מאת: פלאשנט חדשות יום חמישי,
26 באוקטובר 2023, 18:07
תמונותיהם של החטופים והחטופות נתלו על קירות החמ"ל באור עקיבא. התושבים מגיעים מדליקים נרות ותולים בלונים
עם פרוץ מלחמת ״חרבות ברזל״, הוקם במטה של המועמד לראשות עיריית אור עקיבא יצחק פתיתו חמ״ל מיוחד. בתחילת המלחמה, סופקו לחיילים בחזית הדרומית והצפונית מדי יום מאות ארגזים מלאים במזון וציוד - שנתרמו על ידי תושבי אור עקיבא והאזור. עם התקדמות המערכה, עלה הצורך בסיוע וקליטה של מאות משפחות שהתפנו מאזורי הקרבות.
כך, הוסב החמ״ל שהוביל סא״ל במיל׳ יוסי אזולאי, למרכז קליטה של ממש - ומדי יום נתרמים בו ציוד למשפחות המפונות - החל מבגדים, מצעים וריהוט ועד צעצועים לילדים.
״כמו כל עם ישראל, גם אנחנו הוכינו בתדהמה בשבת השחורה״ אומר פתיתו ״עם זאת, וחרף הניסיון של גורמים בפוליטיקה המקומית להתנגח בנו על היוזמה המהירה והראשונה שנקטנו, עצרנו את הפעילות הפוליטית במטה והסבנו אותו לחמ״ל שנותן מענה מקיף לכל התושבים שמגיעים לכאן. עמותת מאיר פנים ואילנית חפוטה המדהימה, יחד עם צוות המתנדבים בהובלתו של יוסי אזולאי עושים פה עבודה נהדרת. אני גאה לומר שאני תושב אור עקיבא, וגאה בפנים היפות של תושבי אור עקיבא, שפעם אחר פעם מוכיחים שאין על המשפחתיות והחום שלנו״.
כעת, החמ״ל יוצא ביוזמה נוספת, וקורא גם לתושבים להשתתף. יצחק מספר:
״סיפור החטופים והשבויים מדיר שינה מעינינו. כמו כל עם ישראל, אנו עוקבים אחרי המגעים לשחרורם ומקווים שהם ייפדו במהרה וישובו אלינו. את תרומתנו הקטנה להעלאת המודעות בחרנו לציין באמצעות אחד הקירות בחמ"ל שפונה לרחוב. על הקיר נתלו תמונותיהם של החטופים והחטופות, וכל תושבי אור עקיבא והסביבה מוזמנים להגיע, לתלות בלון, לכתוב מכתב ולהדליק נר. אנו מזמינים את כולם להגיע ולהתנדב בחמ״ל - לצערנו תמיד יש עבודה ולצערנו עוד ועוד משפחות מגיעות לאור עקיבא בנסיבות כואבות אלו. הדאגה שלנו לא מתבטאת רק בסיוע להם, אלא גם בתפילה לשובם של כל החטופים הביתה במהרה".
החמ״ל ממוקם ברחוב רוטשילד 7 ב באור עקיבא, ופועל משעות בבוקר המוקדמות ועד שעות הערב המאוחרות.
סדרת רשת חדשה עלתה בהשראת סדרת הטלוויזיה המדוברת “הלוטוס הלבן”, מהלך המהווה חלק מאסטרטגיית התוכן של מותג הטיפוח VICHY (ווישי), מהלך תקשורתי רחב וחדשני בישראל המחבר בין תרבות, הומור ותובנות על עולם השיווק. לצילומי הסדרה גויסו כוכבות בולטות: קרן מור מהשחקניות המוערכות בישראל, ריף נאמן שחקנית ודוגמנית מובילה וליבר בלילתי, אישיות אופנה מהבולטות ברשת. הן עומדות במרכז העלילה ומגלמות דמויות נשיות חזקות, מורכבות ושונות זו מזו, הנפגשות בריטריט וולנס יוקרתי של המותג.
חוזרים לצפון: מלון בוטיק אל-רום שברמת הגולן פותח את עונת התיירות ומזמין את המטיילים ליהנות מחופשה ירוקה, שקטה וקרירה בגובה של כ-1,070 מטר מעל פני הים. המלון מציע חדרי אירוח משפחתיים, מדשאות רחבות, מתחמי ברביקיו, ג'ימבורי לילדים ומרחבים פתוחים מול נופי הגולן. בחודש יוני נפתחה גם עונת קטיף הדובדבנים המפורסמת של אל-רום, עם 12 זנים שונים של דובדבנים ופירות יער. כחלק מהחוויה, מומלץ לבקר במיצג “עמק הבכא” (עז 77), המספר את סיפור הגבורה של חטיבה 7 במלחמת יום הכיפורים. המיצג מוצע ללא תשלום לאורחי המלון. לפרטים באתר בוטיק אל-רום.
הסופרת שלנו זוהר אביב פגשה את ליאור סושרד במסעדה. היא ביקשה שיקרא את מחשבותיה אבל הבת שלו קפצה ואמרה - אבל אני כבר קראתי, קראתי את הספרים שלך. המורה מקריאה בכל יום את 'חבורת כוח המוח' וזה היה בהחלט משמח דיו וחיוך רחב התפשט לתמונה משותפת. אהבנו!
התהוות: האמנית הצעירה הדס פורגס מציגה את תערוכת היחיד הראשונה שלה בגלריית Global Art בתל אביב. בתערוכה מוצגות עבודות שמן עוצמתיות העוסקות ברגש, זהות, תשוקה, כאב ותהליכי התפתחות אישיים, תוך שילוב השפעות מעולמות האמנות הקלאסית והעכשווית. היצירות חושפות את עולמה הפנימי של פורגס ומזמינות את הצופה למסע בין סערה נפשית, חלומות ותקווה. פורגס, בוגרת שירות ביחידת 8200 בתחום הסייבר, יוצרת חיבור מסקרן בין חשיבה טכנולוגית לבין יצירה אמנותית אינטואיטיבית ורגשית. התערוכה מסמנת את תחילתה של דרך אמנותית מבטיחה ומעניקה הצצה ליצירתה המתגבשת של אמנית צעירה ומסקרנת. אוצרות: מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי. פתיחה חגיגית: 25.6.2026 - נעילת התערוכה: 25.7.2026. מקום: גלריית Global Art, מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב.