במסגרת חודש ההצדעה לאזרחים ותיקים התקיימה צעדת הוקרה, שיצאה ממרכז היום לקשיש בשכונת גבעת אולגה והסתיימה באירוע אמנותי בחוף הים
במסגרת אירועי חודש ההצדעה לאזרחים ותיקים, התקיימה זו השנה העשרים, צעדת הגמלאים של חדרה. לאחר שלא התקיימה אשתקד בשל מגבלות הקורונה, השנה הצעדה, שכבר הפכה למסורת אהודה בחדרה, הייתה רבת משתתפים ומוצלחת במיוחד.
במהלך הצעדה, שהתקיימה במעמד ראש עיריית חדרה צביקה גנדלמן, סגן ראש העיר רומן גישר הממונה על תיק הגמלאים, וחבר הנהלת העיר ומחזיק תיק השכונות צ'יקו וקנין, חולקו למשתתפים צידניות אישיות בהן כריכים ובקבוקי מים.
בצעדה השתתפו צועדים בגילאים שונים, כולל כמובן אזרחים ותיקים ממרכזי היום ברחבי העיר, תלמידים, ורבים נוספים. עוד השתתפו מנהלת אגף הרווחה והשירותים החברתיים זיוה היימברג, מנהלת המחלקה לאזרחים ותיקים רויטל פוקס, מנהלות מרכזי היום, וצעירים המשתתפים בתכנית 'מסע ישראלי.
ראש העיר ניפגש עם הגימלאים (צילום: דוברות העירייה)
הצעדה יצאה כאמור ממרכז היום בגבעת אולגה ועשתה את הדרך לעבר חוף הים, שם קיבלו הצועדים מדליות על השתתפותם מאגף אתו"ס (אירועים, תרבות וספורט), וכן מחזירי אור מהרלב"ד (הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים), ונהנו מתכנית אמנותית בהפעלת בני צדוק, שכללה שירים בצרפתית, רוסית ואמהרית וריקודי עמים מהנים, אליהם הצטרפו גם הצעירים מתכנית מסע ישראלי, שרקדו עם האזרחים הותיקים. בהמשך האירוע נהנו הגמלאים מהפינות המיוחדות והספורטיביות שהוצבו במקום והציעו פעילויות כגון יוגה, טאי צ'י והתעמלות על כיסאות.
להצלחת הצעדה היו שותפים גם משרד העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים, מנהל חברה וקהילה, הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים, ומתנ"ס גבעת אולגה.
הצעדה, התקיימה כאמור כחלק מאירועי חודש ההצדעה לאזרחים ותיקים שמובילה המחלקה לאזרחים ותיקים באגף הרווחה והשירותים החברתיים, בשיתוף העמותה למען הקשיש בחדרה, ובחסות ראש העיר וסגן ראש העיר.
אירועי ההצדעה לאזרחים הוותיקים כוללים פעילויות רבות ומגוונות בתחומים שונים, וזאת על מנת שכל אחד יוכל למצוא את הפעילות המתאימה לו ולהפיק את מלוא ההנאה מחודש ההוקרה.
סדרת רשת חדשה עלתה בהשראת סדרת הטלוויזיה המדוברת “הלוטוס הלבן”, מהלך המהווה חלק מאסטרטגיית התוכן של מותג הטיפוח VICHY (ווישי), מהלך תקשורתי רחב וחדשני בישראל המחבר בין תרבות, הומור ותובנות על עולם השיווק. לצילומי הסדרה גויסו כוכבות בולטות: קרן מור מהשחקניות המוערכות בישראל, ריף נאמן שחקנית ודוגמנית מובילה וליבר בלילתי, אישיות אופנה מהבולטות ברשת. הן עומדות במרכז העלילה ומגלמות דמויות נשיות חזקות, מורכבות ושונות זו מזו, הנפגשות בריטריט וולנס יוקרתי של המותג.
חוזרים לצפון: מלון בוטיק אל-רום שברמת הגולן פותח את עונת התיירות ומזמין את המטיילים ליהנות מחופשה ירוקה, שקטה וקרירה בגובה של כ-1,070 מטר מעל פני הים. המלון מציע חדרי אירוח משפחתיים, מדשאות רחבות, מתחמי ברביקיו, ג'ימבורי לילדים ומרחבים פתוחים מול נופי הגולן. בחודש יוני נפתחה גם עונת קטיף הדובדבנים המפורסמת של אל-רום, עם 12 זנים שונים של דובדבנים ופירות יער. כחלק מהחוויה, מומלץ לבקר במיצג “עמק הבכא” (עז 77), המספר את סיפור הגבורה של חטיבה 7 במלחמת יום הכיפורים. המיצג מוצע ללא תשלום לאורחי המלון. לפרטים באתר בוטיק אל-רום.
הסופרת שלנו זוהר אביב פגשה את ליאור סושרד במסעדה. היא ביקשה שיקרא את מחשבותיה אבל הבת שלו קפצה ואמרה - אבל אני כבר קראתי, קראתי את הספרים שלך. המורה מקריאה בכל יום את 'חבורת כוח המוח' וזה היה בהחלט משמח דיו וחיוך רחב התפשט לתמונה משותפת. אהבנו!
התהוות: האמנית הצעירה הדס פורגס מציגה את תערוכת היחיד הראשונה שלה בגלריית Global Art בתל אביב. בתערוכה מוצגות עבודות שמן עוצמתיות העוסקות ברגש, זהות, תשוקה, כאב ותהליכי התפתחות אישיים, תוך שילוב השפעות מעולמות האמנות הקלאסית והעכשווית. היצירות חושפות את עולמה הפנימי של פורגס ומזמינות את הצופה למסע בין סערה נפשית, חלומות ותקווה. פורגס, בוגרת שירות ביחידת 8200 בתחום הסייבר, יוצרת חיבור מסקרן בין חשיבה טכנולוגית לבין יצירה אמנותית אינטואיטיבית ורגשית. התערוכה מסמנת את תחילתה של דרך אמנותית מבטיחה ומעניקה הצצה ליצירתה המתגבשת של אמנית צעירה ומסקרנת. אוצרות: מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי. פתיחה חגיגית: 25.6.2026 - נעילת התערוכה: 25.7.2026. מקום: גלריית Global Art, מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב.