בעיריית חדרה נערכים ליום שהחזירים יופיעו ברחובות העיר
מאת: ראובן יגיל יום רביעי,
5 במאי 2021, 19:57
הם מתרבים בקצב מוגבר, מתקרבים לאזורי מגורים ואף גורמים נזק לחקלאות. בעיריית חדרה נערכים להתמודד עם תופעת חזירי הבר ובוחנים מספר פתרונות מנע. האם חזירי הבר מסוכנים לנו וכיצד נתנהג אם ניתקל בהם? כל התשובות בכתבה שלפניכם
תמונות וסרטונים של חזירי בר באזורי מגורים ברחבי הארץ הן כבר לא מחזה נדיר, בייחוד מאז פרצה הקורונה, כשכולנו היינו ספונים בביתנו וחיות הבר הפכו לאדוני הרחוב העירוני. לאחרונה תועדו מספר חזירי בר משוטטים גם בחדרה, בסביבת השטחים הבנויים. בעיריית חדרה לא מקלים ראש בתופעה ובשיתוף פעולה עם רשות הטבע והגנים פועלים להעלאת מודעות התושבים לחיות הבר בסביבה העירונית וכיצד רצוי להתנהג במקרה של מפגש איתן, למניעת כניסה של חזירי הבר לשטח העיר ולדילול החזירים הקיימים.
בשבוע שעבר כינס מנכ"ל עיריית חדרה יעקב זיגדון ישיבה בנושא, בהשתתפות המשנה לראש העיר ומחזיקת תיק הסביבה חדוה יחזקאלי, הוטרינר העירוני ד"ר יורם ולטר, הקב"ט העירוני אייל קופר, מנהל אגף שפ"ע בוריס קוסינובסקי וכן נציגי רשות הטבע והגנים, מנהל מרחב שרון רועי שטראוס וסגן מנהל המחוז הראל בן שחר. במהלך הישיבה, שהתכנסה כאמור לצורך הערכות להתמודדות עם התופעה, הסבירו אנשי המקצוע כי חיות הבר, ביניהן גם תנים ושועלים, לרוב חוצות את הגבול בין הטבע לסביבה העירונית בשל ירידה במקורות המזון הטבעי. הן משוטטות בשכונות העיר ומשיגות מזון מפחי אשפה, מעמדות האכלה לחתולים וכלבים ואף מהתושבים עצמם, מה שגורם לא רק להתרבות יתר, אלא לתלות לא בריאה במקורות מזון שאינם טבעיים.
מתרבים בקצב מוגבר. חזיר בר (צילום: pixabay)
בין דרכי הטיפול הנשקלות בימים אלה בעיריית חדרה, הועלה נושא דילול החזירים באמצעות ציידים בעלי רישיון ציד שיופעלו באמצעות רשות הטבע והגנים תוך פיקוח על כל שלבי הפעילות ותחת לוח זמנים מוגדר, זאת בהמשך לציד של 23 חזירי בר בשטחי העיר, שבוצע החל מינואר 2021. כמו כן, כפתרון מעשי ונקודתי, נבחנת האפשרות להוספת פקח ייעודי שיפעל מול הרט"ג ויסייר בשטחיה הפתוחים של העיר ויעקוב אחר דיווחים על שוטטות חזירי הבר, תנים ושועלים. בנוסף, כצעד אופרטיבי מנכל העירייה יעקב זיגדון נתן הוראה לביצוע הקפדה יתרה על מיקומי פחי האשפה בעיר ומועדי פינויים, איתור ריכוזי פסולת שאינם מאוכסנים כראוי ונגישים לחיות הבר וכן ביצוע גיזום תכוף של עצי הפרי, לשם צמצום כמויות הפרי הנופל אל הקרקע ומשמש גם הוא כמזון לחיות הבר.
מסתבר שגם תושבי העיר יכולים לעזור במיגור התופעה בכמה צעדים פשוטים, אך ראשית חשוב להבהיר, חזירי הבר לרוב מפחדים מבני האדם ולא מהווים סכנה לציבור, זאת כל עוד שלא מתגרים בהם ובאופן כללי, שומרים על מרחק בטוח מהם. מה עושים אם בכל זאת נתקלתם בחזירי בר? ראשית כל, מפנים את הדרך, מתעדים אותם במידת האפשר ומדווחים לעירייה על המיקום בו צפיתם בהם. בנוסף, חשוב לוודא שפחי האשפה בסביבתכם סגורים ולהימנע מזריקת פסולת (בייחוד פסולת מזון) מחוץ לפח האשפה. הימנעו כמובן מהאכלת החזירים, אך במידה ואתם מאכילים חתולי רחוב באופן פרטי או בעמדות האכלה ייעודיות, שימו לב שכמויות המזון תהיינה סבירות ושלא תשארנה שאריות שישמשו את החזירים.
דצמבר שמח בפסטיבל "חג החגים" בחיפה: הפסטיבל מתקיים זו השנה ה- 32 בעיר ויכלול מעל ל-30 אירועים שיתפרשו על פני 21 ימים במהלך חודש דצמבר, פרי יוזמתם של בית הגפן – מרכז תרבות ערבי יהודי ושל עיריית חיפה. אירועי הפסטיבל יתקיימו בבית הגפן ובמגוון מוקדים בעיר ויכללו מופעים, תערוכות, קונצרטים, הצגות, אירועים לכל המשפחה, הרצאות, סדנאות וסיורים ברחבי העיר. חג החגים מה-11 עד ה-31 בדצמבר 2025, בבית הגפן וברחבי העיר חיפה. תהנו!
חנוכה באתרי המורשת: מגוון פעילויות לכל המשפחה בעשרות אתרים בכל רחבי הארץ. כמדי שנה בחנוכה, המועצה לשימור אתרים - בשיתוף משרד המורשת - מזמינה את הציבור הרחב לקחת חלק במגוון פעילויות חווייתיות לכל המשפחה בעשרות אתרי מורשת בכל הארץ. בין הפעילויות: סיורי עששיות, סיורים מודרכים, משחקי בריחה, מסיק זיתים והפקת שמן, הכנת נרות חנוכה מדונג דבורים, פעילויות אמנות, הצגות לילדים ועוד. חלק מהפעילויות הינן ללא תשלום. פרטים מלאים והרשמה לכל הפעילויות תוכלו למצוא באתר המועצה לשימור אתרים. חג שמח!
שלושה ימים של השראה ונטוורקינג לבעלי עסקים בגובה 1,100 מטר: ריטריט יזמות יתקיים במלון בוטיק אל־רום מהקסומים והיפים בצפון הגולן. ריטריט יזמות יתקיים ב-4-6 בינואר 2026 מול נופי החרמון. במהלך שלושת ימי הריטריט ישולבו חופש מרגיע עם למידה מקצועית: סדנאות שיווק, אסטרטגיה ופיננסים, הרצאתו של אבי אטינגר על כישלונות ביזמות ומה לומדים מהם, והרצאה של עדי נודל ("החתול הפיננסי") על כלים לניהול כספים נכון. בנוסף יתקיימו יוגה בזריחה, סדנאות יצירה, פעילות ריפוי ונטוורקינג. לב האירוע יהיה יום פרקטי מלא המוקדש לאסטרטגיה, שיווק ושיתופי פעולה עסקיים. הריטריט יתקיים ללא מטרות רווח, ביוזמת אורי לאה קליפר, יזמת ואשת שיווק מנווה אטי"ב ומייסדת DAZ Marketing. פרטים והרשמה באתר. תהנו!
9. לאחר שרכשה את פעילות מסעדת Rapidos המקסיקנית בנתניה, קבוצת BBB מרחיבה את פעילות המותג ופותחת רשת מסעדות בפריסה ארצית, תחת השם רפידוס. הסניף החמישי במספר יפתח בחג החנוכה בהיכל מנורה מבטחים ת"א ומצטרף לסניף החדש בראשון לציון שנפתח השבוע, לצד הסניפים בפ"ת, הרצליה ונתניה. כל אחד מהסניפים של רפידוס מתפרש על שטח של כ-70 מ”ר – 100 מ"ר.