תושב אור עקיבא המוכר למשטרה נעצר בחשד לירי והשלכת רימון לעבר בית בחדרה. בית המשפט סבר כי המשטרה לא קידמה את החקירה בחלוף הזמן והורה על שחרורו בתנאים למרות החשד הסביר כי ביצע את המיוחס לו
משטרת חדרה עצרה אתמול (שני) את העבריין שרון ארביב בן ה-26 מאור עקיבא קרוב משפחתם של האחים מתן,אושר ואלי ארביב מחדרה וחבר בכנופיית הפשע שלהם בחשד כי במהלך החודש האחרון ירה מנשק חם והשליך רימוני הלם במספר הזדמנויות לעבר ביתו הפרטי של קבלן במרכז העיר חדרה במסגרת סחיטתו באיומים על רקע חוב כספי.
חבר בכנופיה של משפחת ארביב. שרון ארביב (צילום: מתוך הפייסבוק)
בדיון שנערך הבוקר בבית משפט השלום בחדרה דרשה המשטרה להאריך את מעצרו ב-6 ימים, נציג המשטרה טען כי מידע מודיעיני שעלה כבר לפני חודש קשר את ארביב לאירועים אולם המשטרה לא הצליחה לאתר אותו למרות שהוצא נגדו צו מעצר.
"מדובר במעצר שווא". עו"ד ג'קי סגרון צילום: יח"צ
הסניגור ג'קי סגרון טען מנגד כי המשטרה התרשלה לגמרי בעבודתה ולא ביצעה פעולות בסיסיות לצורך קידום החקירה.
סגרון ציין כי בשני האירועים שצוינו בבקשת המעצר שהם השלכת רימון הלם לעבר ביתו של המתלונן ביום 10/5/22 בשעות הלילה וירי על הבית ביום 31/5/22 כלל לא הגיעו אנשי המז"פ לזירה בכדי לאסוף ממצאים ולאסוף ראיות ולכן לא יכול להיות תיק כנגד מרשו.
עוד ציין עו"ד סגרון כי המשטרה לא עשתה די בכדי לאתר את החשוד מרגע הוצאת צו המעצר נגדו (18/5/22) ובנוסף בהגיעם לכתובות מגוריו כלל לא בוצע חיפוש במקום. עו"ד סגרון ציין כי מרשו התייצב לחקירה בעצמו ברגע שהבין כי מחפשים אותו ואז נעצר.
בחקירתו מילא ארביב פיו במים ושמר על זכות השתיקה.
השופט אלכס אחטר שדן בתיק סבר כי מדובר בחשד נקודתי נסיבתית אשר מושתת על ראיות בעלות רף שאינו כה גבוה וציין כי היחידה החוקרת לא ביצעה פעולות משמעותיות בכדי לאתר את החשוד מאז הוצא צו המעצר נגדו. עוד ציין השופט אחטר כי לא ברור לו מדוע לא ביצעה המשטרה פעולות חקירה פשוטות כדי לקדם את החקירה למרות חומרת החשדות ונסיבות ביצוען.
בהחלטתו ציין השופט אחטר כי ניתן לאיין את המסוכנות הנשקפת מהחשוד והורה על שחרורו בתנאים מגבילים לרבות הרחקה מהעיר חדרה למשך 30 יום.
עו"ד סגרון התייחס להחלטת בית המשפט ואמר: "שוב מדובר במעצר שווא ובהתנהלות כושלת של היחידה החוקרת, הדברים הקשים שאמר בית המשפט במסגרת החלטתו מדברים בעד עצמם".
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.
סדרת רשת חדשה תעלה עם הזמרת ויוצרת התוכן פרידה עוזיאל שתארח זמרים ויוצרים. הסדרה עולה על ידי מותג האיפור מייבלין ניו יורק, והיא מצולמת תוך כדי נסיעה במונית צהובה, המעוצבת בסגנון המוניות בעיר ניו יורק. בשלב הראשון תעלה סדרה של ארבע פרקים, כשבכל פרק תארח עוזיאל זמר/יוצר מוביל, ביניהם: נועם קליינשטיין, ליהי טולדנו ושחר טבוך. איתם תיצור שיח פתוח ומרענן, שיעסוק בנושאים כמו: זוגיות, אהבות, אכזבות, קריירה, הצלחות, אופנה, איפור ומה שבניהם, לצד קטעי שירה ומוזיקה קצבית. מיני-סדרת הרשת החדשה שצפויה לעלות כבר במהלך חודשי אפריל- מאי, תשודר אחת לשבועיים בזירות הדיגיטל השונות והפרקים המלאים ניתנים לצפייה ביוטיוב.