מאת: פלאשנט חדשות יום שישי,
20 באוקטובר 2023, 09:03
עו"ד יניב דרי מציע פתרון לבעיית מסגרות החינוך בימי שישי
עשרות פניות הגיעו בימים האחרונים, לחבר מועצת עיריית חדרה, עו"ד יניב דרי. הפונים, הורים לילדים הלומדים במסגרות החינוך בעיר, פרט ליום שישי. דרי, שמכיר את הנושא מתקופת הקורונה, אז כיהן כיו"ר עמותת פנאי העיר, פנה השבוע לעירייה, הציע את עזרתו והציף את
"בהמשך לפניות של הורים אשר קובלים על כך שמוסדות החינוך אושרו לפעילות רק בימי ראשון עד חמישי". כתב דרי והוסיף: "עיקר הטענה היא של הורים שאחד או יותר מבני המשפחה נמצא בשירות מילואים או בתפקיד חיוני ומסגרות החינוך מאפשרות להם לתפקד. בתקופת הקורונה כאשר היו חוסרים של צוותים, בהנחה וזו גם הבעיה הפעם, הצעתי להכשיר בראיונות מהירים את כל מובילות הצהרונים של פנאי העיר, לתפקיד ממלאת מקום גננת או סייעת בעירייה ובכך לייצר עוד מאגר עובדים שיכול למלא את החסר בתפעול מוסדות החינוך. אני חושב שנכון לקדם פתרון כזה גם הפעם".
דרי מסיים את פנייתו ומדגיש: "אני סבור שזה הזמן שלנו כעירייה לעשות מאמץ ולייצר פתרונות רחבים עבור הציבור בכלל ובפרט כל מה שיכול להוציא את הילדים מהבתים אל מסגרות החינוך ולסייע לילדי חדרה להתגבר על הטראומה וההסתגרות בבתים".מסגרות החינוך בעיר
חבר הכנסת אלי דלל ממשיך לחזק את הקשרים מעבר לים. השבוע נפגש עם נשיא טאיוואן ושוחח עמו על שיתופי פעולה בתחומי הבריאות, ההיי־טק והשבבים, החקלאות, התיירות וגם התפלת המים בהמשך הגיע לביקור בחברה לייצור שבבים, ולא שכח לתעד את הרגעים. שנה טובה.
הרמת כוסית לעובדי רגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי, התקיימה בנוכחות סגן ראש העיר הרב אורן גבגי, הרב משה לחובר, מנכ״ל העמותה משה קייזלר, המשנה לראש העיר ליאורה לוי, נטלי שטיין ודורון גלאם. חג שמח ושנה טובה.
בועז כספי משתף: ״אני מקבל אות מצטיין ראש העיר, הגיעו חברים רבים. ריגש אותי במיוחד יו"ר סיעת העבודה וסגן יו"ר ההסתדרות פיני קבלו, שהגיע לאחר ניתוח קשה וחייב להישאר בבית, אבל עזב הכל, נהג מבית שאן כדי להיות בטקס שלי. באמת, למרות שאנחנו בפוליטיקה, מתברר שיש בינינו חברות אמת. תודה לך אוהב אותך".
בוריס צירולניק משתף: "אני חוזר לארץ אחרי מסע עבודה והרפתקאות בארה"ב וקנדה. במיניאפוליס, שיקגו, וושינגטון וטורונטו התרשמתי מניקיון מופתי ברחובות ומהנוכחות המתמדת של דגלי המדינה בכל מקום. שמתי לב גם לפער מעניין: בשכונות מבוססות, ספורט הוא דרך חיים ואילו בשכונות חלשות – מקדונלד'ס בכל פינה. חזרתי עם רעיונות וכוחות חדשים, ועם ההבנה כמה החיים אצלנו שונים וסוערים. למרות הג'ט לג אני מחייך ואומר - שבת שלום, בריאות וחדשות טובות לכולם".