אחרי הצלחת הפסנתר הסולארי בפיאצה, עיריית חדרה תציב בקרוב פסנתר גם בבית הספר היסודי 'צליל' בשכונת בית אליעזר החדשה
כחלק ממדיניות ראש העיר צביקה גנדלמן להעצמת התרבות בעיר, עיריית חדרה תציב בקרוב פסנתר חוצות בחצר בית הספר 'צליל' לחינוך מוזיקלי בניהולה של סיגלית יעקובי, לשימושם של תלמידי ותלמידות בית הספר. בדומה לפסנתר שהוצב ברחבת הפיאצה ומשמש את העוברים והשבים ובכללם חובבי המוזיקה, הפסנתר שיוצב בבית הספר צליל הנו פיתוח ישראלי ייחודי מבית היוצר של חברת CADENZA ומוגדר כ'פסנתר חכם', העמיד בכל תנאי מזג האויר ובנוי במיוחד לשימוש אינטנסיבי במרחב הציבורי. הפסנתר אף משלב טכנולוגיות מתקדמות כולל הזנה סולארית וחיבור למערכת הגברה חיצונית, מפיק צלילים נקיים ומדויקים, ומצויד במערכת ניהול חדשנית לשליטה ובקרה מרחוק, המאפשרת לקבוע את שעות הפעילות ועוצמת הנגינה של הפסנתר וכן לבחון את מצב האנרגיה שלו ונתוני השימוש בו.
ד"ר דן קאופמן מנכ"ל ומייסד חברת CADENZA האחראית על הצבתם של מעל 50 פסנתרים סולאריים במרחבים הציבוריים ברחבי הארץ, בירך על ההחלטה להציב פסנתר בחצר בית הספר 'צליל', שיהיה הראשון בארץ, שיוצב בבית ספר יסודי: "אנו מצפים ומתרגשים לקראת התקנת הפסנתר בבית ספר צליל בחדרה ולהביא בעזרתו מימד חדש של מוזיקה ושמחה לחצר בית הספר."
רומן גישר, מאיר ברמן חברת קדנזה, סיגלית יעקובי וניר בן חיים (צילום: דוברות העירייה)
את הצבת הפסנתר בבית הספר צליל, הובילו מ"מ ראש העיר ניר בן חיים וסגן ראש העיר רומן גישר, בהמשך לפסנתר הראשון שהוצב במתחם גלריית החוצות במרכז הפיאצה, מהווה מוקד משיכה לתושבים ונותן במה לאמנים מקומיים ולחובבי מוזיקה. בן חיים: "הצבת הפסנתר בבית הספר צליל, שחרט על דגלו את נושא החינוך המוזיקלי מהווה נדבך נוסף בלימודי המוזיקה וצפוי לתרום תרומה חשובה הן ליכולות המוזיקליות של תלמידי ותלמידות צליל והן להנאה וכנקודת מפגש חברתית." גישר: "מאז הקמתו, בית הספר צליל מתאפיין באופיו המוזיקלי. הצבת הפסנתר בכותלי בית הספר תעניק דרך נוספת לילדים המוכשרים אשר לומדים בו לחקור, ללמוד ולפתח כשרונות מוזיקליים נוספים. אני מברך על שיתוף הפעולה הפורה עם הנהלת בית הספר ובטוח כי הפסנתר ישמש את ילדי 'צליל' המוכשרים בצורה טובה והרמונית."
גם סיגלית יעקובי, מנהלת בית הספר 'צליל', מברכת על היוזמה המבורכת. "בי"ס צליל הוא בי"ס מוזיקלי, כשהעיקרון הפדגוגי המוביל אותו הוא טיפוח ה'ניגון' האישי מבחינה מטאפורית וגשמית. כל תלמידי בית הספר מנגנים בחדווה ובאהבה, גם בימי הקורונה, כשהתלמידים למדו בקפסולות, לא ויתרנו על לימודי הנגינה. כל באי בית הספר ובייחוד התלמידים והתלמידות מצפים בהתרגשות להצבת הפסנתר בחצר בית הספר."
מותג האיפור KIKO MILANO קיים השבוע אירוע השקת LOVE FUSION סדרת מוצרי בייס ליין חדשה, שאליו הגיעו מאות מוזמנים ונהנו מצפייה בסרט ״השטן לובשת פראדה״ בהוט סינמה כפר סבא. בין האורחים שהגיעו להשקה: טליה עובדיה, ליה נגה, טל תמם, עידן ברוליה ועוד. היה שמח!
בועז כספי משתף: "תעודה מרגשת לקבל משני תותחים כמו פיני קבלו, סגן יו"ר ההסתדרות ויו"ר סיעת העבודה בהסתדרות, חבר אמת ושמוליק מזרחי יו"ר הגמלאים - כבוד גדול, רק בריאות ועשייה למען העובדים והגמלאים, אמן".
הסופרת זוהר אביב זכתה לפגישה מרגשת בארקפה נתניה, כשפנו אליה שני סטודנטים שישבו ליד שולחן עמוס דפי למידה - ליהי ודרסו שלומדים משפטים וזיהו אותה מרחוק. ברור סטודנטים כאלה רציניים, סביר להניח שגדלו על כוח המוח. אהבנו.
בדיוק בימים אלה ובזמן מלחמה, לקראת חג הפסח מותג OP Collection משיק לראשונה חנות פופ-אפ בקניון עופר רמת אביב. לראשונה הושקה השבוע חנות פופ-אפ של המותג OP Collection מבית Ofir Production של אופיר אלסטר. הפופ אפ ייפעל בקומת הכניסה של קניון עופר רמת אביב למשך זמן מוגבל עד 18/3. מדובר בפעם הראשונה שבה המותג יוצא מהאונליין אל העולם הפיזי, עם חנות פופ-אפ חגיגית המציעה מגוון מארזים מעוצבים לקראת חג הפסח לצד כלי נוי ואקססוריז לבית. הקונספט של המותג מציע פתרון אירוח מהיר ונוח - “הפקה ב-5 דקות בקופסה אחת”. אופיר אלסטר, בעלת המותג OP Collection, מסרה: “אנחנו מתרגשים מאוד להשיק לראשונה חנות פופ-אפ פיזית לאחר ההצלחה הגדולה ברשת. היה לנו חשוב להביא את החוויה של OP Collection גם לעולם האמיתי ולאפשר ללקוחות לראות, להרגיש ולהתרשם מהמארזים מקרוב. לקראת חג הפסח יצרנו קולקציה חגיגית שמאפשרת לכל אחד לארח בקלות ובסטייל. ממש הפקה שלמה בחמש דקות בקופסה אחת״.