משרד התרבות והספורט אישר ארכה למימוש ההרשאה הכספית בשווי של כשישה וחצי מיליון שקלים, שניתנה לעיר חדרה ממשרד התרבות והספורט לצורך הפרויקט במערב העיר, להשלמת בניית אולם הספורט תוך כשנתיים
אבן דרך נוספת בפרויקט הקמת אולם ספורט בלבו של קמפוס חופים שבנייתו כבר החלה: השבוע התקבל אישור מטעם אגף המתקנים במשרד התרבות והספורט למתן ארכה לעיריית חדרה לבינוי האולם, זאת בהמשך לבקשת עיריית חדרה לתמיכה כספית שהוגשה לקרן המתקנים במסגרת התוכנית הלאומית למתקנים ואושרה לפני כשנתיים, וכן עבודה משמעותית שנעשתה מול המשרד במהלך השנה האחרונה בהובלת המשנה לראש העיר עו"ד יניב דרי ובתמיכתו של ראש עיריית חדרה צביקה גנדלמן לצורך 'החייאת' ההרשאה הכספית לפני פקיעתה.
יניב וטרופר בשכונת עין הים (צילום: דוברות העירייה)
במכתב שנשלח על ידי מנהל אגף המתקנים במשרד התרבות והספורט וכאמור התקבל השבוע, צוין כי "עיריית חדרה העבירה את המסמכים הנדרשים בהתאם להחלטת הועדה וכן הועבר צו התחלת עבודה שנבחן על ידי בסיור בזום ביום 28.4.21, על כן מאושרת לכם בזה ארכה להקמת אולם עד ליום 15.2.2023." טרם התקבל האישור הרשמי ממשרד התרבות והספורט וכחלק מהמאמצים להשלים את המכרז לבניית האולם וצו התחלת העבודות ולעמוד בתנאים שסוכמו מול המשרד למימוש ההרשאה, הגיע בחודש פברואר השנה שר התרבות והספורט חילי טרופר, לביקור מיוחד באזור עליו מיועד להיבנות קמפוס חופים ובלבו אולם הספורט.
בביקורו, בירך השר את תושבי העיר על התחלת העבודות, בהובלת מהנדס העיר אינג' נדב הדר, מנהל אגף אתו"ס (אירועים תרבות וספורט) אלה ביאר וכן שי ארנט כהן, מנכ"ל החברה הכלכלית שבונה את הפרויקט בפועל ואמר למשנה לראש העיר עו"ד יניב דרי, כי שיתוף הפעולה העירוני עם המשרד בתחומי התרבות והספורט הוא משמעותי וחשוב לטובת תושבי חדרה. על כך הוסיף דרי כי הוא מודה "לראש עיריית חדרה צביקה גנדלמן, שנתן את ברכת הדרך למגעים האינטנסיביים מול משרד התרבות והספורט, וכן לתוספת התקציב המשמעותית הנדרשת לבינוי האולם." בהתאם לסיכומים מול המשרד ולפי הערכות גורמי המקצוע, החל מתחילת שנת 2023, נוכל כולנו לברך על אולם הספורט וכן על קמפוס החינוך החדשני במקום.
סדרת רשת חדשה עלתה בהשראת סדרת הטלוויזיה המדוברת “הלוטוס הלבן”, מהלך המהווה חלק מאסטרטגיית התוכן של מותג הטיפוח VICHY (ווישי), מהלך תקשורתי רחב וחדשני בישראל המחבר בין תרבות, הומור ותובנות על עולם השיווק. לצילומי הסדרה גויסו כוכבות בולטות: קרן מור מהשחקניות המוערכות בישראל, ריף נאמן שחקנית ודוגמנית מובילה וליבר בלילתי, אישיות אופנה מהבולטות ברשת. הן עומדות במרכז העלילה ומגלמות דמויות נשיות חזקות, מורכבות ושונות זו מזו, הנפגשות בריטריט וולנס יוקרתי של המותג.
חוזרים לצפון: מלון בוטיק אל-רום שברמת הגולן פותח את עונת התיירות ומזמין את המטיילים ליהנות מחופשה ירוקה, שקטה וקרירה בגובה של כ-1,070 מטר מעל פני הים. המלון מציע חדרי אירוח משפחתיים, מדשאות רחבות, מתחמי ברביקיו, ג'ימבורי לילדים ומרחבים פתוחים מול נופי הגולן. בחודש יוני נפתחה גם עונת קטיף הדובדבנים המפורסמת של אל-רום, עם 12 זנים שונים של דובדבנים ופירות יער. כחלק מהחוויה, מומלץ לבקר במיצג “עמק הבכא” (עז 77), המספר את סיפור הגבורה של חטיבה 7 במלחמת יום הכיפורים. המיצג מוצע ללא תשלום לאורחי המלון. לפרטים באתר בוטיק אל-רום.
הסופרת שלנו זוהר אביב פגשה את ליאור סושרד במסעדה. היא ביקשה שיקרא את מחשבותיה אבל הבת שלו קפצה ואמרה - אבל אני כבר קראתי, קראתי את הספרים שלך. המורה מקריאה בכל יום את 'חבורת כוח המוח' וזה היה בהחלט משמח דיו וחיוך רחב התפשט לתמונה משותפת. אהבנו!
התהוות: האמנית הצעירה הדס פורגס מציגה את תערוכת היחיד הראשונה שלה בגלריית Global Art בתל אביב. בתערוכה מוצגות עבודות שמן עוצמתיות העוסקות ברגש, זהות, תשוקה, כאב ותהליכי התפתחות אישיים, תוך שילוב השפעות מעולמות האמנות הקלאסית והעכשווית. היצירות חושפות את עולמה הפנימי של פורגס ומזמינות את הצופה למסע בין סערה נפשית, חלומות ותקווה. פורגס, בוגרת שירות ביחידת 8200 בתחום הסייבר, יוצרת חיבור מסקרן בין חשיבה טכנולוגית לבין יצירה אמנותית אינטואיטיבית ורגשית. התערוכה מסמנת את תחילתה של דרך אמנותית מבטיחה ומעניקה הצצה ליצירתה המתגבשת של אמנית צעירה ומסקרנת. אוצרות: מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי. פתיחה חגיגית: 25.6.2026 - נעילת התערוכה: 25.7.2026. מקום: גלריית Global Art, מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב.