קלוב התעופה חדרה זכה בפעם הראשונה בגביע המועדון המצטיין לשנת 2022
קלוב התעופה בחדרה הפועל בחסות עמותת פנאי העיר חדרה זכה השבוע במקום הראשון בארץ בענף הטיסנאות והוכתר כאלוף ישראל בטיסנאות. הוא פועל בעיר משנת 1944 וזו הפעם הראשונה שהוא זוכה בתואר הנכסף.
טקס ספורטאים מצטיינים נערך השנה במסגרת אירועי 90 שנה לקלוב התעופה לישראל והתקיים במשך שלושה ימים מיום העצמאות וכלל צוותים שהגיעו מחו"ל, תחרויות ומפגני טיסנים, מסוקים, רחפנים מצנחים ועוד. האירוע הופק ע"י המועצה האזורית מטה בחסות חברת "רפאל" אשר הציגה במקום את כלי הטייס, נשק וכיפת ברזל אותם היא מייצרת.
לקלוב התעופה חדרה הישגים רבים במשך השנים כולל שני אלופי עולם בטיסנאות החופשית, השנה זכה אור שבת כטיסנאי השנה בטיסנים עם מנוע גומי (ג2), וגלעד מרק בטיסני הפנים (טיסנים השוקלים גרמים בודדים ומוטסים בתוך אולמות סגורים), שניהם טסו השנה לחו"ל כחברי נבחרת ישראל.
אלופים. זכיה במקום הראשון (צילום: דוברות העירייה)
לדברי נדב ליפשין, מנהל קלוב התעופה בחדרה מזה 38 שנים, הזכייה כוללת מרכיבים רבים בהם בניית הטיסנים עצמם במועדון, יציאה לאימוני הטסה וכמובן השתתפות במקסימום התחרויות המתקיימות ע"י איגוד הטיסנאות בישראל. לדבריו, התקופה שלאחר הקורונה עשתה טוב למועדון בחדרה וילדים רבים נרשמו לחוגי הטיסנאות, כשנה לאחר מכן המועדון החל לקצור את הפירות בהישגים ספורטיביים.
המרכיב הייחודי בקלוב התעופה חדרה הוא מגוון האפשרויות של החניכים לבחור את תחום ההתמחות שלהם כאשר במועדון בחדרה יש את הידע, הכלים, הציוד והחומרים להדריך וללמד את מגוון מחלקות הטיסנים בהם טיסני דאון (ללא מנוע) או טיסנים עם מנוע חשמלי או בנזין וכן טיסנים עם או ללא שלט רחוק, טיסנים חופשיים, רחפנים ועוד, כך שכל חניך יכול למצוא את התחום שמעניין אותו ולהתמקצע בו. במועדון בחדרה קיים סימולטור טיסה מתקדם אשר בעזרתו, מטיסים החניכים את כלי הטייס לפני שהם יוצאים לשטחי ההטסה והתחרויות.
צוות המדריכים המקצועי מביא את החניכים להישגים בכל התחומים. לראש טבלת הסניף המצטיין הגיע סניף קלוב התעופה בחדרה לאחר עונת תחרויות ענפה במגוון מחלקות הטיסנים הקיימות תוך השתתפות מקסימאלית של ספורטאים. השקלול הוא בין כמות הספורטאים בתחרויות לבין הישגיהם, ולסניף חדרה יש גם את הכמות וגם את האיכות.
סדרת רשת חדשה עלתה בהשראת סדרת הטלוויזיה המדוברת “הלוטוס הלבן”, מהלך המהווה חלק מאסטרטגיית התוכן של מותג הטיפוח VICHY (ווישי), מהלך תקשורתי רחב וחדשני בישראל המחבר בין תרבות, הומור ותובנות על עולם השיווק. לצילומי הסדרה גויסו כוכבות בולטות: קרן מור מהשחקניות המוערכות בישראל, ריף נאמן שחקנית ודוגמנית מובילה וליבר בלילתי, אישיות אופנה מהבולטות ברשת. הן עומדות במרכז העלילה ומגלמות דמויות נשיות חזקות, מורכבות ושונות זו מזו, הנפגשות בריטריט וולנס יוקרתי של המותג.
חוזרים לצפון: מלון בוטיק אל-רום שברמת הגולן פותח את עונת התיירות ומזמין את המטיילים ליהנות מחופשה ירוקה, שקטה וקרירה בגובה של כ-1,070 מטר מעל פני הים. המלון מציע חדרי אירוח משפחתיים, מדשאות רחבות, מתחמי ברביקיו, ג'ימבורי לילדים ומרחבים פתוחים מול נופי הגולן. בחודש יוני נפתחה גם עונת קטיף הדובדבנים המפורסמת של אל-רום, עם 12 זנים שונים של דובדבנים ופירות יער. כחלק מהחוויה, מומלץ לבקר במיצג “עמק הבכא” (עז 77), המספר את סיפור הגבורה של חטיבה 7 במלחמת יום הכיפורים. המיצג מוצע ללא תשלום לאורחי המלון. לפרטים באתר בוטיק אל-רום.
הסופרת שלנו זוהר אביב פגשה את ליאור סושרד במסעדה. היא ביקשה שיקרא את מחשבותיה אבל הבת שלו קפצה ואמרה - אבל אני כבר קראתי, קראתי את הספרים שלך. המורה מקריאה בכל יום את 'חבורת כוח המוח' וזה היה בהחלט משמח דיו וחיוך רחב התפשט לתמונה משותפת. אהבנו!
התהוות: האמנית הצעירה הדס פורגס מציגה את תערוכת היחיד הראשונה שלה בגלריית Global Art בתל אביב. בתערוכה מוצגות עבודות שמן עוצמתיות העוסקות ברגש, זהות, תשוקה, כאב ותהליכי התפתחות אישיים, תוך שילוב השפעות מעולמות האמנות הקלאסית והעכשווית. היצירות חושפות את עולמה הפנימי של פורגס ומזמינות את הצופה למסע בין סערה נפשית, חלומות ותקווה. פורגס, בוגרת שירות ביחידת 8200 בתחום הסייבר, יוצרת חיבור מסקרן בין חשיבה טכנולוגית לבין יצירה אמנותית אינטואיטיבית ורגשית. התערוכה מסמנת את תחילתה של דרך אמנותית מבטיחה ומעניקה הצצה ליצירתה המתגבשת של אמנית צעירה ומסקרנת. אוצרות: מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי. פתיחה חגיגית: 25.6.2026 - נעילת התערוכה: 25.7.2026. מקום: גלריית Global Art, מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב.