חברי גרעין חדש של תנועת הנוער העובד והלומד הגיעו לפרק משימה בחדרה, ויסייעו במשך שנת הפעילות במסגרת החינוך הפורמלי והבלתי פורמלי בעיר
בטקס צנוע קיבל ראש העיר צביקה גנדלמן את חיילי גרעין "געש" של תנועת הנוער העובד והלומד, אשר הגיעו לפרק משימה בחדרה. במפגש השתתפו גם מנהלת אגף נוצ"ץ (נוער צבא צעירים) בעירייה הדר מרום, מנהלת מחלקת נוער יעל יעקבי, רכזת תנועות הנוער גליה לבן ונוספים. כבר ביומם הראשון בחדרה השתתפו חברי הגרעין בעשייה התנדבותית במסגרת יום המעשים הטובים ברחבי העיר.
חברי הגרעין יפעלו בעיר במשך שנה במסגרת מחלקת הנוער של אגף נוצ"ץ העירוני, ויסייעו במשך שנת הפעילות במסגרות החינוך הפורמלי והבלתי פורמלי בעיר.
החיילים והחיילות שישהו בחדרה יפעלו בשעות הבוקר בחטיבות הביניים ובתי ספר תיכונים ברחבי העיר, ובשעות אחר הצהריים במרכזי הפנאי בשכונות, כל זאת במטרה לקדם מטרות ויעדים עליהם אמונה מחלקת הנוער. בנוסף לפעילות החינוכית חברתית, יפעלו חברי הגרעין להעלאת המודעות לשירות משמעותי בצה"ל.
חברי הגרעין במפגש בעירייה (צילום: דוברות העירייה)
לחיילים משימות רבות, כגון התחום החברתי בבתי הספר, בנייה והדרכת קבוצות מנהיגות, הכנה לצה"ל והעלאת אחוזי הגיוס, הכנה לצו ראשון, ליווי אישי של בני נוער, ועוד.
מדי שנה קולטת חדרה גרעיני נח"ל המגיעים לעיר למסגרת שנתית, ופועלים בבתי הספר ובמועדוני נוער במטרה להעניק לתלמידים סיוע ברמה הלימודית, וכן העשרה חברתית חינוכית וערכית. הפעילות מתבצעת במסגרת מחלקת הנוער של אגף נוצ"ץ.
במפגש ההיכרות הביעו החיילים את ציפיותיהם לשרת באופן משמעותי וקיבלו את המסר כי מחלקת הנוער תעשה הכל להצלחתם ולמימוש החזון המשותף.
במהלך המפגש התבשר ראש העיר גנדלמן כי חברי גרעין הנחל שהגיעו לשנת שירות בשנה שעברה, כבר השתחררו , ולמרבה השמחה החליטו להישאר בחדרה. עוד צוין כי למסירותו של רכז הכנה לצה"ל ראשותי שרון בר המלווה את הגרעינים, חלק גדול בהישארותם בעיר.
במהלך חופשת חול המועד סוכות יערכו ב 18 קניוני עופר ברחבי הארץ מגוון רחב של אירועים, פעילויות ואטרקציות לכל המשפחה – ללא עלות ובכניסה חופשית. בין האטרקציות הבולטות לכל השפחה: מופעים, הצגות , סדנאות, מתחמי משחק, מתנפחים ועוד. חג שמח!
מרוץ "ענבי טלי 2026" – מרוץ הראשון מסוגו בישראל שהתקיים בין הכרמים ובנופים המרהיבים של שפלת יהודה, השתתפו כ-200 רצים ורצות מגילאי 4 ועד 70. האירוע הציע למשתתפיו שלושה מסלולים ברמות קושי ומרחקים שונים – מקצה תחרותי של 10 ק"מ, מקצה של 5 ק"מ ומקצה של 2 ק"מ המיועד למשפחות ולילדים. המשתתפים במרוץ נהנו מחוויית ריצה ייחודית פסטורלית ובלתי נשכחת בתוך הנוף החקלאי המזוהה עם ענבי טלי, במסלולים העוברים בין הכרמים הירוקים והשדרות המוצלות, סמוך לאזור בו עובר שביל ישראל ובנוסף, קיבלו חולצת DryFit ומדליית השתתפות, ובמקצים התחרותיים גם מספר חזה עם שבב דיגיטלי למדידת זמנים. את המרוץ סיימו בטעם טוב עם מיטב תוצרת הענבים כחול לבן. כרמל הלפרין, מנכ"ל 'ענבי טלי', שהזניק את המרוץ והשתתף בעצמו במקצה של 10 ק"מ, אמר: "אנו שמחים על האירוע המיוחד ועל ההזדמנות להזמין את הציבור הרחב אלינו, לכרמים, המקום שבו הסיפור של ענבי טלי התחיל ולהכיר מקרוב את החקלאות והנוף של מושב לכיש".
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!