פקח נקלע לתאונה בחדרה והעניק טיפול מציל חיים לפצוע דריסה
מאת: ראובן יגיל יום חמישי,
11 במרץ 2021, 08:01
פקח עירוני בעל תעודת הסמכה כחובש, הגיש סיוע ראשוני להולך רגל שנפגע ממכונית, וטיפל בו עד להגעת אמבולנס שפינה אותו לבית החולים
פקחים של עיריית חדרה שהיו עדים לתאונת דרכים שבמהלכה נפגע הולך רגל, הגישו סיוע להולך הרגל עד להגעת ניידת מד"א. בעקבות התאונה, שארעה ברחוב ששת הימים פינת רחוב הנשיא, הגיעה למקום המשטרה וכן איחוד הצלה, והרחוב נסגר לתנועה כדי לבדוק את נסיבותיה. במהלך התאונה פגע רכב פרטי בהולך רגל שעבר במעבר חצייה ונפצע מהמכונית.
שני פקחים של עיריית חדרה שסיירו במקום מיהרו לזירת התאונה כדי לסייע. אחד הפקחים, דודו אבהיל, בעל תעודת הסמכה של חובש מד"א, טיפל בפצוע והגיש לו סיוע ראשוני עד להגעת אמבולנס שפינה אותו לבית החולים.
לפקח דודו אבהיל רקורד מרשים של ערנות בתפקיד והגשת סיוע, וכבר זכה על פעילותו לתעודת הוקרה מהמשטרה.
זירת התאונה (צילום: דוברות העירייה)
לאחרונה, למשל, סייע להשיב פעוטה אבודה לזרועות אימה. הפעוטה נסעה עם אימה באוטובוס, וירדה בתחנה הלא נכונה. כשהאם הבחינה בהיעלמות בתה, החלה לחפשה בבהלה ברחובות העיר. אבהיל הבחין באם, הרגיע אותה, בירר את מסלול האוטובוס ולאחר סיור לאורכו אכן איתר את הילדה והשיבה לזרועות אימה.
על מעשהו קיבל שבחים ממנהל אגף אכיפה וביטחון, שהדגיש כי אין זו הפעם הראשונה שערנותו של אבְהִיל מוכיחה את עצמה בשמירה על ביטחון הציבור.
גם בשנה שלפני כן גילה ערנות למופת כאשר במהלך סיור ממונע שערך, הבחין בצעירה שצעדה ברגל ואוחזת בבטנה בצורה שעוררה את חשדו. הוא עקב אחריה ברכבו, וכשהגיעה לאזור צומת המשטרה עצר את הרכב והחל לתשאל אותה, מבלי שהצליחה להסביר מה מעשיה במקום. אבהיל הזמין את השיטור העירוני, שמיד שלח ניידת, ובמקביל הגיע למקום גם רכז מודיעין של משטרת חדרה. הצעירה נעצרה במקום. בחיפוש שבוצע נמצאו עליה שתי סכינים, ובעת מעצרה הצהירה על כוונות פגיעה לאומניות.
על כך זכה בתעודת הוקרה מידי מפקד המשטרה, ולשבחים מפי מנהל אגף אכיפה וביטחון בעירייה אשר ציין כי שיתוף הפעולה בין הפיקוח העירוני לשיטור העירוני ומשטרת חדרה מוכיח עצמו בשמירה על ביטחון הציבור בחדרה.
דצמבר שמח בפסטיבל "חג החגים" בחיפה: הפסטיבל מתקיים זו השנה ה- 32 בעיר ויכלול מעל ל-30 אירועים שיתפרשו על פני 21 ימים במהלך חודש דצמבר, פרי יוזמתם של בית הגפן – מרכז תרבות ערבי יהודי ושל עיריית חיפה. אירועי הפסטיבל יתקיימו בבית הגפן ובמגוון מוקדים בעיר ויכללו מופעים, תערוכות, קונצרטים, הצגות, אירועים לכל המשפחה, הרצאות, סדנאות וסיורים ברחבי העיר. חג החגים מה-11 עד ה-31 בדצמבר 2025, בבית הגפן וברחבי העיר חיפה. תהנו!
חנוכה באתרי המורשת: מגוון פעילויות לכל המשפחה בעשרות אתרים בכל רחבי הארץ. כמדי שנה בחנוכה, המועצה לשימור אתרים - בשיתוף משרד המורשת - מזמינה את הציבור הרחב לקחת חלק במגוון פעילויות חווייתיות לכל המשפחה בעשרות אתרי מורשת בכל הארץ. בין הפעילויות: סיורי עששיות, סיורים מודרכים, משחקי בריחה, מסיק זיתים והפקת שמן, הכנת נרות חנוכה מדונג דבורים, פעילויות אמנות, הצגות לילדים ועוד. חלק מהפעילויות הינן ללא תשלום. פרטים מלאים והרשמה לכל הפעילויות תוכלו למצוא באתר המועצה לשימור אתרים. חג שמח!
שלושה ימים של השראה ונטוורקינג לבעלי עסקים בגובה 1,100 מטר: ריטריט יזמות יתקיים במלון בוטיק אל־רום מהקסומים והיפים בצפון הגולן. ריטריט יזמות יתקיים ב-4-6 בינואר 2026 מול נופי החרמון. במהלך שלושת ימי הריטריט ישולבו חופש מרגיע עם למידה מקצועית: סדנאות שיווק, אסטרטגיה ופיננסים, הרצאתו של אבי אטינגר על כישלונות ביזמות ומה לומדים מהם, והרצאה של עדי נודל ("החתול הפיננסי") על כלים לניהול כספים נכון. בנוסף יתקיימו יוגה בזריחה, סדנאות יצירה, פעילות ריפוי ונטוורקינג. לב האירוע יהיה יום פרקטי מלא המוקדש לאסטרטגיה, שיווק ושיתופי פעולה עסקיים. הריטריט יתקיים ללא מטרות רווח, ביוזמת אורי לאה קליפר, יזמת ואשת שיווק מנווה אטי"ב ומייסדת DAZ Marketing. פרטים והרשמה באתר. תהנו!
9. לאחר שרכשה את פעילות מסעדת Rapidos המקסיקנית בנתניה, קבוצת BBB מרחיבה את פעילות המותג ופותחת רשת מסעדות בפריסה ארצית, תחת השם רפידוס. הסניף החמישי במספר יפתח בחג החנוכה בהיכל מנורה מבטחים ת"א ומצטרף לסניף החדש בראשון לציון שנפתח השבוע, לצד הסניפים בפ"ת, הרצליה ונתניה. כל אחד מהסניפים של רפידוס מתפרש על שטח של כ-70 מ”ר – 100 מ"ר.