במסגרת מיזם כיתות וותיקים שמפעילה עיריית חדרה באמצעות אגף הרווחה, התקיים בבית הספר הרב תחומי למדעים ואומנויות 'יום בריאות בין דורי' לתלמידים הוותיקים, בשיתוף עם תלמידי כיתה י"ב במגמת מדעי הרפואה. ראש העיר צביקה גנדלמן הגיע לביקור והצטרף לפעילות
"בולם רוגזו יפחית אוכלו ויגביר תנועתו": התלמידים בכיתת הוותיקים הפועלת בבית הספר הרב תחומי למדעים ואומנויות, הגיעו בשבוע שעבר ליום שכולו בסימן בריאות, שנערך בבית הספר בשיתוף עם תלמידי כיתה י"ב במגמת מדעי הרפואה. היום המיוחד נפתח בפעילות ספורטיבית קלה לאזרחים הוותיקים, אליה הצטרף בשמחה גם ראש עיריית חדרה צביקה גנדלמן, שהגיע לברך על היוזמה, והדגיש את החשיבות של ניהול שגרת חיים פעילה ושמירה על הבריאות.
במהלך היום הועברו על ידי התלמידים והצוות החינוכי מגוון פעילויות בסימן תזונה, בריאות הגוף ושיפור מצב הרוח, ביניהן הרצאה בנושא התמודדות עם לחץ, תסמינים שכיחים של לחץ דם גבוה או נמוך, גורמי סיכון שונים, דרכי טיפול ומניעה וכן שיח בנושא השפעות התפשטות הקורונה על הגיל המבוגר ושמירה על אורח חיים בריא לצד הנגיף. לפני שיצאו להפסקה, התלמידים הוותיקים השתתפו במשחק בינגו מיוחד שהוכן על ידי התלמידים ועסק בתכנים שהועברו במהלך היום. בהמשך הפעילות, תלמידי המגמה שלקחו חלק בפעילות ערכו מדידות לחץ דם לתלמידי כיתת הוותיקים, ואף העבירו להם הדרכת החייאה בסיסית ותרגול עיסויים על בובה.
סלפי עם ראש העיר (צילום: דוברות העירייה)
את הפעילות המבורכת, שנערכה כאמור במסגרת 'יום בריאות בין דורי' ארגנה רכזת מיזם כיתות וותיקים בבית הספר הרב תחומי למדעים ואומנויות סמדר פיינבלט, בשיתוף עם המורים דריה שפירו ממן, המשמשת גם כאחות בנוסף להיותה מורה, שי צימרמן, רכזת מגמת מדעי הרפואה בבית הספר, ד"ר שולמית קוצר, ובהשתתפות תלמידי כיתה י"ב במגמה: קרן אדיב, יועד אלגרסי, ניקול בוכמן, רום בוקובזא, עמית בן משה, מאי הדס, ניקול מרדכייב, נועם נתן, אסף עיקרי, אביב רויטבלט, רוקח סיון ועינב שער.
פרויקט כיתות ותיקים, אותו מפעילה עיריית חדרה באמצעות אגף הרווחה, המחלקה לאזרחים וותיקים, בשיתוף המשרד לשוויון חברתי, פועל בהצלחה רבה זו השנה השלישית בכמה בתי ספר תיכוניים ברחבי העיר (הרב תחומי למדעים ואומנויות חדרה, תיכון נעמ"ת במרכז העיר והטכנודע בגבעת אולגה), ולוקחים בו חלק מעל ל 160 סטודנטים וסטודנטיות ותיקים. לימודי ההעשרה מהם נהנים הסטודנטים, מתקיימים במגוון רחב של נושאים כמו תקשורת, צילום, רפואה, מדעים, היסטוריה, אזרחות, תנ"ך והם מתקיימים בימי הלימודים, כך שנוצרת אינטראקציה שתומכת את המהלך ומחזקת את הקשר הבין דורי בין התלמידים הצעירים לתלמידים הותיקים שמגיעים לבית הספר.
אליפות ישראל בדריפט שנערכה לאחרונה בצפון, בסיוע ותמיכה של הרשות לנהיגה ספורטיבית ומשרד התרבות והספורט, עם קהל ענק של אלפי מבקרים שהגיע ליהנות מאירוע מוטורי שלא נראה כמותו בצפון. יותר מ־60 נהגים התחרו במשך יומיים מול יציעים מלאים עד אפס מקום, באירוע שהופק בשיתוף ההתאחדות למכוניות ולקארטינג תחת משרד הספורט, עיריית כרמיאל וקבוצת מלמד מוטור ספורט. היה מדהים!
מלון כפר גלעדי משיק סופ"ש המשלב חוויה קולינרית גלילית לבין תרבות מקומית עשירה המיועד לשוחרי אוכל, יין ותרבות. במסגרת הסופ"ש השף אבי כהן, יארח את השף אביב משה, מהשפים הבולטים והמוערכים בישראל. במהלך הסופ"ש, שיערך 3 ימים בספטמבר, ייהנו האורחים מחוויה משולבת של אירוח גלילי מוקפד, ארוחות שף עשירות בהשראת המטבח הגלילי, לצד סדנאות, הרצאות, טעימות, פעילויות, אירועי תרבות ואטרקציות לכל המשפחה.
תחילת שנה מוצלחת בנתניה: ראש העיר, מרים פיירברג-איכר, שירי חגואל סיידון ובכירים נוספים בסיור במוסדות החינוך בעיר. "מתחילות שנה טובה, בצילום - ביקור בבית הספר קרליבך".
בועז כספי משתף: "יצא לי להיפגש היום עם אפרת ברוך, אחראית על מתנדבים בעיריית נתניה, שעושה עבודת קודש עם המתנדבים הרבים שמתנדבים בעיר. תודה לך על כל מה שאת עושה למעננו תושבי העיר".