חובשים ופראמדיקים של מד"א שהגיעו לזירה דיווחו על אדם ללא סימני חיים וקבעו את מותו במקום
גבר בשנות ה-40 לחייו נהרג הבוקר סמוך לשעה 10:30 בפיצוץ שאירע ברכב הפרטי בו נהג בחניון סמוך למועצה מקומית בזכרון יעקב.
בעקבות האירוע הוזנקו למקום כוחות משטרה רבים ובסיוע כב"ה החלו בפעילות כיבוי ומניעת התפשטות האש כתוצאה מעוצמת הפיצוץ, בידוד הזירה וחקירת נסיבות האירוע באמצעות יחידות החבלה והזיהוי הפלילי במחוז חוף. מבדיקה ראשונית עולה כי הפיצוץ ברכב נבע ממטען שהוטמן ברכב וכתוצאה מכך נקבע מותו של הנהג.
פעולת כיבוי הרכב לאחר הפיצוץ (צילום: תיעוד מבצעי מד"א)
פראמדיקית מד"א מאי דיין וחובש רפואת חירום רן לוי, סיפרו: "כשהגענו למקום ראינו רכב עולה באש ובתוכו נפגע מחוסר הכרה. לאחר שהאש כובתה חילצו אלינו את הנפגע שהיה ללא סימני חיים ונאלצנו לקבוע את מותו במקום."
בהערכת מצב שקיים מאוחר יותר מפקד מחוז חוף במשטרה, ניצב יורם סופר בזירת האירוע נודע כי החקירה הופקדה בידי חוקרי היחידה המרכזית (ימ"ר) מחוז חוף המיומנת בחקירת אירועי פשיעה חמורה.
בסיכום הערכת המצב אמר ניצב סופר: "מדובר באירוע חמור שהתרחש בשעות היום במושבה שלווה. החקירה הועברה לימ"ר בכדי להפעיל את כלל היכולות והמשאבים הקיימים למשטרה בטיפול באירוע"
סדרת רשת חדשה עלתה בהשראת סדרת הטלוויזיה המדוברת “הלוטוס הלבן”, מהלך המהווה חלק מאסטרטגיית התוכן של מותג הטיפוח VICHY (ווישי), מהלך תקשורתי רחב וחדשני בישראל המחבר בין תרבות, הומור ותובנות על עולם השיווק. לצילומי הסדרה גויסו כוכבות בולטות: קרן מור מהשחקניות המוערכות בישראל, ריף נאמן שחקנית ודוגמנית מובילה וליבר בלילתי, אישיות אופנה מהבולטות ברשת. הן עומדות במרכז העלילה ומגלמות דמויות נשיות חזקות, מורכבות ושונות זו מזו, הנפגשות בריטריט וולנס יוקרתי של המותג.
חוזרים לצפון: מלון בוטיק אל-רום שברמת הגולן פותח את עונת התיירות ומזמין את המטיילים ליהנות מחופשה ירוקה, שקטה וקרירה בגובה של כ-1,070 מטר מעל פני הים. המלון מציע חדרי אירוח משפחתיים, מדשאות רחבות, מתחמי ברביקיו, ג'ימבורי לילדים ומרחבים פתוחים מול נופי הגולן. בחודש יוני נפתחה גם עונת קטיף הדובדבנים המפורסמת של אל-רום, עם 12 זנים שונים של דובדבנים ופירות יער. כחלק מהחוויה, מומלץ לבקר במיצג “עמק הבכא” (עז 77), המספר את סיפור הגבורה של חטיבה 7 במלחמת יום הכיפורים. המיצג מוצע ללא תשלום לאורחי המלון. לפרטים באתר בוטיק אל-רום.
הסופרת שלנו זוהר אביב פגשה את ליאור סושרד במסעדה. היא ביקשה שיקרא את מחשבותיה אבל הבת שלו קפצה ואמרה - אבל אני כבר קראתי, קראתי את הספרים שלך. המורה מקריאה בכל יום את 'חבורת כוח המוח' וזה היה בהחלט משמח דיו וחיוך רחב התפשט לתמונה משותפת. אהבנו!
התהוות: האמנית הצעירה הדס פורגס מציגה את תערוכת היחיד הראשונה שלה בגלריית Global Art בתל אביב. בתערוכה מוצגות עבודות שמן עוצמתיות העוסקות ברגש, זהות, תשוקה, כאב ותהליכי התפתחות אישיים, תוך שילוב השפעות מעולמות האמנות הקלאסית והעכשווית. היצירות חושפות את עולמה הפנימי של פורגס ומזמינות את הצופה למסע בין סערה נפשית, חלומות ותקווה. פורגס, בוגרת שירות ביחידת 8200 בתחום הסייבר, יוצרת חיבור מסקרן בין חשיבה טכנולוגית לבין יצירה אמנותית אינטואיטיבית ורגשית. התערוכה מסמנת את תחילתה של דרך אמנותית מבטיחה ומעניקה הצצה ליצירתה המתגבשת של אמנית צעירה ומסקרנת. אוצרות: מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי. פתיחה חגיגית: 25.6.2026 - נעילת התערוכה: 25.7.2026. מקום: גלריית Global Art, מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב.