החייל תושב חדרה שירת כלוחם בחטיבת חי"ר ונפצע במהלך בפעילות מבצעית אז החל להידרדר גם מצבו הנפשי ובמקביל החל לצרוך סמים מסוכנים. בית הדין הצבאי קיבל את עמדת ההגנה וגזר על החייל מאסר על תנאי וקנס כספי
בית הדין הצבאי בקסטינה גזר אתמול עונש מקל מאוד הכולל מאסר על תנאי של 45 יום וקנס כספי בסך 2500 ש"ח על חייל משוחרר טרי תושב חדרה שהורשע בצריכת סמים לשימוש עצמי במספר רב של הזדמנויות לאורך כחצי שנה בעת שירותו הצבאי.
שימוש בסמים עקב פוסט טראומה (צילום: freepik)
השופט סא"ל טובי הארט סגן נשיא בית הדין קיבל את הסדר הטיעון שסוכם בין התביעה הצבאית לבין הסניגור בני קוזניץ שהציג לבית המשפט את רקעו הסבוך של החייל שלמרות הקשיים בחייו בחר לתרום למדינה והתגייס לשירות קרבי בחטיבת כפיר וטען כי יש לתת משקל משמעותי לנסיבות שהביאו את החייל להשתמש בסמים לאחר פציעתו שבעקבותיה אובחן כסובל מפוסט טראומה ולמרות זאת השלים עד תום את שירותו הצבאי.
בהחלטתו כתב השופט הארט כי אין ספק שמדובר בענישה מקלה מאוד לנאשם ביחס לענישה הנהוגה בעבירות מסוג זה אולם הוא בחר לאמץ את הסדר הטיעון שהוצג בפני בית המשפט בשל הנסיבות המיוחדות של הנאשם כפי שתוארו ע"י הסניגור ובכך לא לשלוח את הנאשם מאחורי סורג ובריח ולשבש את הליך שיקומו.
הסדר חריג. עו"ד בני קוזניץ צילום: יח"צ
עו״ד בני קוזניץ ממשרד קוזניץ פסח: "שמח שבית הדין אישר את ההסדר החריג ונמנע מלהטיל על החייל עונש מאסר שהיה עוצר את תהליך השיקום הקשה אותו הוא עובר."
חבר הכנסת אלי דלל ממשיך לחזק את הקשרים מעבר לים. השבוע נפגש עם נשיא טאיוואן ושוחח עמו על שיתופי פעולה בתחומי הבריאות, ההיי־טק והשבבים, החקלאות, התיירות וגם התפלת המים בהמשך הגיע לביקור בחברה לייצור שבבים, ולא שכח לתעד את הרגעים. שנה טובה.
הרמת כוסית לעובדי רגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי, התקיימה בנוכחות סגן ראש העיר הרב אורן גבגי, הרב משה לחובר, מנכ״ל העמותה משה קייזלר, המשנה לראש העיר ליאורה לוי, נטלי שטיין ודורון גלאם. חג שמח ושנה טובה.
בועז כספי משתף: ״אני מקבל אות מצטיין ראש העיר, הגיעו חברים רבים. ריגש אותי במיוחד יו"ר סיעת העבודה וסגן יו"ר ההסתדרות פיני קבלו, שהגיע לאחר ניתוח קשה וחייב להישאר בבית, אבל עזב הכל, נהג מבית שאן כדי להיות בטקס שלי. באמת, למרות שאנחנו בפוליטיקה, מתברר שיש בינינו חברות אמת. תודה לך אוהב אותך".
בוריס צירולניק משתף: "אני חוזר לארץ אחרי מסע עבודה והרפתקאות בארה"ב וקנדה. במיניאפוליס, שיקגו, וושינגטון וטורונטו התרשמתי מניקיון מופתי ברחובות ומהנוכחות המתמדת של דגלי המדינה בכל מקום. שמתי לב גם לפער מעניין: בשכונות מבוססות, ספורט הוא דרך חיים ואילו בשכונות חלשות – מקדונלד'ס בכל פינה. חזרתי עם רעיונות וכוחות חדשים, ועם ההבנה כמה החיים אצלנו שונים וסוערים. למרות הג'ט לג אני מחייך ואומר - שבת שלום, בריאות וחדשות טובות לכולם".