הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה אישרה את תוכנית האצטדיון, שבנייתו תיתן מענה לצורך במקום ראוי לקיום פעילות ספורטיבית ברמה גבוהה בחדרה
הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה חיפה אישרה את התוכנית להקמת אצטדיון כדורגל עירוני בחדרה. האצטדיון מתוכנן להיבנות במזרח העיר, והוא בעל חשיבות הן ברמה העירונית והן ברמה האזורית. הקמת האצטדיון תיתן מענה לצורך הקיים בעיר מזה שנים רבות למקום ראוי לקיום פעילות ספורטיבית, תרבותית וחינוכית.
התוכנית להקמת האצטדיון החדש כוללת 15,000 מושבים, ובנוסף יוקמו מגרשי אימונים, שטחי מסחר וחניונים שישרתו את הקהל הרחב. מתחם האצטדיון נמצא על שטח של כ-130 דונם בצפון-מזרח העיר, ומשתלב בשטחי הפארק המטרופוליני ובסמוך לתחנת הרכבת "חדרה מזרח" המתוכננת לקום בשנים הקרובות. במתחם מתוכננים שימושי פנאי, ספורט ונופש רבים, המשתלבים במרחב הפארק.
האצטדיון העירוני. הדמיה (צילום: דוברות העירייה)
המתחם כולל אצטדיון מקורה וכן חדרי הלבשה, חדרי שיפוט, חדרי טיפולים ועוד, כמתבקש על-פי הסטנדרטים הבינלאומיים המחמירים ביותר. בנוסף לאצטדיון יוקם מתחם אימונים לקבוצות הילדים והנוער הכולל שני מגרשי אימונים תקניים ומגרש אימונים נוסף, חדרי הלבשה וחדרי כושר, חדרי כנסים ועוד. בסה"כ מוקצה לאצטדיון ולמתחם האימונים שטח של 23,000 מ"ר.
בצמוד לאצטדיון מוצע מבנה מסחרי עם שטחי מסחר של 8,000 מ"ר שישרתו את באי האצטדיון ואת תושבי העיר והסביבה. המתחם אף תוכנן כך שיוכל לארח מופעים גדולים. בנוסף לקרבתו לתחנת הרכבת המתוכננת, כולל התכנון בין השאר נתיבי תחבורה ציבורית, שבילי אופניים וחניון אוטובוסים לרווחת המבקרים.
כמו כן, התכנון משתלב בפארק המטרופוליני, ומציע שבילים להולכי רגל ורחבה פעילה סביב האצטדיון.האצטדיון הנוכחי של חדרה ממוקם בפינת הרחובות חטיבת גולני ויצחק רבין ובימים אלו מקודמת במקומו תוכנית למגורים ודיור מוגן. האצטדיון, שהוקם בשנות ה-40,יכול להכיל 3,000 צופים, ונמצא בבעלות ההסתדרות. התוכנית לאצטדיון החדש הינה ביוזמת עיריית חדרה ונערכה על-ידי משרד גולדשמידט ארדיטי בן-נעים אדריכלים.
ראש עיריית חדרה צביקה גנדלמן: "לעיר עם קבוצה בליגת העל, מגיע איצטדיון ראוי. מיום כניסתי לתפקיד לפני 7 שנים, הבטחתי שנקים איצטדיון בעיר חדרה, ולשמחתי הוועדה המחוזית אישרה את התוכניות, דבר המהווה צעד חשוב להמשך הפרויקט".
סדרת רשת חדשה עלתה בהשראת סדרת הטלוויזיה המדוברת “הלוטוס הלבן”, מהלך המהווה חלק מאסטרטגיית התוכן של מותג הטיפוח VICHY (ווישי), מהלך תקשורתי רחב וחדשני בישראל המחבר בין תרבות, הומור ותובנות על עולם השיווק. לצילומי הסדרה גויסו כוכבות בולטות: קרן מור מהשחקניות המוערכות בישראל, ריף נאמן שחקנית ודוגמנית מובילה וליבר בלילתי, אישיות אופנה מהבולטות ברשת. הן עומדות במרכז העלילה ומגלמות דמויות נשיות חזקות, מורכבות ושונות זו מזו, הנפגשות בריטריט וולנס יוקרתי של המותג.
חוזרים לצפון: מלון בוטיק אל-רום שברמת הגולן פותח את עונת התיירות ומזמין את המטיילים ליהנות מחופשה ירוקה, שקטה וקרירה בגובה של כ-1,070 מטר מעל פני הים. המלון מציע חדרי אירוח משפחתיים, מדשאות רחבות, מתחמי ברביקיו, ג'ימבורי לילדים ומרחבים פתוחים מול נופי הגולן. בחודש יוני נפתחה גם עונת קטיף הדובדבנים המפורסמת של אל-רום, עם 12 זנים שונים של דובדבנים ופירות יער. כחלק מהחוויה, מומלץ לבקר במיצג “עמק הבכא” (עז 77), המספר את סיפור הגבורה של חטיבה 7 במלחמת יום הכיפורים. המיצג מוצע ללא תשלום לאורחי המלון. לפרטים באתר בוטיק אל-רום.
הסופרת שלנו זוהר אביב פגשה את ליאור סושרד במסעדה. היא ביקשה שיקרא את מחשבותיה אבל הבת שלו קפצה ואמרה - אבל אני כבר קראתי, קראתי את הספרים שלך. המורה מקריאה בכל יום את 'חבורת כוח המוח' וזה היה בהחלט משמח דיו וחיוך רחב התפשט לתמונה משותפת. אהבנו!
התהוות: האמנית הצעירה הדס פורגס מציגה את תערוכת היחיד הראשונה שלה בגלריית Global Art בתל אביב. בתערוכה מוצגות עבודות שמן עוצמתיות העוסקות ברגש, זהות, תשוקה, כאב ותהליכי התפתחות אישיים, תוך שילוב השפעות מעולמות האמנות הקלאסית והעכשווית. היצירות חושפות את עולמה הפנימי של פורגס ומזמינות את הצופה למסע בין סערה נפשית, חלומות ותקווה. פורגס, בוגרת שירות ביחידת 8200 בתחום הסייבר, יוצרת חיבור מסקרן בין חשיבה טכנולוגית לבין יצירה אמנותית אינטואיטיבית ורגשית. התערוכה מסמנת את תחילתה של דרך אמנותית מבטיחה ומעניקה הצצה ליצירתה המתגבשת של אמנית צעירה ומסקרנת. אוצרות: מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי. פתיחה חגיגית: 25.6.2026 - נעילת התערוכה: 25.7.2026. מקום: גלריית Global Art, מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב.