פסטיבל הבירה הרביעי של חדרה ממשיך את המסורת המוצלחת, עם אלפי מבלים מחדרה ומרחבי הארץ, שנהנו במהלך שני ימי הפסטיבל מהופעות משובחות, עשרות סוגי בירה מהארץ והעולם, מתחם אוכל ואירוע הוקרה חגיגי לאלופים האולימפיים שלנו, טוהר בוטבול, ברוך שמאילוב ושי קקון
פסטיבל הבירה, שנערך במרכז חדרה העיר (בפיאצה וברחובות הסמוכים) זו הפעם הרביעית, יצר חוויה אורבנית ייחודית. סמטת פלטרין עוצבה השנה לכבוד הפסטיבל עם מיצג של כדורים סיניים מאירים תלויים באוויר, שיצרו אווירה ייחודית והוסיפו צבע לאירוע. לצד המגוון העצום של הבירות המשובחות מהארץ ומהעולם, באי הפסטיבל נהנו גם ממתחם האוכל, שכלל גם FOOD TRUCKS, משאיות מזון משובח, כך שהפסטיבל סיפק חווייה לא רק לחובבי הבירה, אלא לכלל הציבור, עם אווירה שמחה, הופעות ודוכני יריד ואמנים.
חוגגים למרות המגבלות (צילום: דוברות העירייה)
בערב הראשון לפסטיבל הופיע ההרכב הפופולרי 'התקוה 6' מופע מסיבה מקפיץ. מי ש'חיממו' את המופע היו להקת 'תופעות לוואי' המקומית, מיזם ייחודי מרגש במיוחד, המשלב מוזיקאים צעירים ומוכשרים עם ובלי צרכים מיוחדים. בנוסף, נערכה קבלת פנים חמה לספורטאים האולימפיים שלנו, טוהר בוטבול, ברוך שמאילוב ושי קקון, שהגיעו גם הם ליהנות בפסטיבל אחרי שחזרו מהאולימפיאדה מעוטרים במדליות. בערב השני הופיע מוש בן ארי, שהלהיב את הקהל בשיריו שכולם מכירים ואוהבים.
פסטיבל הבירה בחדרה צילום: דוברות העירייה
למרות מגבלות הקורונה, תושבי חדרה נהנו גם השנה מקיץ משופע אירועים, בשכונות, במרכזי הפנאי, בחוף הים, במרכז העיר ובמתחמי מסחר, כולל הרקדות, שעות סיפור, הקרנת סרטים, מופעי אמנים, ועוד שפע אירועים. גנדלמן: "תושבים אמרו לי שסוף סוף לא נאלצו לחפש בילויים מחוץ לעיר, ואף אירחו קרובי משפחה שהגיעו ליהנות מהאירועים בחדרה. רבים הודו על העשייה והביעו את גאוותם להיות חדרתיים, ומבחינתי זו הייתה המחמאה הגדולה ביותר שראש עיר יכול לקבל".
ממשיכים את המסורת צילום: דוברות העירייה
את הפסטיבל הפיקה חברת "נחלים - החברה העירונית לפיתוח תיירות בחדרה" בהתאם לחזונו של ראש העיר צביקה גנדלמן לקידום תיירות במרכז העיר. את הארגון והתכנון ליווה חבר המועצה שי ברכה, הממונה על תיק עסקים, ככזה יוזם אירועים לקידום המרחבים העסקיים ברחבי העיר.
במהלך חופשת חול המועד סוכות יערכו ב 18 קניוני עופר ברחבי הארץ מגוון רחב של אירועים, פעילויות ואטרקציות לכל המשפחה – ללא עלות ובכניסה חופשית. בין האטרקציות הבולטות לכל השפחה: מופעים, הצגות , סדנאות, מתחמי משחק, מתנפחים ועוד. חג שמח!
מרוץ "ענבי טלי 2026" – מרוץ הראשון מסוגו בישראל שהתקיים בין הכרמים ובנופים המרהיבים של שפלת יהודה, השתתפו כ-200 רצים ורצות מגילאי 4 ועד 70. האירוע הציע למשתתפיו שלושה מסלולים ברמות קושי ומרחקים שונים – מקצה תחרותי של 10 ק"מ, מקצה של 5 ק"מ ומקצה של 2 ק"מ המיועד למשפחות ולילדים. המשתתפים במרוץ נהנו מחוויית ריצה ייחודית פסטורלית ובלתי נשכחת בתוך הנוף החקלאי המזוהה עם ענבי טלי, במסלולים העוברים בין הכרמים הירוקים והשדרות המוצלות, סמוך לאזור בו עובר שביל ישראל ובנוסף, קיבלו חולצת DryFit ומדליית השתתפות, ובמקצים התחרותיים גם מספר חזה עם שבב דיגיטלי למדידת זמנים. את המרוץ סיימו בטעם טוב עם מיטב תוצרת הענבים כחול לבן. כרמל הלפרין, מנכ"ל 'ענבי טלי', שהזניק את המרוץ והשתתף בעצמו במקצה של 10 ק"מ, אמר: "אנו שמחים על האירוע המיוחד ועל ההזדמנות להזמין את הציבור הרחב אלינו, לכרמים, המקום שבו הסיפור של ענבי טלי התחיל ולהכיר מקרוב את החקלאות והנוף של מושב לכיש".
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!