חדרה נבחרה בין 12 הרשויות המציעה את "בית להורות בצמיחה"
מאת: ראובן יגיל יום ראשון,
30 במאי 2021, 16:32
שירות ייחודי וחדשני בתחום ההורות לגיל הרך, המלווה הורים משלב ההריון הראשון ועד שילדם הבכור מגיע לגיל 3
חדרה נבחרה להיות אחת מ 12 רשויות בארץ המציעה לתושביה את התכנית 'בית להורות בצמיחה'. התכנית הינה תוצר של שותפות ושת"פ בין קרנות הביטוח הלאומי קרן ידידות טורונטו , הקרן לפיתוח חדרה ,תכנית 360, אגף החינוך בחדרה ואגף הרווחה והשירותים החברתיים אשר מוביל את התכנית ברמה העירונית.
ראש עיריית חדרה צביקה גנדלמן: "כעיר הממוקמת בין 5 המקומות הראשונים מכלל הרשויות בארץ בהגירה חיובית, אנו למדים שעיקר ההגירה לחדרה, היא של משפחות צעירות וחשוב שמאוד שנלווה אותן בכל שלבי המעבר לעיר והמגורים בה. התוכנית המדוברת היא חלק חשוב מאוד, במתן השירותים למשפחות הצעירות בחדרה".
סדנת בישול לאמהות (צילום: דוברות העירייה)
זה לא סוד שלצד השמחה הרבה על התרחבות המשפחה, עולות לא מעט שאלות וקשיים אצל ההורים: סביב התפתחות הילד, קשיים בקשר עם התינוק, בדידות, דיכאון אחרי לידה או קשיים במשפחה. התוכנית 'בית להורות בצמיחה', שהחלה לפעול בחדרה לפני כשנה, מלווה הורים משלב ההריון הראשון ובמשך שלוש שנים, עד שילדם הבכור מגיע לגיל 3.
מירב גרוס שיריזלי, רכזת הפרויקט מספרת: "אנו פוגשים משפחות מכל שכבות האוכלוסייה. הורים בתחילת שנות העשרים וכאלו באמצע השלושים, נשואים, חד הוריות, בזוגיות או אחרי פרידה. התקופה של השנה- שנתיים הראשונות לאחר הלידה של הילד הראשון היא קשה גם ככה והקורונה הפכה אותה לעוד יותר מאתגרת בגלל האינטנסיביות והריחוק שנגזרו עלינו. משפחות משתפות בקשיים כמו התמודדות עם ילד שבוכה הרבה, מתוסכל כי הוא לא מצליח להביע את עצמו, לחץ כלכלי, קשיים בזוגיות, מחסור בתמיכה ממשפחה מורחבת ועוד. הרבה פעמים ההורה מרגיש שאין לו למי לפנות, מרגיש שרק אצלו זה ככה בעוד שאנחנו יודעים שלא מעט משפחות והורים נמצאים במצב דומה".
המשפחות שנבחרו להשתתף בפרויקט זוכות לליווי אישי של העובדות הסוציאליות, אפרת אופיר ואורית קנדל, המומחיות בעבודה עם הורים ופעוטות. הן פוגשות את המשפחות אחת לשבוע, עונות על שאלות הקשורות להתפתחות ילדים, מציעות אוזן קשבת ועוזרות בחיבורים לאנשי מקצוע נוספים במידת הצורך. המשפחות אף נהנות מבקרים של כיף במשחקיות הפועלות במתנ"סים בעיר ("לגדול ביחד") ומפעילויות המיועדות להורים כמו קבוצת אמהות ברוח הפוטו תרפיה שנפתחה לאחרונה, סדנת בישול לאוכל בריא ועוד.
בכל שנה משתתפות בתוכנית 30 משפחות המופנות ע"י בעלי מקצוע שונים בעיר: מעונות היום, טיפות חלב, עו"סיות בקופות חולים, שירותי הרווחה ועוד. ההשתתפות במגוון הפעילויות אינה כרוכה בתשלום. הפרויקט הייחודי מלווה במחקר של אוניברסיטת חיפה שבא למפות את צרכי ההורים לילדים בגיל הרך במדינת ישראל במטרה להפוך את השירות הזה לנגיש לכלל ההורים במדינה.
לפרטים נוספים ניתן לפנות לרכזת התוכנית, מירב גרוס שיריזלי. Horutbetzmicha@gmail.com
דצמבר שמח בפסטיבל "חג החגים" בחיפה: הפסטיבל מתקיים זו השנה ה- 32 בעיר ויכלול מעל ל-30 אירועים שיתפרשו על פני 21 ימים במהלך חודש דצמבר, פרי יוזמתם של בית הגפן – מרכז תרבות ערבי יהודי ושל עיריית חיפה. אירועי הפסטיבל יתקיימו בבית הגפן ובמגוון מוקדים בעיר ויכללו מופעים, תערוכות, קונצרטים, הצגות, אירועים לכל המשפחה, הרצאות, סדנאות וסיורים ברחבי העיר. חג החגים מה-11 עד ה-31 בדצמבר 2025, בבית הגפן וברחבי העיר חיפה. תהנו!
חנוכה באתרי המורשת: מגוון פעילויות לכל המשפחה בעשרות אתרים בכל רחבי הארץ. כמדי שנה בחנוכה, המועצה לשימור אתרים - בשיתוף משרד המורשת - מזמינה את הציבור הרחב לקחת חלק במגוון פעילויות חווייתיות לכל המשפחה בעשרות אתרי מורשת בכל הארץ. בין הפעילויות: סיורי עששיות, סיורים מודרכים, משחקי בריחה, מסיק זיתים והפקת שמן, הכנת נרות חנוכה מדונג דבורים, פעילויות אמנות, הצגות לילדים ועוד. חלק מהפעילויות הינן ללא תשלום. פרטים מלאים והרשמה לכל הפעילויות תוכלו למצוא באתר המועצה לשימור אתרים. חג שמח!
שלושה ימים של השראה ונטוורקינג לבעלי עסקים בגובה 1,100 מטר: ריטריט יזמות יתקיים במלון בוטיק אל־רום מהקסומים והיפים בצפון הגולן. ריטריט יזמות יתקיים ב-4-6 בינואר 2026 מול נופי החרמון. במהלך שלושת ימי הריטריט ישולבו חופש מרגיע עם למידה מקצועית: סדנאות שיווק, אסטרטגיה ופיננסים, הרצאתו של אבי אטינגר על כישלונות ביזמות ומה לומדים מהם, והרצאה של עדי נודל ("החתול הפיננסי") על כלים לניהול כספים נכון. בנוסף יתקיימו יוגה בזריחה, סדנאות יצירה, פעילות ריפוי ונטוורקינג. לב האירוע יהיה יום פרקטי מלא המוקדש לאסטרטגיה, שיווק ושיתופי פעולה עסקיים. הריטריט יתקיים ללא מטרות רווח, ביוזמת אורי לאה קליפר, יזמת ואשת שיווק מנווה אטי"ב ומייסדת DAZ Marketing. פרטים והרשמה באתר. תהנו!
9. לאחר שרכשה את פעילות מסעדת Rapidos המקסיקנית בנתניה, קבוצת BBB מרחיבה את פעילות המותג ופותחת רשת מסעדות בפריסה ארצית, תחת השם רפידוס. הסניף החמישי במספר יפתח בחג החנוכה בהיכל מנורה מבטחים ת"א ומצטרף לסניף החדש בראשון לציון שנפתח השבוע, לצד הסניפים בפ"ת, הרצליה ונתניה. כל אחד מהסניפים של רפידוס מתפרש על שטח של כ-70 מ”ר – 100 מ"ר.