מכתבי התראה לטל אליהו ולתושב העיר בגין הפצת לשון הרע
מאת: מערכת פלאשנט יום שני,
24 במאי 2021, 18:42
חבר המועצה בעיריית חדרה עו"ד טל אליהו ותושב העיר שרון פרץ (פרי) קיבלו מעיריית חדרה באמצעות משרד עורכי הדין יורם מושקט מכתב התראה לפני נקיטת הליכים משפטיים בגין הפצת לשון הרע בכוונה לפגוע
השבוע קיבל חבר מועצת העיר עורך הדין טל אליהו, ששימש בעבר כחבר הנהלת העיר, מכתב התראה על הגשת תביעה ודרישה לתיקון, הכחשה והתנצלות, וכן תשלום פיצוי על סך 150 אלף שקלים, עקב התבטאותו כי "האנרבוקס פועל ללא רישיון עסק". במכתב ההתראה נטען כי הדבר המהווה הוצאת לשון הרע. מכתב ההתראה נשלח גם ללשכת עורכי הדין (אתיקה מקצועית). באותו הנושא, נשלחה התראה נוספת על תביעה וכן על קובלנה פלילית לחוק איסור לשון הרע לתושב חדרה שפרסם דברי לשון הרע אודות שי ארנט כהן מנכ"ל החברה הכלכלית, שמפעילה את אולם האנרבוקס, כי השתלח ע"פ המכתב הן במנכ"ל והן בחברה הכלכלית עצמה תוך הצגת מצג שקרי שהאנרבוקס פועל ללא רישיון עסק.
בעיריית חדרה טוענים כי לאחר שעלה לכותרות בעיתונות המקומית כי משחק כדורסל של ליגת העל שאמור היה להתקיים באולם האנרבוקס הועבר לעיר אחרת בשל פקיעת ההיתר לעריכת משחקי ספורט במקום, פרסם עו"ד אליהו בכתב, בעל פה ובסרטונים שהופצו ברשת החברתית כי החברה הכלכלית בחדרה מפעילה את אולם האנרבוקס ללא רישיון עסק, זאת בעוד שכחבר מועצת העיר ידוע לו היטב כי לאנרבוקס רישיון עסק לעריכת מופעים, התקף עד לסוף שנת 2025. במכתב ההתראה שנשלח אליו, צוין כי אליהו ואחדים מתומכיו הפוליטיים עשו את כל המאמצים כדי להביא לביטולו של המופע של האמן אדיר מילר, "תוך הפחדת תושבי חדרה כי אין למקום רישיון עסק לכן צפוי אסון כדוגמת 'אסון מירון' ו'אסון פסגת זאב'."
בעיריית חדרה טוענים עוד כי אמנם ניסיונו של חבר המועצה לביטול הופעתו של אדיר מילר לא צלח, לאחר שמפיק המופע ווידא כי אכן קיים רישיון עסק למופע, עם זאת, מאחר והשתלחותו של אליהו בחברה הכלכלית וכן פרסומיו השקריים בנושא גרמו "לפגיעה, לנזקים ולעגמת נפש רבה", נשלח אליו כאמור מכתב התראה. ע"פ המכתב, אליהו נדרש להסיר ולמחוק את דברי לשון הרע שפרסם, להתנצל בפני החברה הכלכלית ומנהליה וכן להוציא הודעת תיקון והכחשה בנוגע לדברים שפרסם. כמו כן, נדרש אליהו לשלם כאמור סך של 150 אלף שקלים לחברה הכלכלית, בגין הוצאת לשון הרע בכוונה לפגוע.
אל ההתראה שקיבל אליהו מצטרפת התראה נוספת לתושב חדרה בשם שרון פרץ (פרי), על תביעה בסך 150 אלף שקלים וכן קובלנה פלילית לחוק איסור לשון הרע. בעירריה טוענים כי כמו אליהו, פרץ פרסם בפייסבוק ידיעות שקריות לגבי אולם האנרבוקס. באחת הדוגמאות שצוינו במכתב ההתראה שקיבל פרץ, הוא קובע באותיות קידוש לבנה כי האולם פועל ללא רישיון עסק ואף דורש מהתושבים להדיר רגליהם מהאולם. "וואו, לזה לא ציפיתי. אל תלכו למופעים באנרבוקס!" כתב פרץ. "אולם המופעים פועל בתוך אולם הספורט. לאולם הספורט אין רישיון! ברור שגם לעסק המופעים אין רישיון, שכן פועל בתוך עסק ללא רישיון."
עוד טוענים בעיריית חדרה כי פרץ לא עוצר שם וגם משתלח במנכ"ל החברה הכלכלית שי ארנט כהן, בכותבו "הלכתי לאנרבוקס, ראיתי את מנכ"ל החברה הכלכלית. נראה דביל. ממעמד נמוך. ללא טיפת סטייל. נראה כלומניק..." כמצוין במכתב שקיבל פרץ, בנוסף על כך שפעל במכוון כדי למנוע את הופעתו של אדיר מילר באנרבוקס, תוך שימוש בטענות שווא, פרץ פרסם דברים הכוללים פגיעה בוטה במנכ"ל החכ"ל, בכדי ללעוג עליו, להשפיל אותו ואף לפגוע במשרתו והפיץ את דבריו לכל תושבי חדרה. גם פרץ נדרש למחוק ולהסיר את דבריו מהרשת להתנצל בפני החברה הכלכלית ובפני המנכ"ל ולשלם פיצויים.
בעיריית חדרה מציינים כי ההתנהלות האחרונה של חבר המועצה אליהו, מצטרפת להפצת הכזבים בנוגע לפינוי אדמה מחניון מתחם המיקס שם נטען על ידו כי בשטח יש פסולת אסבסט. הפרשה האחרונה מצטרפת לפרשה שנדונה לאחרונה בבית משפט בה טענה תושבת העיר כי עו"ד אליהו הבטיח לה הבטחות שווא.
"מנסים להשתיק ולהרתיע אותי". עו"ד טל אליהו (צילום: שלומי גבאי)
בעקבות מכתב ההתראה חבר מועצת העיר עו"ד טל אליהו מסר בתגובה: "לפני לערך חודשיים, בדיון במועצה, העירייה השיבה בתשובה לשאילתא שלי: לאולם האנרבקוס יש רשיון עסק. ביום חמישי..... פירסם המקומון מבט מקומי כי העירייה שיקרה. לאולם האנרבוקס אין רשיון והיתר לפעול. בסרטון שפרסמתי טענתי את הטענה שהעלה מבט מקומי, וכן כי ראש העיריה שיקר בדיון המועצה. כמו כן פניתי לרישוי העסקים לגבי הרישום המוזר של אולם הכדורסל על שם אדם פרטי ולא על שם החברה הכלכלית. כדי להשתיק אותי ולהרתיע אותי שלחו לי היום מכתב מגוחך חסר כל בסיס משפטי ראוי ובו טענו כי הפירסום במבט מקומי הוא פרסום לשון הרע....... אני תוהה:מדוע לא תבעו את מבט מקומי?"
מכתב תשובה שנשלח ע"י אליהו
משרון פרץ נמסר בתגובה: "זה התחיל את הפרשה. בשבת פניתי ללא מעט בכירים בעירייה והעליתי חשד כבד לפלילים בעניין רישום אולם האנרבוקס על שם אדם פרטי. מדובר על חשש כבד לרישום כוזב. כל הגורמים בעירייה. חששו מלהשיב. היום נחתה תביעת הדיבה שהיא למרבה הצער רק נסיון להשתקה והפחדה. אני פניתי למנכ"ל החברה הכלכלית ואמרתי כי אם לא אקבל הבהרות- אפנה למשטרה. אני לא אסכים שהיכל כדורסל עירוני, ירשם תוך מצג שווא העולה כדי חשד לתרמית, על אדם פרטי. מיכאל פוזנססקי - הוא הבעלים של אולם הכדורסל העירוני, והדעת אינה סובלת זאת. על החברה הכלכלית להאיר את עיני הציבור בקומבינה אותה ביצעו ולהבהיר מהם אותם מניעים פסולים לרישום הכוזב של אדם פרטי המתחזה לבעלים של אולם הכדורסל. כמו כן אבקש להבין כיצד רישוי העסקים העירוני נתן רשיון לאולם ההופעות שיפעל בתוך אולם הספורט! שהוא ללא רשיון לפעול. כיצד עסק חוקי פועל בתוך עסק שאינו חוקי??? כדי להשתיק אותי שלא אגיש תלונה למשטרה, מנסים להרתיע אותי עם מכתב מגוחך מעורך דין שגילה את בורותו וחוסר היכרותו עם התיק."
אליפות ישראל בדריפט שנערכה לאחרונה בצפון, בסיוע ותמיכה של הרשות לנהיגה ספורטיבית ומשרד התרבות והספורט, עם קהל ענק של אלפי מבקרים שהגיע ליהנות מאירוע מוטורי שלא נראה כמותו בצפון. יותר מ־60 נהגים התחרו במשך יומיים מול יציעים מלאים עד אפס מקום, באירוע שהופק בשיתוף ההתאחדות למכוניות ולקארטינג תחת משרד הספורט, עיריית כרמיאל וקבוצת מלמד מוטור ספורט. היה מדהים!
מלון כפר גלעדי משיק סופ"ש המשלב חוויה קולינרית גלילית לבין תרבות מקומית עשירה המיועד לשוחרי אוכל, יין ותרבות. במסגרת הסופ"ש השף אבי כהן, יארח את השף אביב משה, מהשפים הבולטים והמוערכים בישראל. במהלך הסופ"ש, שיערך 3 ימים בספטמבר, ייהנו האורחים מחוויה משולבת של אירוח גלילי מוקפד, ארוחות שף עשירות בהשראת המטבח הגלילי, לצד סדנאות, הרצאות, טעימות, פעילויות, אירועי תרבות ואטרקציות לכל המשפחה.
תחילת שנה מוצלחת בנתניה: ראש העיר, מרים פיירברג-איכר, שירי חגואל סיידון ובכירים נוספים בסיור במוסדות החינוך בעיר. "מתחילות שנה טובה, בצילום - ביקור בבית הספר קרליבך".
בועז כספי משתף: "יצא לי להיפגש היום עם אפרת ברוך, אחראית על מתנדבים בעיריית נתניה, שעושה עבודת קודש עם המתנדבים הרבים שמתנדבים בעיר. תודה לך על כל מה שאת עושה למעננו תושבי העיר".