למרות שהעיר הכפילה את כמות התושבים, במועצת העיר מתעלמים מהדרישה לפתוח עסקים בשבת
מועצת עיריית אור עקיבא, אישרה שלא לאפשר פתיחת עסקים בימי שבת, גם לא בפאתי העיר, לטובת האוכלוסייה הגדולה החדשה, שהגיע להתגורר בעיר. ביון חמישי האחרון התכנסה מליאת המועצה לדון בנושא תיקון חוק עזר פתיחת בתי עסק וסגירתם.
הנושא עלה בעקבות דרישה ציבורית רחבה, לאפשר פתיחת בתי קפה ומסעדות, גם בסופי שבוע, בפאתי העיר ולא במרכזה. ראש העיר בפועל אלי אנקונינה, הוביל את ההתנגדות לפתיחת עסקים בשבת בטענה שכך נהוג לאורך שנים: "גם כשהגיעו עולים חדשים רבים לעיר, ממדינות חבר העמים, שמרנו על השבת ועל סגירת העסקים. אני מציע להמשיך לשמור על כך ולהורות על סגירת העסקים בשבת".
כאמור, דעתו של אנקונינה התקבלה ברוב קולות, כשאחד מחברי המליאה אף הגדיל ואמר, מי שלא טוב לו, שיפתח עסק בעיר אחרת.
חבר המועצה משה ביטון, שנמנע בהצבעה, הציע לאפשר פתיחת עסקים בפאתי העיר והוסיף ואמר: "כל עסק שרוצה תעודת כשרות לא יפתח בשבת, לכן רובם לא יפתחו".
שלושה ימים של השראה ונטוורקינג לבעלי עסקים בגובה 1,100 מטר: ריטריט יזמות יתקיים במלון בוטיק אל־רום מהקסומים והיפים בצפון הגולן. ריטריט יזמות יתקיים ב-4-6 בינואר 2026 מול נופי החרמון. במהלך שלושת ימי הריטריט ישולבו חופש מרגיע עם למידה מקצועית: סדנאות שיווק, אסטרטגיה ופיננסים, הרצאתו של אבי אטינגר על כישלונות ביזמות ומה לומדים מהם, והרצאה של עדי נודל ("החתול הפיננסי") על כלים לניהול כספים נכון. בנוסף יתקיימו יוגה בזריחה, סדנאות יצירה, פעילות ריפוי ונטוורקינג. לב האירוע יהיה יום פרקטי מלא המוקדש לאסטרטגיה, שיווק ושיתופי פעולה עסקיים. הריטריט יתקיים ללא מטרות רווח, ביוזמת אורי לאה קליפר, יזמת ואשת שיווק מנווה אטי"ב ומייסדת DAZ Marketing. פרטים והרשמה באתר. תהנו!
9. לאחר שרכשה את פעילות מסעדת Rapidos המקסיקנית בנתניה, קבוצת BBB מרחיבה את פעילות המותג ופותחת רשת מסעדות בפריסה ארצית, תחת השם רפידוס. הסניף החמישי במספר יפתח בחג החנוכה בהיכל מנורה מבטחים ת"א ומצטרף לסניף החדש בראשון לציון שנפתח השבוע, לצד הסניפים בפ"ת, הרצליה ונתניה. כל אחד מהסניפים של רפידוס מתפרש על שטח של כ-70 מ”ר – 100 מ"ר.
תערוכת היחיד של שמעון בתואל תיפתח ביום שישי, 5.12.2025, בשעה 12:00 בגלריה אשכילה, רח' הפנינים 2 יפו. בתואל, יליד 1979, יוצר העוסק בזהות, שורש וחיבור, מציג גוף עבודות המתכתב עם ההיסטוריה והמסורת היהודית דרך קומפוזיציות מופשטות, צבעוניות נועזת ויודאיקה פיגורטיבית בגישה עכשווית. האמן, בן למשפחה יהודית בעלת שורשים גאורגיים ואשכנזיים, מצא את דרכו החזותית מתוך בית יוצר של אומנות ויודאיקה. יצירותיו משלבות בין חומר, צורה ורוח יהודית, ויוצרות נרטיב חדש לאמנות יהודית-ישראלית כיום. אוצר: איתי גבאי. נעילה: 2.1.2026.
השקה לוהטת השבוע בשרונה תל אביב: מיצג הענק של תיק המשלוחים החדש של וולט, המזמין את שליחי החברה לנחש כמה כדורי זהב בתוכו. הניחוש הקרוב ביותר יזכה ב-100 אלף שקלים ופרסים נוספים. המיזם נועד לחזק את קהילת השליחים, להגדיל זמינות משלוחים ולשפר שירות. האירוע משך שורה ארוכה של סלבס ובהם דניאל עמית, קורין גדעון, אליטה אופק, ירדן ויזל ושחר לבנה. היה שמח!