קמפוס 'חופים': ראש העיר הורה על סיום העבודות לפני תחילת שנת הלימודים הבאה
מאת: ראובן יגיל יום שישי,
31 בדצמבר 2021, 06:08
העבודות להקמתו של הקמפוס החינוכי- קהילתי ע"ש יצחק נבון במערב העיר נמצאות בעיצומן |ראש עיריית חדרה צביקה גנדלמן הגיע לסיור במקום והורה לחברה הכלכלית האחראית על ביצוע העבודות, להשלימן עד אוגוסט 2022, מה שיאפשר את אכלוס הקמפוס בפתיחת שנת הלימודים הבאה
הקמפוס החינוכי קהילתי ע"ש יצחק נבון, מתוכנן להוות מרכז לקהילת מערב העיר על כל חלקיה. בקמפוס ילמדו ברצף חינוכי מגיל 3 ועד 18, והוא יכלול בין היתר מתחם בית ספר יסודי, בית ספר תיכון, מרכז חדשנות, אולם ספורט חדש שיכיל 500 מושבים ועוד.
ראש העיר מסייר בקמפוס (צילום: דוברות העירייה)
הקמפוס, שהקמתו החלה השנה, יהווה סביבת לימוד גמישה ומודולרית המאפשרת מגוון צורות למידה, החל בחללים רחבים המאפשרים למידה קבוצתית אינטימית, לצד חללים התומכים בלמידת קבוצתית, מקום לכינוסים קהילתיים גדולים וקטנים, ומרכז חדשנות שיתמוך בסטרטאפים פעילים. בנייתו של הקמפוס היא ירוקה ומאופסת אנרגיה, כולל מתחם לייצור אנרגיה ויישום חדשנות בשימושי אנרגיה.
בנית הקמפוס בעיצומה צילום: דוברות העירייה
ראש עיריית חדרה צביקה גנדלמן, הגיע לסיור במקום עם מנכ"ל החברה הכלכלית חדרה, האחראית על הקמתו של הקמפוס, במהלכו התבשר על התקדמות משמעותית בקצב העבודות בפרויקט החשוב. לאור התקדמותן המהירה של העבודות להקמת הקמפוס, הורה ראש העיר למנכ"ל החברה הכלכלית שי ארנט כהן, על סיומן של העבודות עד לאוגוסט 2022, מה שיאפשר את אכלוס הקמפוס כבר בשנת הלימודים הבאה. ראוי לציין, כי אולם הספורט החדש, שהקמתו החלה גם כן השנה לצדו של הקמפוס, נמצא גם הוא בשלבים מתקדמים.
ראש העיר צביקה גנדלמן, המשמש כמחזיק תיק החינוך: "הקמפוס ייתן מענה לצורכי חינוך וקהילה, תוך חתירה ללמידה ערכית ועידוד מצוינות, חדשנות וייחודיות, שתתבטא בנושאי הלימוד, בטכניקות הלמידה וברלוונטיות לשוק היזמות והעבודה, וקידום ערך התרומה החברתית לקהילה ולמדינה".
סדרת רשת חדשה עלתה בהשראת סדרת הטלוויזיה המדוברת “הלוטוס הלבן”, מהלך המהווה חלק מאסטרטגיית התוכן של מותג הטיפוח VICHY (ווישי), מהלך תקשורתי רחב וחדשני בישראל המחבר בין תרבות, הומור ותובנות על עולם השיווק. לצילומי הסדרה גויסו כוכבות בולטות: קרן מור מהשחקניות המוערכות בישראל, ריף נאמן שחקנית ודוגמנית מובילה וליבר בלילתי, אישיות אופנה מהבולטות ברשת. הן עומדות במרכז העלילה ומגלמות דמויות נשיות חזקות, מורכבות ושונות זו מזו, הנפגשות בריטריט וולנס יוקרתי של המותג.
חוזרים לצפון: מלון בוטיק אל-רום שברמת הגולן פותח את עונת התיירות ומזמין את המטיילים ליהנות מחופשה ירוקה, שקטה וקרירה בגובה של כ-1,070 מטר מעל פני הים. המלון מציע חדרי אירוח משפחתיים, מדשאות רחבות, מתחמי ברביקיו, ג'ימבורי לילדים ומרחבים פתוחים מול נופי הגולן. בחודש יוני נפתחה גם עונת קטיף הדובדבנים המפורסמת של אל-רום, עם 12 זנים שונים של דובדבנים ופירות יער. כחלק מהחוויה, מומלץ לבקר במיצג “עמק הבכא” (עז 77), המספר את סיפור הגבורה של חטיבה 7 במלחמת יום הכיפורים. המיצג מוצע ללא תשלום לאורחי המלון. לפרטים באתר בוטיק אל-רום.
הסופרת שלנו זוהר אביב פגשה את ליאור סושרד במסעדה. היא ביקשה שיקרא את מחשבותיה אבל הבת שלו קפצה ואמרה - אבל אני כבר קראתי, קראתי את הספרים שלך. המורה מקריאה בכל יום את 'חבורת כוח המוח' וזה היה בהחלט משמח דיו וחיוך רחב התפשט לתמונה משותפת. אהבנו!
התהוות: האמנית הצעירה הדס פורגס מציגה את תערוכת היחיד הראשונה שלה בגלריית Global Art בתל אביב. בתערוכה מוצגות עבודות שמן עוצמתיות העוסקות ברגש, זהות, תשוקה, כאב ותהליכי התפתחות אישיים, תוך שילוב השפעות מעולמות האמנות הקלאסית והעכשווית. היצירות חושפות את עולמה הפנימי של פורגס ומזמינות את הצופה למסע בין סערה נפשית, חלומות ותקווה. פורגס, בוגרת שירות ביחידת 8200 בתחום הסייבר, יוצרת חיבור מסקרן בין חשיבה טכנולוגית לבין יצירה אמנותית אינטואיטיבית ורגשית. התערוכה מסמנת את תחילתה של דרך אמנותית מבטיחה ומעניקה הצצה ליצירתה המתגבשת של אמנית צעירה ומסקרנת. אוצרות: מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי. פתיחה חגיגית: 25.6.2026 - נעילת התערוכה: 25.7.2026. מקום: גלריית Global Art, מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב.