חברי גרעין חדש של תנועת הנוער העובד והלומד הגיעו לפרק משימה בחדרה, ויסייעו במשך שנת הפעילות במסגרת החינוך הפורמלי והבלתי פורמלי בעיר
בטקס צנוע קיבל ראש העיר צביקה גנדלמן את חיילי גרעין "געש" של תנועת הנוער העובד והלומד, אשר הגיעו לפרק משימה בחדרה. במפגש השתתפו גם מנהלת אגף נוצ"ץ (נוער צבא צעירים) בעירייה הדר מרום, מנהלת מחלקת נוער יעל יעקבי, רכזת תנועות הנוער גליה לבן ונוספים. כבר ביומם הראשון בחדרה השתתפו חברי הגרעין בעשייה התנדבותית במסגרת יום המעשים הטובים ברחבי העיר.
חברי הגרעין יפעלו בעיר במשך שנה במסגרת מחלקת הנוער של אגף נוצ"ץ העירוני, ויסייעו במשך שנת הפעילות במסגרות החינוך הפורמלי והבלתי פורמלי בעיר.
החיילים והחיילות שישהו בחדרה יפעלו בשעות הבוקר בחטיבות הביניים ובתי ספר תיכונים ברחבי העיר, ובשעות אחר הצהריים במרכזי הפנאי בשכונות, כל זאת במטרה לקדם מטרות ויעדים עליהם אמונה מחלקת הנוער. בנוסף לפעילות החינוכית חברתית, יפעלו חברי הגרעין להעלאת המודעות לשירות משמעותי בצה"ל.
חברי הגרעין במפגש בעירייה (צילום: דוברות העירייה)
לחיילים משימות רבות, כגון התחום החברתי בבתי הספר, בנייה והדרכת קבוצות מנהיגות, הכנה לצה"ל והעלאת אחוזי הגיוס, הכנה לצו ראשון, ליווי אישי של בני נוער, ועוד.
מדי שנה קולטת חדרה גרעיני נח"ל המגיעים לעיר למסגרת שנתית, ופועלים בבתי הספר ובמועדוני נוער במטרה להעניק לתלמידים סיוע ברמה הלימודית, וכן העשרה חברתית חינוכית וערכית. הפעילות מתבצעת במסגרת מחלקת הנוער של אגף נוצ"ץ.
במפגש ההיכרות הביעו החיילים את ציפיותיהם לשרת באופן משמעותי וקיבלו את המסר כי מחלקת הנוער תעשה הכל להצלחתם ולמימוש החזון המשותף.
במהלך המפגש התבשר ראש העיר גנדלמן כי חברי גרעין הנחל שהגיעו לשנת שירות בשנה שעברה, כבר השתחררו , ולמרבה השמחה החליטו להישאר בחדרה. עוד צוין כי למסירותו של רכז הכנה לצה"ל ראשותי שרון בר המלווה את הגרעינים, חלק גדול בהישארותם בעיר.
אליפות ישראל בדריפט שנערכה לאחרונה בצפון, בסיוע ותמיכה של הרשות לנהיגה ספורטיבית ומשרד התרבות והספורט, עם קהל ענק של אלפי מבקרים שהגיע ליהנות מאירוע מוטורי שלא נראה כמותו בצפון. יותר מ־60 נהגים התחרו במשך יומיים מול יציעים מלאים עד אפס מקום, באירוע שהופק בשיתוף ההתאחדות למכוניות ולקארטינג תחת משרד הספורט, עיריית כרמיאל וקבוצת מלמד מוטור ספורט. היה מדהים!
מלון כפר גלעדי משיק סופ"ש המשלב חוויה קולינרית גלילית לבין תרבות מקומית עשירה המיועד לשוחרי אוכל, יין ותרבות. במסגרת הסופ"ש השף אבי כהן, יארח את השף אביב משה, מהשפים הבולטים והמוערכים בישראל. במהלך הסופ"ש, שיערך 3 ימים בספטמבר, ייהנו האורחים מחוויה משולבת של אירוח גלילי מוקפד, ארוחות שף עשירות בהשראת המטבח הגלילי, לצד סדנאות, הרצאות, טעימות, פעילויות, אירועי תרבות ואטרקציות לכל המשפחה.
תחילת שנה מוצלחת בנתניה: ראש העיר, מרים פיירברג-איכר, שירי חגואל סיידון ובכירים נוספים בסיור במוסדות החינוך בעיר. "מתחילות שנה טובה, בצילום - ביקור בבית הספר קרליבך".
בועז כספי משתף: "יצא לי להיפגש היום עם אפרת ברוך, אחראית על מתנדבים בעיריית נתניה, שעושה עבודת קודש עם המתנדבים הרבים שמתנדבים בעיר. תודה לך על כל מה שאת עושה למעננו תושבי העיר".