ראש העיר העניק לילדי כיתה ב' את הספר 'חדרה- עיר עם אנרגיה'
מאת: ראובן יגיל שבת,
20 בנובמבר 2021, 15:43
לקראת סיכומן של חגיגות ה 130 להיווסדה של חדרה העניק ראש עיריית חדרה את הספר 'חדרה- עיר עם אנרגיה' לילדי העיר. הספר, שהופק ביוזמת מנהל חברה וקהילה בעירייה, מגולל את סיפורה המרתק של העיר
ילדי כיתות ב' בחדרה קיבלו השבוע מתנה מיוחדת, ספר ילדים המגולל את סיפורה של חדרה, שקמה לפני 130 שנים כמושבה קטנה על אדמת ביצות והפכה עם השנים לעיר משגשגת ומובילה בישראל.
הספר, 'חדרה- עיר עם אנרגיה', הופק ביוזמת מנהל חברה וקהילה בניהולה של הסמנכ"לית ד"ר אסנת ספורטה, לרגל סיכומה של שנת ה 130 להקמתה של חדרה, באמצעות מיזם 'אגדה של מקום'. עם השקת הספר המיוחד, ביקר ראש עיריית חדרה צביקה גנדלמן בבתי הספר היסודיים 'אחד העם' במרכז העיר ו'קפלן' בשכונת בית אליעזר, וחילק את הספר לילדי כיתות ב', שהתרגשו מהמתנה המקורית, שתישאר להם לעוד שנים רבות.
ראש העיר מחלק ספרים לילדים (צילום: דוברות העירייה)
'חדרה- עיר עם אנרגיה', נכתב על ידי אמיתי המספר, אויר על ידי מיכל מנשרי ועוצב על ידי משה ינאי, כחלק ממיזם 'אגדה של מקום'. הספר חולק כאמור לכלל ילדי כיתות ב' ברחבי העיר, ובנוסף חולק עותק מהספר גם בכל אחד מהגנים העירוניים, בצירוף איגרת ברכה מראש העיר, שבעצמו גדל בעיר וזכה לחוות את תהליך צמיחתה והתפתחותה לאורך השנים.
הספר, מגולל את סיפורם של הילדים ענת ורועי, המגיעים לחופשה השנתית אצל סבא חיים וסבתא שולה, המתגוררים בחדרה.
בסיפור המיוחד, ענת ורועי מבקרים יחד עם סבם וסבתם באתרים שונים בעיר, ביניהם מוזיאון ה'חאן', שם למדו על סיפורם של המתיישבים הראשונים של חדרה, יער חדרה, רצועת חוף הים היפהפייה של העיר, האקו פארק ומוזיאון הטכנודע.
כחלק מהטיול המרתק בעיר, מגיעים ענת ורועי גם לביקור מיוחד בלשכת ראש העיר, שסיפר להם על התכניות הרבות לעתידה של העיר, והעניק להם את תעודת יקירי העיר. הילדים הנרגשים חוזרים מהטיול מלא החוויות ומחליטים להעניק בעצמם מתנה לעיר חדרה ומציירים לה ציור לכבוד יום הולדתה ה 130.
במהלך חופשת חול המועד סוכות יערכו ב 18 קניוני עופר ברחבי הארץ מגוון רחב של אירועים, פעילויות ואטרקציות לכל המשפחה – ללא עלות ובכניסה חופשית. בין האטרקציות הבולטות לכל השפחה: מופעים, הצגות , סדנאות, מתחמי משחק, מתנפחים ועוד. חג שמח!
מרוץ "ענבי טלי 2026" – מרוץ הראשון מסוגו בישראל שהתקיים בין הכרמים ובנופים המרהיבים של שפלת יהודה, השתתפו כ-200 רצים ורצות מגילאי 4 ועד 70. האירוע הציע למשתתפיו שלושה מסלולים ברמות קושי ומרחקים שונים – מקצה תחרותי של 10 ק"מ, מקצה של 5 ק"מ ומקצה של 2 ק"מ המיועד למשפחות ולילדים. המשתתפים במרוץ נהנו מחוויית ריצה ייחודית פסטורלית ובלתי נשכחת בתוך הנוף החקלאי המזוהה עם ענבי טלי, במסלולים העוברים בין הכרמים הירוקים והשדרות המוצלות, סמוך לאזור בו עובר שביל ישראל ובנוסף, קיבלו חולצת DryFit ומדליית השתתפות, ובמקצים התחרותיים גם מספר חזה עם שבב דיגיטלי למדידת זמנים. את המרוץ סיימו בטעם טוב עם מיטב תוצרת הענבים כחול לבן. כרמל הלפרין, מנכ"ל 'ענבי טלי', שהזניק את המרוץ והשתתף בעצמו במקצה של 10 ק"מ, אמר: "אנו שמחים על האירוע המיוחד ועל ההזדמנות להזמין את הציבור הרחב אלינו, לכרמים, המקום שבו הסיפור של ענבי טלי התחיל ולהכיר מקרוב את החקלאות והנוף של מושב לכיש".
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!