סה בון פור לה מוראל: מאות משתתפים נהנו בהפנינג המושקע שנערך בשבוע שעבר באקו פארק עבור הקהילה הצרפתית בחדרה ביוזמת פורום 'צרפת חדרה', בשיתוף פעולה עם סגן ראש העיר בועז ביטון ומחלקת הקליטה בעירייה ובתמיכת ראש העיר צביקה גנדלמן
כ-500 משתתפים נהנו באירוע הענק של הקיץ עבור הקהילה הצרפתית בעיר חדרה. האירוע, יצא לדרך ביוזמת ולבקשת פורום 'צרפת חדרה', שהוקם במטרה להציב את אתגרי העלייה הצרפתית על סדר היום הציבורי, להביא לשיפור משמעותי בקליטתם והפיכתם לאזרחים עצמאיים ותורמים לחיי הכלכלה, התרבות והקהילה בחדרה, בשיתוף עם סגן ראש העיר בועז ביטון ומחלקת הקליטה בעיריית חדרה, באמצעותה של פרויקטורית הקהילה, שרה אוזן ובתמיכתו של ראש העיר צביקה גנדלמן.
ההפנינג שהתקיים באזור האמפי באקו פארק, כלל מגוון פעילויות ואטרקציות מגוונות, ביניהן מתנפחים מסוגים שונים, קיר טיפוס מקצועי, עמדת פיינטבול, מגוון דוכני משחק - קליעה למטרה, מיני באולינג וזריקת פרסה. מתחם אופני קארטינג ממונעים, עמדות ציורי פנים עבור הילדים הרבים שהגיעו, מגוון שולחנות משחק – ביליארד\סנוקר, כדורגל והוקי. בנוסף, נהנו הילדים ממגוון דוכני מזון: ברד, פופקורן וסוכר, טרופיות וארטיקים, אשר עמדו לרשותם לאורך כל ההפנינג.
ראש העיר מברך את המשתתפים (צילום: דוברות העירייה)
בלשכת סגן ראש העיר בועז ביטון, דאגו גם להורים הרבים שהגיעו, והזמינו כיבוד מיוחד עבור הקהילה הצרפתית, כאשר בשתיים מהעמדות חולק אוכל בניחוח צרפתי, ושתיה עבור הקהל הרחב. בנוסף, את מהלך כל ההפנינג ליווה דיג'י צרפתי, עם מוזיקה ייעודית עבור הקהילה הצרפתית. כמו כן, במהלך האירוע עבר בין המשתתפים צלם מגנטים אשר צילם לאורך כל האירוע וחילק למשתתפים את תמונותיהם על גבי מגנטים.
הפנינג צרפתי באקו פארק צילום: דוברות העירייה
שיא ההפנינג נרשם במופע ייחודי, "הקרקס הצרפתי", אותו ביצע להטוטן יליד פריז, בוגר ביה"ס לקרקס, אשר בין השאר הופיע בקרקסי צרפת ,ספרד, לאס וגאס, ונחשב לאחד הלהטוטנים הטובים באירופה, במופע עם פעלולים ייחודים. המופע התקיים בשפות משולבות עברית\צרפתית.
מי שכיבדו בנוכחותם את האירוע הם, ראש העיר צביקה גנדלמן, סגן ראש העיר בועז ביטון, חבר הנהלת העיר משה אלמליח, נציג הקהילה הצרפתית ד"ר יעקב בן גיגי ופרויקטורית קהילת עולי צרפת בעיריית חדרה הגב' שרה אוזן. ראש העיר מר צביקה גנדלמן, סקר בפני המשתתפים את מאמציו כראש הרשות להיטיב עם עולי צרפת הגרים בעיר חדרה, בירך על העלייה של יהודי צרפת, שמרביתם בוחרים להשתקע בעיר חדרה והודה לסגנו בועז ביטון על השקעתו התמידית באוכלוסייה זו, ולכל העוסקים במלאכה על ההפנינג המושקע שנערך עבורם.
סגן ראש העיר בועז ביטון: "שמחתי מאד להביא בפניכם, קהילת עולי צרפת בחדרה, את ההפנינג הגדול והמושקע שנראה בעיר בשנים האחרונות. נהניתי לפגוש אתכם, לראות את ילדיכם נהנים, ולשמוע שאיכות החיים שלכם בעיר חדרה הולכת וגדלה. אני רוצה להודות לפרויקטורית הקהילה הגב' שרה אוזן על המאמץ הרב מאחורי הקלעים, וכן לראש העיר צביקה גנדלמן".
ממשיכים להיות בשטח: כחלק משגרת העבודה השוטפת והמחויבות לחיזוק הקשר הישיר עם התושבים, ממשיך שלו אלגלי, סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, לקיים סיורי שטח ברחבי נתניה. הסיורים מתקיימים באופן קבוע בכל שכונות העיר, במטרה לפגוש את התושבים, להקשיב לפניותיהם, לעמוד מקרוב על הצרכים העולים מהשטח ולקדם פתרונות מול הגורמים המקצועיים. נצפו בשטח - שלו אלגלי במהלך סיור שטח באחת משכונות העיר יחד עם גורמי המקצוע, כחלק מהמשך הסיורים השוטפים המתקיימים ברחבי נתניה.
בעקבות ההצלחה בשנה שעברה, בית האופנה גולברי ומעצב העילית דרור קונטנטו ממשיכים את שיתוף הפעולה ומשיקים קולקציית ערב חדשה, המשלבת בין קלאסיקה על זמנית לתעוזה מודרנית. הקולקציה מעניקה מענה מושלם לנשים בכל הגילאים המקפידות על אופנה מדויקת, קרייריסטיות שאוהבות לפזר סביבן גלאם ושואו, ולכאלה שחלמו על פריט מעצבים של דרור קונטנטו בארון, במחיר נגיש. פריטי השמנת והלבן החדשים מותאמים במדויק לכלות בכל גיל, לאירועי החינה, המקווה, שבת החתן ומסיבת הרווקות, בעוד שחליפות הטוקסידו העוצמתיות ושמלות התחרה השחורות מעניקות הופעה מרשימה ובלתי נשכחת לאימהות של חתן וכלה או לאירועי בר ובת מצווה יוקרתיים.
התערוכה "ורידי יער" של האמנית ענבר פיאנקו תיפתח ב-8 באוגוסט בשעה 12:00 בגלריית Global Art במרכז בעלי מלאכה בתל אביב. בתערוכת היחיד החדשה מציגה פיאנקו סדרת עבודות העוסקות במפגש שבין טבע פראי לעולם הפנימי, באמצעות דימויים של יערות, עצים, נחשים, נמרים ובעלי חיים נוספים. היצירות נעות בין תחושות של יופי ושלווה לבין פחד, דריכות והישרדות, ומשלבות מבט אישי על הטבע כמקום של ריפוי והתבוננות. לצד ציורי הצבע יוצגו גם עבודות בשחור־לבן שנוצרו כמחווה לחוקרת השימפנזים ג'יין גודול. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, תהיה פתוחה לקהל עד 29 באוגוסט. בהצלחה!
6. בנתניה במתחם עיר ימים: קיץ טרופי, סרטים ופסטיבל ממתקים מול הים – בחינם. במתחם עיר ימים יתקיימו במהלך יולי ואוגוסט פסטיבלים ופעילויות מתחלפות לכל המשפחה. בתחילת אוגוסט יהפוך המתחם לגן עדן צבעוני במסגרת פסטיבל "קנדי לנד", ולאחריו יתקיים במקום פסטיבל עיצוב. יוקרנו בימי ראשון בערב גם סרטי אנימציה, כך שאפשר לשלב סרט, ארוחה ובריזה מהים בלי לשלם על כרטיס קולנוע. מתחם עיר ימים. כניסה חופשית.