מבין כי המקום הבטוח ביותר לעם היהודי, הוא מדינת ישראל".
מרגשת: רבקה שמבי, תושבת חדרה בת 85, החליטה מאז תחילת המלחמה לחמם את לב החיילים בדרך מיוחדת. מדי יום היא סורגת בעבודת יד כובעי צמר ומעבירה אותם ללוחמי צה"ל בשטח. משלוח הכובעים האחרון הגיע לחיילי גדוד שיאון המשרתים בעזה, כאשר החיבור לגדוד נעשה בסיועה של מרים יקיר. מחווה מרגשת של נתינה, אכפתיות וערבות הדדית מהלב של חדרה אל החזית. מפרגנים לה מהלב!
מנכ"ל גולף ומנכ"ל החברה לפיתוח קיסריה חנכו מרכז לוגיסטי חדש של הקבוצה, מהגדולים בישראל, בפארק העסקים קיסריה. אייל גרינברג, מנכ"ל קבוצת גולף, ומיכאל כרסנטי, מנכ"ל החברות לפיתוח ולנכסי קיסריה מקבוצת אדמונד דה רוטשילד (ישראל), קבעו השבוע מזוזה וחנכו את המרלו״ג החדש והמרשים של קבוצת גולף בפארק העסקים החכם קיסריה. המרכז הלוגיסטי, מהגדולים והמתקדמים מסוגו בישראל, משתרע על כ-30 אלף מ״ר בנוי. הוא ממוקם בחלקו הצפוני של הפארק, בסמוך למרלו"גים של דיפלומט וכמיפל, ונבנה בהתאמה מלאה לצרכיה של קבוצת גולף, המאגדת תחתיה שורה של מותגי אופנה ועיצוב הבית מהמובילים בארץ.
מרכז סוזן דלל: מה עושים בשבת - מופעים לילדים.ות ולכל המשפחה עם מיטב היצירה הישראלית העכשווית והרבה מקום לדמיון והשראה. המופע הראשון בסדרה: סבתא סורגת - אנסמבל תוצרת בית. הצגה בחרוזים סרוגה ביד, זוכת פרס השחקנית ועיצוב בפסטיבל חיפה הבינ״ל להצגות ילדים. ביום שבת 10 בינואר בשעה 11:00 אולם ירושלמי, מרכז סוזן דלל - למידע ורכישת כרטיסים: באתר מרכז סוזן דלל. תהנו!
מנחת הטלוויזיה יעל גולדמן, בעלה השחקן אורי פפר ושלושת הילדים, בילו חופשה משפחתית במלון גליליון, כדי לחגוג לבת הבכורה עמונאל 14 חורפים. גולדמן פגשה את ארז משה, מנכ"ל המלון וסיפרה לו שבימים אלה היא משיקה פוטקאסט חדש שלה עם ברכה ליבי שילט, בשם: "התל-אביבית והרבנית", בנושא זוגיות, משפחה, אהבה וקריירה. ומתכננת לעמנאול הפתעה נוספת ליום הולדת 14 נסיעת בנות מעבר לים.