ראש העיר בפועל ניר בן חיים, קיים השבוע סיור מקצועי בצומת המשטרה, שנמצאת בעיצומן של העבודות להסדרתה, במטרה לעמוד על התקדמותן של העבודות ולבחון את הצורך לביצוע התאמות בשטח בהיבטי הסדרי תנועה, תשתיות וכן ריבוד הכניסה לעיר
העבודות להסדרת צומת המשטרה והחלפת הכיכר המיתולוגית, נמצאות בעיצומן בימים אלו. השבוע התקיים סיור מקצועי באזור הצומת, הממוקם על ציר המחבר את מרכז העיר חדרה לחלקה המזרחי ולתחנת הרכבת וכביש 2 המהווה המשך למרכז העסקים הראשי.
סיור מקצועי בצומת המשטרה (צילום: דוברות העירייה)
מטרת הסיור לבחון את התקדמותן של העבודות וכן לעמוד על הצורך בביצוע התאמות בהיבטי הסדרי תנועה ותשתיות לקראת סיום הפרויקט, זאת במטרה להבטיח את צמצום עומסי התנועה באזור, להקל על אלפי הנהגים החולפים בצומת מדי יום, להבטיח את בטחונם של הולכי הרגל ולהקל ככל האפשר על בתי העסק הממוקמים לאורך הצומת מכל צדדיה.
בסיור המקצועי שנערך במקום בהובלתו של מ"מ ראש עיריית חדרה בפועל ניר בן חיים, השתתפו בין היתר משנה לראש העיר והממונה על תיק השכונות הוותיקות צ'יקו וקנין, מנכ"לית העירייה כלנית שרון, מנכ"ל החברה הכלכלית שי ארנט כהן, מהנדס העיר אינג' נדב הדר ומנהל מחלקת פיתוח תשתיות הילאל פטימה.
במהלך הסיור המקצועי, ראש העיר הנחה את הצוות המקצועי לקדם פיתרונות למגוון הסוגיות שהוצגו בפניו, וכמו כן, לקדם את ריבודו של כביש הכניסה למרכז העיר מגשר אריאל שרון ועד לצומת המשטרה.
העבודות בצומת המשטרה, שהחלו בשנה שעברה עם פירוקה של כיכר המשטרה המיתולוגית, מתבצעות על ידי עיריית חדרה באמצעות החברה הכלכלית, זאת בהתאם להסכם שנחתם בין העירייה לבין חברת 'נתיבי ישראל', החברה הלאומית לתשתיות תחבורה, האחראית על תכנון, פיתוח ואחזקת רשת הכבישים הבינעירונית בישראל, כולל כביש 4 החוצה את חדרה.
חבר הכנסת אלי דלל ממשיך לחזק את הקשרים מעבר לים. השבוע נפגש עם נשיא טאיוואן ושוחח עמו על שיתופי פעולה בתחומי הבריאות, ההיי־טק והשבבים, החקלאות, התיירות וגם התפלת המים בהמשך הגיע לביקור בחברה לייצור שבבים, ולא שכח לתעד את הרגעים. שנה טובה.
הרמת כוסית לעובדי רגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי, התקיימה בנוכחות סגן ראש העיר הרב אורן גבגי, הרב משה לחובר, מנכ״ל העמותה משה קייזלר, המשנה לראש העיר ליאורה לוי, נטלי שטיין ודורון גלאם. חג שמח ושנה טובה.
בועז כספי משתף: ״אני מקבל אות מצטיין ראש העיר, הגיעו חברים רבים. ריגש אותי במיוחד יו"ר סיעת העבודה וסגן יו"ר ההסתדרות פיני קבלו, שהגיע לאחר ניתוח קשה וחייב להישאר בבית, אבל עזב הכל, נהג מבית שאן כדי להיות בטקס שלי. באמת, למרות שאנחנו בפוליטיקה, מתברר שיש בינינו חברות אמת. תודה לך אוהב אותך".
בוריס צירולניק משתף: "אני חוזר לארץ אחרי מסע עבודה והרפתקאות בארה"ב וקנדה. במיניאפוליס, שיקגו, וושינגטון וטורונטו התרשמתי מניקיון מופתי ברחובות ומהנוכחות המתמדת של דגלי המדינה בכל מקום. שמתי לב גם לפער מעניין: בשכונות מבוססות, ספורט הוא דרך חיים ואילו בשכונות חלשות – מקדונלד'ס בכל פינה. חזרתי עם רעיונות וכוחות חדשים, ועם ההבנה כמה החיים אצלנו שונים וסוערים. למרות הג'ט לג אני מחייך ואומר - שבת שלום, בריאות וחדשות טובות לכולם".