הועדה המחוזית חיפה החליטה להפקיד את התכנית המפורטת להתחדשות עירונית במתחם השוק בחדרה. התכנית, במימון הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית, כוללת תוספת של מאות יחידות דיור, וכן שטחי מסחר, תעסוקה ומבני ציבור
התכנית המפורטת להתחדשות עירונית במתחם השוק בחדרה נמצאת במרכז העיר חדרה, בסמוך ל"פיאצה" ברחוב הרברט סמואל. התכנית מקודמת על-ידי הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית, עיריית חדרה ומינהלת ההתחדשות העירונית.
המתחם גובל מצפון ברחוב הרברט סמואל, ממערב ברחוב רוטשילד, מדרום ברחוב אחד העם וממזרח ברחוב הגיבורים. בתחום התכנית המשתרע על שטח של כ-17 דונם, קיימות כיום כ-55 יחידות דיור, שטחי מסחר ומבנה של שוק עירוני שרובו אינו פעיל. מקומם מתוכננים כ-750 יחידות דיור, כ-7,600 מ"ר למסחר ומשרדים וכ-2,000 מ"ר למבני ציבור.
מתחם השוק המתוכנן - הדמיה (צילום: דוברות העירייה)
התוכנית מציעה את חיזוקו של השוק העירוני, פיתוח ושדרוג המרחב הציבורי באזור ותוספת מבני ציבור, שטחים ציבוריים פתוחים ושטחי מסחר. כמו כן, מציעה התוכנית יצירת מדרחוב ברחוב רוטשילד שישלב שימושי מסחר ושימושים ציבוריים.
אלעזר במברגר, מנהל הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית: "הפרויקט שאושר היום מגלם את הפוטנציאל של חדרה להתחדשות עירונית וצמיחה אדירה. חדרה צפויה להצטרף לרשימת הערים המובילות בהתחדשות עירונית בשנים הקרובות וזאת תוך שיתוף פעולה של הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית ,העיריה והמינהלת להתחדשות עירונית למען התושבים."
ניר בן חיים, ראש עיריית חדרה: "התחדשות עירונית מהווה חלק משמעותי מתנופת הפיתוח האדירה בעיר חדרה. באמצעות המנהלת להתחדשות עירונית בחברה הכלכלית, אנחנו נמשיך לקדם את פיתוח מרכז העיר והשכונות הוותיקות ולפעול לחידוש ושדרוג פני העיר והמרחב הציבורי ולשיפור איכות החיים של התושבים והתושבות".
שלושה ימים של השראה ונטוורקינג לבעלי עסקים בגובה 1,100 מטר: ריטריט יזמות יתקיים במלון בוטיק אל־רום מהקסומים והיפים בצפון הגולן. ריטריט יזמות יתקיים ב-4-6 בינואר 2026 מול נופי החרמון. במהלך שלושת ימי הריטריט ישולבו חופש מרגיע עם למידה מקצועית: סדנאות שיווק, אסטרטגיה ופיננסים, הרצאתו של אבי אטינגר על כישלונות ביזמות ומה לומדים מהם, והרצאה של עדי נודל ("החתול הפיננסי") על כלים לניהול כספים נכון. בנוסף יתקיימו יוגה בזריחה, סדנאות יצירה, פעילות ריפוי ונטוורקינג. לב האירוע יהיה יום פרקטי מלא המוקדש לאסטרטגיה, שיווק ושיתופי פעולה עסקיים. הריטריט יתקיים ללא מטרות רווח, ביוזמת אורי לאה קליפר, יזמת ואשת שיווק מנווה אטי"ב ומייסדת DAZ Marketing. פרטים והרשמה באתר. תהנו!
9. לאחר שרכשה את פעילות מסעדת Rapidos המקסיקנית בנתניה, קבוצת BBB מרחיבה את פעילות המותג ופותחת רשת מסעדות בפריסה ארצית, תחת השם רפידוס. הסניף החמישי במספר יפתח בחג החנוכה בהיכל מנורה מבטחים ת"א ומצטרף לסניף החדש בראשון לציון שנפתח השבוע, לצד הסניפים בפ"ת, הרצליה ונתניה. כל אחד מהסניפים של רפידוס מתפרש על שטח של כ-70 מ”ר – 100 מ"ר.
תערוכת היחיד של שמעון בתואל תיפתח ביום שישי, 5.12.2025, בשעה 12:00 בגלריה אשכילה, רח' הפנינים 2 יפו. בתואל, יליד 1979, יוצר העוסק בזהות, שורש וחיבור, מציג גוף עבודות המתכתב עם ההיסטוריה והמסורת היהודית דרך קומפוזיציות מופשטות, צבעוניות נועזת ויודאיקה פיגורטיבית בגישה עכשווית. האמן, בן למשפחה יהודית בעלת שורשים גאורגיים ואשכנזיים, מצא את דרכו החזותית מתוך בית יוצר של אומנות ויודאיקה. יצירותיו משלבות בין חומר, צורה ורוח יהודית, ויוצרות נרטיב חדש לאמנות יהודית-ישראלית כיום. אוצר: איתי גבאי. נעילה: 2.1.2026.
השקה לוהטת השבוע בשרונה תל אביב: מיצג הענק של תיק המשלוחים החדש של וולט, המזמין את שליחי החברה לנחש כמה כדורי זהב בתוכו. הניחוש הקרוב ביותר יזכה ב-100 אלף שקלים ופרסים נוספים. המיזם נועד לחזק את קהילת השליחים, להגדיל זמינות משלוחים ולשפר שירות. האירוע משך שורה ארוכה של סלבס ובהם דניאל עמית, קורין גדעון, אליטה אופק, ירדן ויזל ושחר לבנה. היה שמח!