בימים שלישי ורביעי השבוע ייערכו שני ערבים מיוחדים בהובלת מחלקת הנוער בחדרה, המוקדשים לחודש הגאווה
חודש יוני מצוין ברחבי העולם כחודש הגאווה. מטרתו של החודש היא קידום זכויות של הקהילה הלהט"בית, מאבק בלהט"בופוביה וחתירה לשוויון להט"בי. כדי לציין את החודש, מחלקת הנוער שבאגף נוצ"ץ בשיתוף הנוער העובד והלומד וארגון איגי יזמו ערב גאווה שמטרתו לדבר, להכיר ולהרחיב אופקים בנושא הקהילה הגאה.
הערב, שייערך ביום רביעי הקרוב (30/6) בשעה 19:00 בבית רם, ייפתח בתערוכה בחסות ארגון איגי. התערוכה מציגה סוגיות שונות הקשורות לקהילה הגאה בישראל ודרכה ילמדו בני הנוער על מי מרכיב את הקהילה הלהט"בית, מה זה להט"ביות ואיזה מאבקים קיימים כיום בקהילה הגאה בישראל.
אירועי גאווה. ליקי פאף (צילום: דוברות העירייה)
בהמשך הערב יגיע דולב רז - דראג קווין וחלק מהקהילה הלהט"בית, לספר את סיפור חייו וכיצד ומדוע הוא עושה מופעי דראג. בהרצאה יהיה מקום לשאלות ולשיח על הנושא. בסיומו של הערב יוקרן סרט גאה ויהיו כמובן הרבה נשנושים, מוזיקה וכיף.
את הערב כולו יוביל צוות מחלקת הנוער עם מדריכים מהנוער העובד והלומד וארגון איגי. המטרה היא לייצר שיח בוגר ומרחיב אופקים בנושא הקהילה הלהט"בית ולחגוג את סיום חודש הגאווה ביחד עם בני הנוער בעיר.
אגב, ביום שלישי (29/6) בשעה 19:00 ייערך במקלט 22 (גן הבנים) אירוע נוסף הקשור לחודש הגאווה. מלכת הדראג ליקי פאף תגיע לשיח גאה ומעצים על התמודדות עם בריונות, יציאה מהארון וגילוי עצמי. לפרטים והרשמה: צליל – 052-6466164.
חבר הכנסת אלי דלל ממשיך לחזק את הקשרים מעבר לים. השבוע נפגש עם נשיא טאיוואן ושוחח עמו על שיתופי פעולה בתחומי הבריאות, ההיי־טק והשבבים, החקלאות, התיירות וגם התפלת המים בהמשך הגיע לביקור בחברה לייצור שבבים, ולא שכח לתעד את הרגעים. שנה טובה.
הרמת כוסית לעובדי רגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי, התקיימה בנוכחות סגן ראש העיר הרב אורן גבגי, הרב משה לחובר, מנכ״ל העמותה משה קייזלר, המשנה לראש העיר ליאורה לוי, נטלי שטיין ודורון גלאם. חג שמח ושנה טובה.
בועז כספי משתף: ״אני מקבל אות מצטיין ראש העיר, הגיעו חברים רבים. ריגש אותי במיוחד יו"ר סיעת העבודה וסגן יו"ר ההסתדרות פיני קבלו, שהגיע לאחר ניתוח קשה וחייב להישאר בבית, אבל עזב הכל, נהג מבית שאן כדי להיות בטקס שלי. באמת, למרות שאנחנו בפוליטיקה, מתברר שיש בינינו חברות אמת. תודה לך אוהב אותך".
בוריס צירולניק משתף: "אני חוזר לארץ אחרי מסע עבודה והרפתקאות בארה"ב וקנדה. במיניאפוליס, שיקגו, וושינגטון וטורונטו התרשמתי מניקיון מופתי ברחובות ומהנוכחות המתמדת של דגלי המדינה בכל מקום. שמתי לב גם לפער מעניין: בשכונות מבוססות, ספורט הוא דרך חיים ואילו בשכונות חלשות – מקדונלד'ס בכל פינה. חזרתי עם רעיונות וכוחות חדשים, ועם ההבנה כמה החיים אצלנו שונים וסוערים. למרות הג'ט לג אני מחייך ואומר - שבת שלום, בריאות וחדשות טובות לכולם".