לבקשת הסוחרים: יורחב האזור המגביל חניה בחינם במרכז העיר
מאת: ראובן יגיל יום חמישי,
22 באפריל 2021, 07:58
העירייה נענתה לבקשות סוחרי ובעלי עסקים שביקשו לעודד תחלופת מכוניות ותנועת לקוחות, והרחיבה את אזור המע"ר המאפשר חניה בחינם למשך 3 שעות ברחובות המסחריים במרכז העיר
כחלק מהמענים של עיריית חדרה לעידוד העסקים במרכז העיר, יורחב המע"ר (מרכז עסקים ראשי) באמצעות הוספת מקטעי רחובות, וזאת בנוסף להכשרת כ-40 תאי חניית אקספרס באזורי מסחר מוגבר.
ההחלטה על הרחבת המע"ר לרחובות נוספים התקבלה בעקבות פניות של סוחרים ובעלי עסקים, שביקשו למנוע מנהגים לחנות במשך יום שלם לאורך הרחובות המסחריים ובכך הם מונעים תחלופה של רכבים ולקוחות.
לדברי חבר מועצת העיר שי ברכה, הממונה על תיק עסקים: "בוועדת העסקים קיבלנו החלטה לבצע מספר צעדים שיגרמו לתחלופת רכבים גבוהה יותר במרכז העיר, כדי להגדיל את פוטנציאל החנייה. השלב הראשון הוא אישור מודל חנייה חדש בעיר, חניות אקספרס שמאפשרות חנייה קצרה של עד 30 דקות בלבד. השלב השני הוא הגדלה משמעותית של אזור המע"ר, שיכיל יותר רחובות מרכזיים עסקיים שבו יוכלו תושבי חדרה לחנות עד 3 שעות ללא תשלום, במקום ללא הגבלת זמן, ומעבר לכך בתשלום לפי שעת חנייה. נוצר מצב אבסורדי שבמרכז העיר היו הרבה רחובות שבהם יכולנו לחנות חינם לאורך כל היום, דבר שמנע תחלופה של רכבים ובעיקר מנע הגעה של קונים פוטנציאלים".
חניות אקספרס במע''ר (צילום: דוברות העירייה)
באגף ביטחון ואכיפה מעדכנים כי לאור הוספת מקטעי רחובות לאיזור מע"ר יחול שינוי גם בסוגי תו תושב. השינוי העיקרי יחול על תושבי המע"ר הישן, שבעבר יכלו לחנות בו ללא הגבלה ומעתה לאור הרחבתו תותר להם חנייה חופשית רק ברחוב מגוריהם, ואילו ביתר חלקי המע"ר יתבקשו להפעיל אמצעי תשלום ככל התושבים ל-3 שעות ללא תשלום. בשאר חלקי העיר, שאינם מע"ר, תמשיך החנייה להיות חופשית, ללא צורך בהפעלת אמצעי תשלום וללא הגבלה.
תושבי העיר מעל גיל 70 ימשיכו לקבל תו תושב מיוחד, הכולל בתוכו את אזור המע"ר וכלל רחבי העיר, ויוכלו להחנות את רכבם ללא צורך בהפעלת אמצעי תשלום. יודגש כי על כל בעלי התווים בעיר להקפיד להחנות בכחול-לבן ולא לבצע עבירות חנייה.
בימים אלה נבחנות כל ההשלכות של מפת המע"ר החדש אצל כל הגורמים הרלוונטיים, ועם קבלת האישור תיכנס ההרחבה לתוקף. שי ברכה: "אני מאמין שצעדים אלה ישפרו באופן משמעותי את האפשרות למצוא חנייה מהר יותר מבעבר, ובנוסף אנחנו ממשיכים לחשוב על צעדים נוספים לשיפור החנייה במרכז העיר".
אליפות ישראל בדריפט שנערכה לאחרונה בצפון, בסיוע ותמיכה של הרשות לנהיגה ספורטיבית ומשרד התרבות והספורט, עם קהל ענק של אלפי מבקרים שהגיע ליהנות מאירוע מוטורי שלא נראה כמותו בצפון. יותר מ־60 נהגים התחרו במשך יומיים מול יציעים מלאים עד אפס מקום, באירוע שהופק בשיתוף ההתאחדות למכוניות ולקארטינג תחת משרד הספורט, עיריית כרמיאל וקבוצת מלמד מוטור ספורט. היה מדהים!
מלון כפר גלעדי משיק סופ"ש המשלב חוויה קולינרית גלילית לבין תרבות מקומית עשירה המיועד לשוחרי אוכל, יין ותרבות. במסגרת הסופ"ש השף אבי כהן, יארח את השף אביב משה, מהשפים הבולטים והמוערכים בישראל. במהלך הסופ"ש, שיערך 3 ימים בספטמבר, ייהנו האורחים מחוויה משולבת של אירוח גלילי מוקפד, ארוחות שף עשירות בהשראת המטבח הגלילי, לצד סדנאות, הרצאות, טעימות, פעילויות, אירועי תרבות ואטרקציות לכל המשפחה.
תחילת שנה מוצלחת בנתניה: ראש העיר, מרים פיירברג-איכר, שירי חגואל סיידון ובכירים נוספים בסיור במוסדות החינוך בעיר. "מתחילות שנה טובה, בצילום - ביקור בבית הספר קרליבך".
בועז כספי משתף: "יצא לי להיפגש היום עם אפרת ברוך, אחראית על מתנדבים בעיריית נתניה, שעושה עבודת קודש עם המתנדבים הרבים שמתנדבים בעיר. תודה לך על כל מה שאת עושה למעננו תושבי העיר".