מיזם המפה הירוקה של חדרה הוצג במסגרת ועידת האקלים העולמית המתקיימת במהלך החודש בסקוטלנד. מקימת מיזם המפה הירוקה העולמית וונדי בראוור, חשפה בועידה חמישה מיזמים נבחרים מהעולם, בהם המיזם העירוני שהתקיים במהלך שנת הלימודים אשתקד בהשתתפותם של תלמידי כיתות ד' מרחבי העיר
מיזם 'מפה ירוקה', שהעיר חדרה היא העיר הראשונה המובילה אותו, יצא לדרך בשנה שעברה לרגל חגיגות 130 להיווסדה של חדרה, ובמסגרתו חקרו תלמידי כיתות ד' ב 19 בתי ספר יסודיים בעיר, אתרים ירוקים וברי קיימא בבתי הספר ובסביבתם, תיעדו את המידע שנאסף על גבי הפלטפורמה הדיגיטלית הבינלאומית, ואף גיבשו יוזמות שונות והצעות לשיפור באתרים השונים, אותן הגישו לראש עיריית חדרה צביקה גנדלמן, ביום שיא מיוחד.
תלמידי כיתות ד' משתתפים במיזם (צילום: דוברות העירייה)
בשבוע שעבר, התקיים מפגש במסגרת ועידת האקלים המתקיימת בימים אלה בגלזגו שבסקוטלנד, בו הוצג המיזם החדרתי על ידי מקימת המיזם הבינלאומי וונדי בראוור. המשתתפים, ביניהם גם התלמידים והוריהם, שהשתתפו במפגש מרחוק, אף צפו בסרטון שהציג את התהליך המיוחד שעברו התלמידים במסגרת המיזם, המקדם אקטיביזם סביבתי וערכי למען הקהילה ובשיתופה, ומטפח אוריינות דיגיטלית.
המיזם הוצג במסגרת ועידת האקלים העולמית צילום: דוברות העירייה
את המיזם בחדרה, שהתקיים בשנה שעברה במסגרת תכנית הלימודים במולדת, 'חדרה עירי', הוביל אגף החינוך העירוני בניהולו של שלומי דהן ומחלקת החינוך היסודי בניהולה של שלי הרוש, בשיתוף עם ארגון בינלאומי- מפה ירוקה, צוות התקשוב ומפקחי מחוז חיפה משרד החינוך, החברה להגנת הטבע, המשרד לאיכות הסביבה, מרכז פסג"ה ואיגוד ערים לאיכות הסביבה שרון כרמל.
התלמידים, שכיום לומדים בשכבת ה', חקרו אתרים ירוקים הנמצאים בקרבת בתי הספר שלהם ותיעדו את המידע שנאסף על גבי הפלטפורמה הבינלאומית החדשה של המפה הירוקה הבינלאומית.
בסיומו של התהליך, נערך כאמור יום שיא בהשתתפות ראש עיריית חדרה צביקה גנדלמן, במסגרתו השתתפו התלמידים בחידון על העיר חדרה וכן על המידע שתיעדו על גבי הפלטפורמה הדיגיטלית, שרו את ההמנון של העיר חדרה ואף קיבלו תעודות הוקרה חתומות על ידי ראש העיר. בנוסף, בכל בית ספר נבחר אתר אחד לגביו הגישו התלמידים לראש העיר הצעות לשיפורו ושדרוגו. לסיכום, ראש העיר הציג בפני הילדים את היוזמות שנבחרו, ביניהן יוזמה משותפת של בתי הספר 'הדמוקרטי' ו'גבעול' לחסימת כניסת כלי רכב לגבעת האירוסים, שיפור חזות הכניסה לבית הספר 'הגורן' ועוד.
מיזם 'מפה ירוקה' צילום: דוברות העירייה
העיר חדרה היא כאמור הראשונה המובילה מיזם מסוג זה, על גבי הפלטפורמה הבינלאומית החדשה של המפה הירוקה הבינלאומית מבוססת על Open Street Mapו 2 Open Green Map. בראיה עתידית, המיזם יתרחב בהמשך הדרך מבחינת שכבות גיל, שכבות מידע ותחומי דעת וביכולתו להתרחב ולקדם קהילה פעילה, תמונה חזותית מקיפה לצורך קבלת החלטות, פנייה לתיירות פנים ולתיירות חוץ בעקבות המיזמים והאתרים ועוד. כל זאת תוך ליווי בפיתוח מקצועי מתאים, ופיתוח מיומנויות מורכבות יותר כגון רגישות לקיומן של נקודות מבט שונות ודרכן עיסוק במושגים מורכבים חיוניים לפיתוח קהילה פעילה לקידום איכות החיים והקיימות בחדרה.
ראש עיריית חדרה ומחזיק תיק החינוך צביקה גנדלמן: "עיריית חדרה בראשותי רואה חשיבות עצומה בקידום תפיסת הקיימות, הן בסביבה העירונית והן במערכת החינוך העירונית. זוהי גאווה חדרתית להיות העיר הראשונה המובילה את המיזם בפלטפורמה הבינלאומית החדשה, חושפת את ילדי העיר לאזור מגוריהם ומעודדת אותם לקחת חלק פעיל וליזום מהלכים לשיפור איכות חייהם בפרט ואיכות החיים בקהילה בכלל."
מיזם המפה הירוקה של חדרה יימשך גם בשנת הלימודים הנוכחית, עם תלמידי שכבת ד' בבתי הספר היסודיים, שצפויים להתחיל את פעילות המיזם לשנה זו במהלך החודש הקרוב. התלמידים ישתמשו בסמלים המסמנים על מפת חדרה מקומות שונים בתחומי הטבע העירוני.
סדרת רשת חדשה עלתה בהשראת סדרת הטלוויזיה המדוברת “הלוטוס הלבן”, מהלך המהווה חלק מאסטרטגיית התוכן של מותג הטיפוח VICHY (ווישי), מהלך תקשורתי רחב וחדשני בישראל המחבר בין תרבות, הומור ותובנות על עולם השיווק. לצילומי הסדרה גויסו כוכבות בולטות: קרן מור מהשחקניות המוערכות בישראל, ריף נאמן שחקנית ודוגמנית מובילה וליבר בלילתי, אישיות אופנה מהבולטות ברשת. הן עומדות במרכז העלילה ומגלמות דמויות נשיות חזקות, מורכבות ושונות זו מזו, הנפגשות בריטריט וולנס יוקרתי של המותג.
חוזרים לצפון: מלון בוטיק אל-רום שברמת הגולן פותח את עונת התיירות ומזמין את המטיילים ליהנות מחופשה ירוקה, שקטה וקרירה בגובה של כ-1,070 מטר מעל פני הים. המלון מציע חדרי אירוח משפחתיים, מדשאות רחבות, מתחמי ברביקיו, ג'ימבורי לילדים ומרחבים פתוחים מול נופי הגולן. בחודש יוני נפתחה גם עונת קטיף הדובדבנים המפורסמת של אל-רום, עם 12 זנים שונים של דובדבנים ופירות יער. כחלק מהחוויה, מומלץ לבקר במיצג “עמק הבכא” (עז 77), המספר את סיפור הגבורה של חטיבה 7 במלחמת יום הכיפורים. המיצג מוצע ללא תשלום לאורחי המלון. לפרטים באתר בוטיק אל-רום.
הסופרת שלנו זוהר אביב פגשה את ליאור סושרד במסעדה. היא ביקשה שיקרא את מחשבותיה אבל הבת שלו קפצה ואמרה - אבל אני כבר קראתי, קראתי את הספרים שלך. המורה מקריאה בכל יום את 'חבורת כוח המוח' וזה היה בהחלט משמח דיו וחיוך רחב התפשט לתמונה משותפת. אהבנו!
התהוות: האמנית הצעירה הדס פורגס מציגה את תערוכת היחיד הראשונה שלה בגלריית Global Art בתל אביב. בתערוכה מוצגות עבודות שמן עוצמתיות העוסקות ברגש, זהות, תשוקה, כאב ותהליכי התפתחות אישיים, תוך שילוב השפעות מעולמות האמנות הקלאסית והעכשווית. היצירות חושפות את עולמה הפנימי של פורגס ומזמינות את הצופה למסע בין סערה נפשית, חלומות ותקווה. פורגס, בוגרת שירות ביחידת 8200 בתחום הסייבר, יוצרת חיבור מסקרן בין חשיבה טכנולוגית לבין יצירה אמנותית אינטואיטיבית ורגשית. התערוכה מסמנת את תחילתה של דרך אמנותית מבטיחה ומעניקה הצצה ליצירתה המתגבשת של אמנית צעירה ומסקרנת. אוצרות: מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי. פתיחה חגיגית: 25.6.2026 - נעילת התערוכה: 25.7.2026. מקום: גלריית Global Art, מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב.