אלפי צופים בפתיחת השנה החדשה למשחקי ההכרעה של גביע ווינר
מאת: מערכת פלאשנט יום שישי,
7 באוקטובר 2022, 11:19
האווירה הייתה מחשמלת, ראשי מנהלת הליגה והקבוצות התאהבו באולם והחמיאו לארגון וראש העיר מבטיח: חגיגת הספורט תימשך
אלפי צופים גדשו בשבוע האחרון את היכל אנרבוקס בחדרה לחגיגת הכדורסל הישראלי בשלבי ההכרעה של גביע ווינר.
משחקי רבע הגמר וחצי הגמר של המפעל היוקרתי נערכו בחדרה לאחר שהיכל האנרבוקס המפואר בעיר נבחר לארח את המשחקים. עיריית חדרה דאגה למאות כרטיסים חינם לתושבי העיר למשחקי רבע הגמר, מרביתם הוקצו לבני נוער, ואילו למשחק חצי הגמר השני מכרה העירייה 100 כרטיסים במחיר מוזל, שגם הם נחטפו בתוך דקות לטובת תושבי העיר וחובבי הכדורסל בחדרה.
את הטורניר כולו, שמשודר ישיר בערוץ הספורט לעיני מאות אלפי צופים בבית, מפיקה מנהלת הליגה בכדורסל כאשר על הצד המקומי אמונים אגף אתו"ס (אירועים, תרבות וספורט) בראשות אלה ביאר ומחלקת הספורט בניהולו של ניב רבי. מדובר בטורניר ההכנה האחרון של קבוצות הליגה לפני פתיחת העונה, והשנה הגיעו לשלבי ההכרעה כל הקבוצות הגדולות של הכדורסל הישראלי.
למשחקי חצי הגמר, שנערכו בימים רביעי וחמישי השבוע, העפילו הפועל ירושלים והפועל תל אביב, מכבי תל אביב והפועל חולון. בשני הערבים האולם היה מלא, צבעוני, רועש וגועש, עם אווירת כדורסל מעולם אחר. בחצי הגמר הראשון האנרבוקס נצבע אדום כאשר אוהדי הפועל תל אביב שולטים ביציעים ולא מפסיקים לשיר לרגע אחד. על הפרקט היו אלה השחקנים של תל אביב שהיו טובים יותר והעפילו לגמר, שייערך ב-23 לאוקטובר. 24 שעות לאחר מכן האדום הפך צהוב, כאשר אוהדי מכבי תל אביב וחולון נתנו הצגה ביציעים. על הפרקט ההצגה הייתה של הצהובים של תל אביב בעיקר, שניצחו את האלופה מחולון וקבעה כי בגמר הטורניר ייערך המשחק הכי גדול של הכדורסל הישראלי, עם דרבי תל אביבי.
ראשי מנהלת הליגה בכדורסל הרעיפו שבחים על עיריית חדרה, אגף אתו"ס, מחלקת הספורט והצוות שמנהל את היכל האנרבוקס על ארגון לעילא ולעילא עם אפס תקלות ומקצועיות ברמה הגבוהה ביותר.
סדרת רשת חדשה עלתה בהשראת סדרת הטלוויזיה המדוברת “הלוטוס הלבן”, מהלך המהווה חלק מאסטרטגיית התוכן של מותג הטיפוח VICHY (ווישי), מהלך תקשורתי רחב וחדשני בישראל המחבר בין תרבות, הומור ותובנות על עולם השיווק. לצילומי הסדרה גויסו כוכבות בולטות: קרן מור מהשחקניות המוערכות בישראל, ריף נאמן שחקנית ודוגמנית מובילה וליבר בלילתי, אישיות אופנה מהבולטות ברשת. הן עומדות במרכז העלילה ומגלמות דמויות נשיות חזקות, מורכבות ושונות זו מזו, הנפגשות בריטריט וולנס יוקרתי של המותג.
חוזרים לצפון: מלון בוטיק אל-רום שברמת הגולן פותח את עונת התיירות ומזמין את המטיילים ליהנות מחופשה ירוקה, שקטה וקרירה בגובה של כ-1,070 מטר מעל פני הים. המלון מציע חדרי אירוח משפחתיים, מדשאות רחבות, מתחמי ברביקיו, ג'ימבורי לילדים ומרחבים פתוחים מול נופי הגולן. בחודש יוני נפתחה גם עונת קטיף הדובדבנים המפורסמת של אל-רום, עם 12 זנים שונים של דובדבנים ופירות יער. כחלק מהחוויה, מומלץ לבקר במיצג “עמק הבכא” (עז 77), המספר את סיפור הגבורה של חטיבה 7 במלחמת יום הכיפורים. המיצג מוצע ללא תשלום לאורחי המלון. לפרטים באתר בוטיק אל-רום.
הסופרת שלנו זוהר אביב פגשה את ליאור סושרד במסעדה. היא ביקשה שיקרא את מחשבותיה אבל הבת שלו קפצה ואמרה - אבל אני כבר קראתי, קראתי את הספרים שלך. המורה מקריאה בכל יום את 'חבורת כוח המוח' וזה היה בהחלט משמח דיו וחיוך רחב התפשט לתמונה משותפת. אהבנו!
התהוות: האמנית הצעירה הדס פורגס מציגה את תערוכת היחיד הראשונה שלה בגלריית Global Art בתל אביב. בתערוכה מוצגות עבודות שמן עוצמתיות העוסקות ברגש, זהות, תשוקה, כאב ותהליכי התפתחות אישיים, תוך שילוב השפעות מעולמות האמנות הקלאסית והעכשווית. היצירות חושפות את עולמה הפנימי של פורגס ומזמינות את הצופה למסע בין סערה נפשית, חלומות ותקווה. פורגס, בוגרת שירות ביחידת 8200 בתחום הסייבר, יוצרת חיבור מסקרן בין חשיבה טכנולוגית לבין יצירה אמנותית אינטואיטיבית ורגשית. התערוכה מסמנת את תחילתה של דרך אמנותית מבטיחה ומעניקה הצצה ליצירתה המתגבשת של אמנית צעירה ומסקרנת. אוצרות: מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי. פתיחה חגיגית: 25.6.2026 - נעילת התערוכה: 25.7.2026. מקום: גלריית Global Art, מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב.