"בחירות הן זמן מצוין להחליט מחדש בהזדמנות, בתקווה, בשלום"
מאת: פלאשנט חדשות יום חמישי,
21 בדצמבר 2023, 09:37
עו״ד ומגשרת ונסה שגיא, יועצת אסטרטגית בטור אישי לקראת הבחירות המוניציפאליות ב-31,1,24
הבחירות המוניציפאליות שתתקיימנה ב31/1 הן זריקה חדה חזרה למציאות. יש שיגידו חזל״ש זה מבורך ויש שיגידו, מוקדם מידי. האמת כמו תמיד מונחת אי שם באמצע. המשק לאט לאט חוזר לעצמו, הלימודים שומרים על רציפות מסוימת, שוק העבודה מתאושש, ולצד זה, מלחמה. חיילים במנהרות האופל, טנקים בעיר הרשע, משפחות שמצטרפות למשפחת השכול וצער בלתי נגמר. לצד אי הוודאות הביטחונית השוררת בארצנו יש דבר אחד שתמיד אפשר לסמוך עליו - בחירות, וכאלו שיתקיימו שלא במועדם.
עד כה הבחירות לארצי נחלו הצלחה רבה בקטגוריה הזאת והביאו עלינו תקופה מטלטלת שטרם הסתיימה. האם ההחלטה לקיים את הבחירות לרשויות המקומיות בזמן שחלק ניכר מהעם עדיין נע ונד כפליט בארצו היא החלטה נכונה? האם לקיים בחירות מאוחרות לרשויות שהתפנו בצל המלחמה זו החלטה מידתית ביחס לתקופה? בבחירות יש תמיד אווירת חג, מעין שמחה דמוקרטית ותחושת שליטה שנמצאת בידינו ולכן לא ברור כיצד אותה תחושה תהיה שלמה כשלא כולם שותפים לה .
חלק גדול לא יוכל לממש את זכותו האזרחית בשל היותו בחזית וחלק בשל עול העורף. מה שבטוח, למנהלי הקמפיינים יש עבודה קשה מאוד, לא בטוח שהמסרים שלהם עדיין רלוונטיים ובמציאות שבה הכל כל-כך שביר ולא בטוח, די הגיוני שרוב התושבים יבחרו במוכר וראשי ערים ימשיכו לכהן בתפקידם. יש בזה משהו מנחם, כשכל העולם השתגע והמציאות השתנתה לנו, זה הדבר שנותר יציב מאז ה7/10.
לצד הבחירות לרשויות המקומיות יש לנו הזדמנות לבחור מחדש את התפיסה הלאומית שלנו, לתקן את המרחב הציבורי והאישי, טרם הטבח הנורא החברה הישראלית הגיעה לפי תהום, לכל אדם הייתה דעה על דברים שקודם לא היו חלק מהשיח היומיומי שלנו, ונדמה שמושגים כעילת הסבירות הפכו לעיקר חיינו, אנשים התקוטטו על הרכב הועדה לבחירת שופטים כשלרוב היא זכתה לתדמית אפורה ולא כל כך מעניינת, השיח הפוליטי חדר למרחב המשפחתי ואיים לפרק גם את המאחד בפן הלאומי. הטרגדיה הלאומית המשותפת שחווינו חייבה אותנו להביט היטב אל מי שאנחנו, ועל היום שנרצה לחיות בו כשהכל יגמר.
כאמור, בחירות הן זמן מצוין להחליט מחדש בהזדמנות, בתקווה, בשלום.
שלכם,
עו״ד ומגשרת ונסה שגיא, יועצת אסטרטגית ומנחת התוכנית ״הפרקליטות ועו״ד״
שלושה ימים של השראה ונטוורקינג לבעלי עסקים בגובה 1,100 מטר: ריטריט יזמות יתקיים במלון בוטיק אל־רום מהקסומים והיפים בצפון הגולן. ריטריט יזמות יתקיים ב-4-6 בינואר 2026 מול נופי החרמון. במהלך שלושת ימי הריטריט ישולבו חופש מרגיע עם למידה מקצועית: סדנאות שיווק, אסטרטגיה ופיננסים, הרצאתו של אבי אטינגר על כישלונות ביזמות ומה לומדים מהם, והרצאה של עדי נודל ("החתול הפיננסי") על כלים לניהול כספים נכון. בנוסף יתקיימו יוגה בזריחה, סדנאות יצירה, פעילות ריפוי ונטוורקינג. לב האירוע יהיה יום פרקטי מלא המוקדש לאסטרטגיה, שיווק ושיתופי פעולה עסקיים. הריטריט יתקיים ללא מטרות רווח, ביוזמת אורי לאה קליפר, יזמת ואשת שיווק מנווה אטי"ב ומייסדת DAZ Marketing. פרטים והרשמה באתר. תהנו!
9. לאחר שרכשה את פעילות מסעדת Rapidos המקסיקנית בנתניה, קבוצת BBB מרחיבה את פעילות המותג ופותחת רשת מסעדות בפריסה ארצית, תחת השם רפידוס. הסניף החמישי במספר יפתח בחג החנוכה בהיכל מנורה מבטחים ת"א ומצטרף לסניף החדש בראשון לציון שנפתח השבוע, לצד הסניפים בפ"ת, הרצליה ונתניה. כל אחד מהסניפים של רפידוס מתפרש על שטח של כ-70 מ”ר – 100 מ"ר.
תערוכת היחיד של שמעון בתואל תיפתח ביום שישי, 5.12.2025, בשעה 12:00 בגלריה אשכילה, רח' הפנינים 2 יפו. בתואל, יליד 1979, יוצר העוסק בזהות, שורש וחיבור, מציג גוף עבודות המתכתב עם ההיסטוריה והמסורת היהודית דרך קומפוזיציות מופשטות, צבעוניות נועזת ויודאיקה פיגורטיבית בגישה עכשווית. האמן, בן למשפחה יהודית בעלת שורשים גאורגיים ואשכנזיים, מצא את דרכו החזותית מתוך בית יוצר של אומנות ויודאיקה. יצירותיו משלבות בין חומר, צורה ורוח יהודית, ויוצרות נרטיב חדש לאמנות יהודית-ישראלית כיום. אוצר: איתי גבאי. נעילה: 2.1.2026.
השקה לוהטת השבוע בשרונה תל אביב: מיצג הענק של תיק המשלוחים החדש של וולט, המזמין את שליחי החברה לנחש כמה כדורי זהב בתוכו. הניחוש הקרוב ביותר יזכה ב-100 אלף שקלים ופרסים נוספים. המיזם נועד לחזק את קהילת השליחים, להגדיל זמינות משלוחים ולשפר שירות. האירוע משך שורה ארוכה של סלבס ובהם דניאל עמית, קורין גדעון, אליטה אופק, ירדן ויזל ושחר לבנה. היה שמח!