בזכות ''נינג'ה ישראל'' איתי גילה שהוא חולה בסרטן - פלאשנט חדשות -
יום שני, 21 באפריל 2025
חדשות   ספורט   בריאות   חינוך   תרבות   עסקים   רכילות
בזכות "נינג'ה ישראל" איתי גילה שהוא חולה בסרטן
מאת: שלומי גבאי
יום שלישי, 5 בינואר 2021, 15:18

נינג'ה אמיתי: כמעריץ מושבע של התכנית ובמהלך האימונים שערך כדי להפוך יום אחד למתחרה על המסלול הקשה בעולם, איתי בן ה-10 גילה שהוא חולה בסרטן. עכשיו מתחרי התכנית עוזרים לו להתמודד עם המחלה
איתי צוקרמן, בן עשר מזיכרון יעקב, הוא מעריץ מושבע של התכנית "נינג'ה ישראל". את מרבית זמנו בילה באימונים וניסיונות לעמוד ברף האתגרים שמציעה התוכנית האהודה, כדי להפוך יום אחד למתחרה על המסלול הקשה בעולם. באופן פרדקסולי, דווקא החלום הזה הפך לחלק בלתי נפרד ממציאות לא פשוטה עבור הלוחם הצעיר

לפני כחודש וחצי, במסגרת אחד מאימוני הנינג'ה שלו, נפל צוקרמן ונחבל קשות. בשל החשש לשבר, הוא הובהל לקופת החולים הקרובה ומשם הופנה אל מיון רמב"ם. במהלך בדיקות שגרתיות שעשה עם הגעתו אל רמב"ם עלה ממצא חשוד, אשר בהמשך הלך והתברר כאבחנה לא פשוטה – צוקרמן סובל מסרקומה על שם יואינג, או בשפה פשוטה סרטן בעצמות. "הגילוי היה די מפתיע", מסביר דר' מרדכי עוז, רופא בכיר במערך ההמטו-אונקולגי בבית החולים "רות" לילדים ברמב"ם, "בעצם בגלל הנפילה גילינו את הסרטן ותפסנו אותו בשלב מוקדם יחסית".

מאז שצוקרמן אובחן, הוא נמצא בטיפול בביה"ח "רות" לילדים. בין הטיפולים, הבדיקות והתכנונים הרפואיים, הוא נכנס ויוצא מבית החולים כאשר צוות המערך, אשר צפוי ללות אותו בחודשים הבאים, הפך כבר למעין משפחה מורחבת.

בסופ"ש האחרון ציין צוקרמן את יום הולדתו העשירי, במהלך אשפוז נוסף ב"רות". לכבוד האירוע המשמח, החליטו ברמב"ם להפתיע את צוקרמן וארגנו לו אירוע לא שגרתי: מסיבת יום הולדת עם בני המשפחה הגרעינית לצדו, בני המשפחה המורחבת בזום וברכה מכמה אורחים חשובים במיוחד.

כשהוא יושב באולם גרדינגר, אולם הקולנוע של בית החולים "רות" לילדים, מוקף במשפחתו, הוקרן על המסך הגדול סרטון ובו הופיעו בזה אחר זה מתחרים בולטים מעונות "נינג'ה ישראל" אשר ברכו את צוקרמן באופן אישי ואיחלו לו איחולים שונים.

"היי איתי צוקרמן, כאן גיא דוידוב, משתתף בעונות של נינג'ה ישראל", נפתח הסרטון בפניה ישירה לילד יום ההולדת, כשדוידוב בירך אותו ואיחל לו בריאות. אחריו פנה אל צוקרמן המתחרה הראל דודסון: "אני רוצה לאחל לך רפואה שלמה, שתצא מכל מה שאתה עובר מחוזק". משתתפים נוספים הצטרפו לברכות ואיחלו לחתן השמחה שפע של ברכות ואיחולים, כאשר חלקם גם הציעו לו להצטרף אליהם לאימונים לאחר החלמתו.
בזכות
חוגגים יום הולדת לאיתי (צילום: באדיבות המשפחה)
צוקרמן, שכאמור הינו מעריץ מושבע של "נינג'ה ישראל" לא יכול היה להסתיר את ההתרגשות שראה את המתחרים פונים אליו באופן אישי ושולחים לו עידודים וברכות. "תודה על הברכות", אמר בביישנות ולא הפסיק לחייך. "ממש מרגש", אמרה רונית, האם, במעמד האירוע והוסיפה, "תודה לכל מי שבירך, אנחנו ממש מעריכים ומתחזקים. איתי הוא ילד שהוא נינג'ה בנשמה ומחכה לעלות על המסלול והוא מתרגש מכל ברכה כזאת ומכל בנאדם חזק כזה שמברך אותו, אז המון, המון תודה".

מאחורי המיזם עומדים מתמודדי "נינג'ה ישראל", טרוור גלאור ויאיר שכטר, אשר החליטו למנף את אתגרי ההתמודדות עם מסלול הנינג'ה והערכים הנגזרים מכך, לחיזוק ילדים ובני נוער הזקוקים לזה. מכאן, החיבור לילדי בית החולים "רות" ברמב"ם היה קצר ובימים אלה צפויים לקבל ילדים נוספים, המטופלים ברמב"ם, מסרי עידוד ממתמודדי עונות "נינג'ה ישראל".

לדבריה של תמר שוחט, אמרכלית בית החולים "רות" לילדים ברמב"ם, מדובר בחיבור מעצים שתורם לכל הצדדים: "ייצרנו מיזם שבמסגרתו החבר'ה של נינג'ה מברכים את הילדים שלנו שנאבקים במחלות כרוניות קשות ומסכנות חיים. חשבנו שזה יהיה נכון שהחבר'ה שעוסקים בכוח, יכולת, התמדה ורוצים להגיע למטרה מסוימת יתחברו לילדים שלנו ויתנו להם השראה ואת הכוח להמשיך, את התמיכה והאהבה שהם זקוקים לה ושיראו לגיבורים הקטנים שלנו שאפשר לנצח הכל".
  כתוב למערכת
עוד כתבות שיכולות לעניין אותך
כתב אישום נגד עורך דין מוכר מחדרה
כתב אישום נגד עורך דין מוכר מחדרה
   
"לא יכולתי לצאת מהבית כי פחדתי"
   
גם וגם: שכירות ועצמאיות מדברות קריירה
גם וגם: שכירות ועצמאיות מדברות קריירה
   
אליהו בוסקילה נפרד ממועצת העיר חדרה
אליהו בוסקילה נפרד ממועצת העיר חדרה
   
הנוער תפס את השלטון
הנוער תפס את השלטון
   
חניות אקספרס, קנה וסע! 20 דקות חניה חינם!
חניות אקספרס, קנה וסע! 20 דקות חניה חינם!
כתבות 2018 כתבות ארכיון
 
 האימייל האדום
בואו לבקר בדף
הפייסבוק של פלאשנט
ציוצים
אין אין חגיגה... בלי עוגה״    אין אין חגיגה... בלי עוגה״
חוגגים את פסח בטבע    חוגגים את פסח בטבע
מי מארח את רוסלנה בחג הפסח?    מי מארח את רוסלנה בחג הפסח?
פסח מתוק    פסח מתוק
תיירות ונופש
פסח קסום בלב הערבה פסח קסום בלב הערבה
...
תיירות ונופש

יריד אומנים חגיגי בחול המועד סוכות יריד אומנים חגיגי בחול המועד סוכות
המרכז הקהילתי דורה מרשת המרכזים הקה...
תיירות ונופש

נתניה מציגה: פסטיבל אומנות וטכנולוגיה נתניה מציגה: פסטיבל אומנות וטכנולוגיה
סוכות של אמנות, טכנולוגיה וחדשנות –...
תיירות ונופש

גם בחדרה הביס מגיע עד לבית גם בחדרה הביס מגיע עד לבית
רשת תן ביס מתרחבת ותושבי חדרה מרווי...
תיירות ונופש

אפשר ליהנות גם בלי גלוטן אפשר ליהנות גם בלי גלוטן
גלוטן? לא עוד! יום המודעות הבינלאומ...
תיירות ונופש

טיפים והמלצות
פוסט טראומה והשפעתה על ההורות: אתגרים ואסטרטגיות התמודדות פוסט טראומה והשפעתה על ההורות: אתגרים ואסטרטגיות התמודדות
...
טיפים והמלצות | ממומן

נחשים בשרון: מדריך מקיף לתושבי האזור נחשים בשרון: מדריך מקיף לתושבי האזור
...
טיפים והמלצות | ממומן

ישראלים עושים מיליונים מספורט ישראלים עושים מיליונים מספורט
...
טיפים והמלצות | ממומן

איך לשמור על צנרת המים הביתית איך לשמור על צנרת המים הביתית
...
טיפים והמלצות | ממומן

איך מוצאים מוהל רופא מומלץ?  איך מוצאים מוהל רופא מומלץ? 
...
טיפים והמלצות | ממומן


© כל הזכויות שמורות לפלאשנט            אודות האתר | כתבו לנו | תנאי שימוש | פרסמו אצלנו |
פלאשנט - חדשות חדרה והסביבה | עיתון בחדרה | עיתונים מקומיים בחדרה | מקומונים בחדרה | מגזין בחדרה והסביבה | מגזינים בחדרה | עיתון בחדרה והסביבה | מקומון בחדרה והסביבה