אזרחים וותיקים של חדרה מתגייסים למען חיילי עוטף עזה. במחווה מרגשת דיירי מקבצי הדיור בעיר, רובם ניצולי שואה וקשישים אשר עברו מלחמות רבות בחייהם, נרתמו ורכשו ציוד ומזון לחיילי העוטף
במהלך השבוע נאספו ונתרמו חבילות ומצרכים רבים למען חיילים המשרתים בגבול עזה. דיירי מקבץ 'בית דניאל' ודיירי 'בית עזר ויצמן' נרתמו למען הלוחמים בגזרת עזה , תרמו ,רכשו וארזו עבורם מצרכי מזון ומוצרי טיפוח רבים.
נוכח המצב הביטחוני, החליטו דיירי 'בית עזר ווייצמן', בית הדיור המוגן לבני גיל הזהב ברחוב מיכאל חזני, לשלוח הרבה אהבה לחיילי צה"ל המשרתים בדרום ולארגן משלוח מיוחד של חבילות שי משודרגות ומפנקות במיוחד שיגיעו עד אליהם לבסיס ויעלו חיוך על פניהם.
לקראת ערב חג השבועות פנתה מנהלת ההוסטל, טובה לבנטר, לדיירי המקום והציעה להם לקחת חלק במיזם. ההיענות הייתה עצומה ועשרות רבות מהדיירים, התגייסו למטרה הברוכה ותרמו מוצרי מזון יבשים לטובת המארזים. אחרי שנאספו כמויות גדולות של מזון יבש, טובה וחלק מהדיירים והדיירות ריכזו את המוצרים וארזו אותם לקראת שליחתם לחיילים, בתוספת ברכות אישיות ומילות חיזוק ותמיכה.
מתנדבים למען החיילים (צילום: דוברות העירייה)
במקביל במקבץ הדיור 'בית דניאל', בו מתגוררת בעיקר אוכלוסייה של דיירים ניצולי שואה, התגייסו למטרה זה ובעזרת מנהלת המקבץ רעיה רימר ,בלה ליסין ודיירים אשר הובילו את המהלך, גויס סכום של 8000 ₪ ונרכשה תרומה של מוצרי טיפוח, ונכתבו ברכות אישיות בשפה העברית והרוסית, אשר הודבקו על המארזים. התרומה יועדה עבור חטיבת הנח"ל, שאיבדה במבצע את הלוחם סמ"ר עומר טביב ז"ל,לוחם בגדוד 931 של החטיבה אשר נהרג מפגיעת תיל נ"ט בעט ביצוע סיור בגזרה.
חיילי החטיבה שהתייצבו השבוע במקבץ הדיור דניאל, התקבלו במחיאות כפיים וקריאות עידוד מצד דיירי המקבץ. הדיירים הודו להם וביקשו להצטלם לחבק את הלוחמים. ההתרגשות הייתה הדדית, החילים הודו גם הם לקשישים ובירכו אותם בבריאות ואריכות ימים, אחד מחיילי הגדוד אמר "לא ציפינו לתרומה כזו נדיבה מכם, אנחנו מתרגשים מרוחב הלב שלכם ומזה שאתם חושבים עלינו , שוב תודה בשם על החטיבה שלנו."
מי שליווה את היוזמה היו לשכת סגן ראש העיר רומן גישר ועוזרת סגן ראש העיר שירלי קורולפ, אשר תיאמו ודאגו ללוגיסטיקה בשיתוף פעולה עם העמותה למען החייל. סגן ראש העיר רומן גישר בירך על היוזמה ואמר כי "ההתגייסות המרגשת של דיירי מקבצי הדיור היא דוגמא לעם הנפלא שלנו, המוקיר את חיילי צה"ל, ובכל ימות השנה ובמיוחד בזמנים לא פשוטים, יודע להפגין דאגה, הערכה והרבה אהבה לחיילים שלנו, המגנים ושומרים עלינו ועושים מלאכתם ימים כלילות למען בטחון המדינה. יישר כוח!"
ראש עיריית חדרה צביקה גנדלמן: "זוהי חדרה היפה שלנו, המוני חדרתים השתתפו ביוזמות לשליחת חבילות לחיילים המשרתים בדרום, ומאות משפחות חדרתיות אירחו תושבים ומשפחות מהדרום. העיר חדרה חיבקה וחיזקה את תושבי הדרום ואת כוחות הביטחון במהלך המבצע וממשיכה לעמוד לצידם גם בימים של שקט, שבתקווה יימשך ויישמר שנים ארוכות."
אליפות ישראל בדריפט שנערכה לאחרונה בצפון, בסיוע ותמיכה של הרשות לנהיגה ספורטיבית ומשרד התרבות והספורט, עם קהל ענק של אלפי מבקרים שהגיע ליהנות מאירוע מוטורי שלא נראה כמותו בצפון. יותר מ־60 נהגים התחרו במשך יומיים מול יציעים מלאים עד אפס מקום, באירוע שהופק בשיתוף ההתאחדות למכוניות ולקארטינג תחת משרד הספורט, עיריית כרמיאל וקבוצת מלמד מוטור ספורט. היה מדהים!
מלון כפר גלעדי משיק סופ"ש המשלב חוויה קולינרית גלילית לבין תרבות מקומית עשירה המיועד לשוחרי אוכל, יין ותרבות. במסגרת הסופ"ש השף אבי כהן, יארח את השף אביב משה, מהשפים הבולטים והמוערכים בישראל. במהלך הסופ"ש, שיערך 3 ימים בספטמבר, ייהנו האורחים מחוויה משולבת של אירוח גלילי מוקפד, ארוחות שף עשירות בהשראת המטבח הגלילי, לצד סדנאות, הרצאות, טעימות, פעילויות, אירועי תרבות ואטרקציות לכל המשפחה.
תחילת שנה מוצלחת בנתניה: ראש העיר, מרים פיירברג-איכר, שירי חגואל סיידון ובכירים נוספים בסיור במוסדות החינוך בעיר. "מתחילות שנה טובה, בצילום - ביקור בבית הספר קרליבך".
בועז כספי משתף: "יצא לי להיפגש היום עם אפרת ברוך, אחראית על מתנדבים בעיריית נתניה, שעושה עבודת קודש עם המתנדבים הרבים שמתנדבים בעיר. תודה לך על כל מה שאת עושה למעננו תושבי העיר".