מאת: מערכת פלאשנט יום שלישי,
8 בנובמבר 2022, 05:42
ביום שלישי הבא (15.11) ייערך ברחבת העירייה הפנינג קהילה וביטחון על מנת להנגיש לציבור את פעילות כוחות הביטחון, ההצלה, השיטור והאכיפה וליצור חוויה לכל המשפחה * הכניסה חופשית
ביום שלישי הבא, 15.11.22, החל מהשעה 16:00, ייערך ברחבת עיריית חדרה הפנינג קהילה משטרה. האירוע מתקיים במסגרת השבוע הלאומי לבטיחות בדרכים וכחלק משבוע 360 של פיקוד העורף שייערך בעיר באותם ימים.
במהלך האירוע משתפים פעולה גופים רבים על מנת להנגיש לציבור את פעילות כוחות הביטחון, ההצלה, השיטור והאכיפה וליצור חוויה לכל המשפחה. האירוע מיועד לכולם - החל מתלמידי גני הילדים ועד לאוכלוסייה הבוגרת. בנוסף האירוע נגיש לאנשים עם מוגבלויות.
מה יחכה לכם באירוע?
יחידת הכלבנים - הצגת תכלית עם כלב אשר יודע למצוא ולאתר חומרים אסורים.
יחידת הפרשים תדגים פיזור הפגנות וצעידת הסוסים ותיתן הסבר עליהם.
ניידת סיור - המשתתפים יוכלו להיכנס לניידת, לדבר בכריזה ולהפעיל סירנה. המשתתפים יקבלו הסברים על פעילות יחידות הסיור.
ניידת תנועה - תציג את תכולת הניידת כולל מד-לייזר המודד את מהירות הרכבים, מכשיר לבדיקת אלכוהול (ינשוף או נשיפון), פנסים, קונוסים, אפודים וכ'ו.
ניידת השיטור העירוני - תציג את תכולת הניידת ופעילות הסדר הציבורי.
ניידת רפואה (אמבולנס) - תציג ותסביר על פעילותה בהגעה לזירה של תאונת דרכים ודרכי הטיפול בפצועים.
ניידת "איחוד הצלה" - אמבולנס ואופנועים - תציג ותסביר על פעילותה בהגעה לזירה של תאונת דרכים ודרכי הטיפול בפצועים.
רכב כיבוי אש - יציג את תכולת הרכב, כלי פריצה וניסור רכבים, אמצעים לכיבוי אש ואפודים וכן המשתתפים יוכלו ללבוש את החליפות ולהצטלם איתם.
רכב מתהפך - המדמה תאונת דרכים שבה הרכב התהפך וכיצד נחלצים מרכב הפוך וכיצד נמנעים בכלל מלהגיע למצב זה.
סימולטור נהיגה - המשתתפים יוכלו לנהוג ממש בסימולטור נהיגה תוך התייחסות לכלל מרכיבי הדרך ולהימנע מתאונות דרכים והיסח דעת.
מתקן "המשכנע" - אשר ישכנע את כולנו לחגור חגורת בטיחות.
עמדת פיקוד העורף - עמדת הסברה להתגוננות מפני ירי טילים ורעידות אדמה וכיצד להגיע מהר ככל האפשר למרחב המוגן.
פיקוד העורף - יחידת החילוץ - תציג את כל הכלים אשר מסייעים למחלצים לאתר ולחלץ פצועים באתר של קריסת מבנים.
האירוע יחל בשעה 16:00 ועד לשעה 19:00, וכאמור הוא פונה לכל המשפחה, לשלוש שעות של חוויה ולצידה למידה משמעותית שחשוב שכולנו נדע ונפנים, בכל הנוגע להתנהגות בכביש ובשעת חירום.
ממשיכים להיות בשטח: כחלק משגרת העבודה השוטפת והמחויבות לחיזוק הקשר הישיר עם התושבים, ממשיך שלו אלגלי, סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, לקיים סיורי שטח ברחבי נתניה. הסיורים מתקיימים באופן קבוע בכל שכונות העיר, במטרה לפגוש את התושבים, להקשיב לפניותיהם, לעמוד מקרוב על הצרכים העולים מהשטח ולקדם פתרונות מול הגורמים המקצועיים. נצפו בשטח - שלו אלגלי במהלך סיור שטח באחת משכונות העיר יחד עם גורמי המקצוע, כחלק מהמשך הסיורים השוטפים המתקיימים ברחבי נתניה.
בעקבות ההצלחה בשנה שעברה, בית האופנה גולברי ומעצב העילית דרור קונטנטו ממשיכים את שיתוף הפעולה ומשיקים קולקציית ערב חדשה, המשלבת בין קלאסיקה על זמנית לתעוזה מודרנית. הקולקציה מעניקה מענה מושלם לנשים בכל הגילאים המקפידות על אופנה מדויקת, קרייריסטיות שאוהבות לפזר סביבן גלאם ושואו, ולכאלה שחלמו על פריט מעצבים של דרור קונטנטו בארון, במחיר נגיש. פריטי השמנת והלבן החדשים מותאמים במדויק לכלות בכל גיל, לאירועי החינה, המקווה, שבת החתן ומסיבת הרווקות, בעוד שחליפות הטוקסידו העוצמתיות ושמלות התחרה השחורות מעניקות הופעה מרשימה ובלתי נשכחת לאימהות של חתן וכלה או לאירועי בר ובת מצווה יוקרתיים.
התערוכה "ורידי יער" של האמנית ענבר פיאנקו תיפתח ב-8 באוגוסט בשעה 12:00 בגלריית Global Art במרכז בעלי מלאכה בתל אביב. בתערוכת היחיד החדשה מציגה פיאנקו סדרת עבודות העוסקות במפגש שבין טבע פראי לעולם הפנימי, באמצעות דימויים של יערות, עצים, נחשים, נמרים ובעלי חיים נוספים. היצירות נעות בין תחושות של יופי ושלווה לבין פחד, דריכות והישרדות, ומשלבות מבט אישי על הטבע כמקום של ריפוי והתבוננות. לצד ציורי הצבע יוצגו גם עבודות בשחור־לבן שנוצרו כמחווה לחוקרת השימפנזים ג'יין גודול. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, תהיה פתוחה לקהל עד 29 באוגוסט. בהצלחה!
6. בנתניה במתחם עיר ימים: קיץ טרופי, סרטים ופסטיבל ממתקים מול הים – בחינם. במתחם עיר ימים יתקיימו במהלך יולי ואוגוסט פסטיבלים ופעילויות מתחלפות לכל המשפחה. בתחילת אוגוסט יהפוך המתחם לגן עדן צבעוני במסגרת פסטיבל "קנדי לנד", ולאחריו יתקיים במקום פסטיבל עיצוב. יוקרנו בימי ראשון בערב גם סרטי אנימציה, כך שאפשר לשלב סרט, ארוחה ובריזה מהים בלי לשלם על כרטיס קולנוע. מתחם עיר ימים. כניסה חופשית.