הישג מעורר גאווה: כפיר מחדרה סיים קורס חובלים והחל את דרכו כמפקד בזרוע הים
מאת: שלומי גבאי יום שישי,
5 במרץ 2021, 08:22
קורס החובלים שמשך למעלה משנתיים הינו קורס קצינים התנדבותי ויוקרתי המכשיר את דור המפקדים הבא של זרוע הים העתידים לפקד בכלי השיט המתקדמים: ספינות הטילים, כלי הבט"ש והצוללות
סגן כפיר חממי מחדרה, סיים ביום רביעי את הקורס החובלים מחזור 142, המכשיר את הקצינים הלוחמים של זרוע הים. הקורס אורך שנתיים וחמישה חודשים, במהלכם הצוערים והצוערות רוכשים ידע מקצועי במערכות לחימה טכנולוגיות מהמתקדמות בעולם, לומדים תואר אקדמי במדעי המדינה באוניברסיטת חיפה ואף עושים רשיון "סקיפר" (משיט 30).
כפיר למד בתיכון "עמל" והרחיב פיזיקה ומחשבים. הוא אוהב ספורט, כדורגל וכדורסל. כפיר היה פעיל בתנועת הנוער מכבי צעיר, בה הדריך במשך 3 שנים. בסיום התיכון עשה שנת שירות דרך מכבי צעיר בנתניה, במסגרתה פתח סניף חדש ועבד במועדונית עבור נוער בסיכון.
חתירה למצוינות. סגן כפיר חממי (צילום: דובר צה"ל)
קורס חובלים היוקרתי בנוי מחמישה שלבים הדורשים מהצוער חתירה תמידית למצוינות, כושר גופני ברמה גבוהה, יכולות פיקוד ומנהיגות ויכולת חשיבה חדשנית ויצירתית. הקורס יוצא לדרך אחרי טירונות בסיסית בבה"ד זרוע הים.
בשלב הראשון, הבסיסי אורך כשישה חודשים שמתוכם עוברים שלושה חודשים של ימ"פ (ימאות ופיקוד), בהם נפגשים עם האתגרים בים, עוברים אימונים ומסעות. בסיום הימ"פ מוסמכים הצוערים לפקד על סאגים (סירות מנוע גומי)
השלב השני, המתקדם, נמשך שישה חודשים וכולל התמחות במגמות שונות, שהיות בכלי ביטחון שוטף, סדרות חינוך, אימונים פיקודיים והפלגות לאורך חופי ישראל.
השלב השלישי, שלב האקדמיה, נמשך שמונה חודשים בהם רוכשים הצוערים תואר ראשון במדעי המדינה באוניברסיטת חיפה. השלב הרביעי, השלב הייעודי, אורך כארבעה חודשים בהם עוברים הכשרה עיונית לתפקיד העתידי. השלב החמישי והאחרון הוא ייעודי שטח, בשלב זה הצוערים מוצבים בתפקידים בשטח, ולומדים את העשייה לעומק.
את הקורס המאתגר אי אפשר לעבור בלי תמיכה מחברים. "בקורס שמים דגש גדול על יצירת קשרים ועבודת צוות", מדגיש כפיר.
בוריס צירולניק משתף: "בקבלת הפנים לרגל יום העצמאות של הרפובליקה של אזרבייג'ן, הרבה מילים חמות, הרבה חברים ותיקים, כל הדברים הטובים. מזל טוב לכל המעורבים ביום העצמאות של אזרבייג'ן!".
סגנית ומ"מ ראש העיר, שירי חגואל סיידון משתפת: “יְרוּשָׁלַיִם שֶׁל זָהָב, שֶׁל נְחוֹשֶׁת וְשֶׁל אוֹר” - ביום ירושלים, ליבנו עם העיר שחוברה לה יחדיו — ועם אלו שעדיין רחוקים ממנה. נמשיך להתפלל לחזרתם המהירה של כל הַחטופים הביתה".
את מי תפסנו בשוק העירוני? הזמר המצליח ישי לפידות נצפה בשישי בשוק נתניה כשהוא בוחר בקפידה פירות טריים לסופ”ש. עוברי אורח מדווחים שהוא קנה אננס, תותים ואבוקדו– סטייל בריאותי במיוחד. מישהו אמר שייק בבראנץ’? פרגנו!