תחת מגבלות הקורונה נחגג החג באמצעות משאית שסיירה בשכונות העיר ושימחה את החוגגים על המרפסות
בהתאם למגבלות הקורונה חגגה חדרה חג הסיגד, אחד החגים החשובים ליהדות אתיופיה. לנוכח מגבלות ההתכנסות וההתקהלות בחרה העירייה לציין את החג המסורתי באמצעות משאית שעברה בין שכונות העיר ושימחה את התושבים שחגגו מהמרפסות.
מהמשאית נישאה ברכת הקייסים, ברכותיהם של ראש העירייה צביקה גנדלמן וחבר המועצה טספאי אדרג'או, וכן הסברים על מהות החג וחשיבותו ליהודי אתיופיה. בהנחיית עזריה פטגו, ובהתאם להנחיות משרד הבריאות, הושמעה מוסיקה אתיופית מסורתית, בליווי הרקדנים ברהנו מנגסטו וידלאו אבוזנה, והאמן דורן טייה, ששימחו את התושבים.
בחג הסיגד מזכירים יהודי אתיופיה את הברית שנכרתה בין אלוהים לעם ישראל במתן תורה בהר סיני, והם ממשיכים במסורת של חידוש הברית בכל שנה.
ליהדות אתיופיה סימל החג את הגעגועים לירושלים והשאיפה להגיע לארץ ישראל. בימים כתיקונם נוהגים בני הקהילה בחג הסיגד לעלות לרגל לירושלים כדי לשאת תפילה בכותל המערבי. בנוסף מהווה החג מועד להתכנסות שנתית של כלל קהילת יוצאי אתיופיה, ובני העדה רואים בו הזדמנות לחזק את זיקתם לשורשיהם ולתרבותם. השנה, כאמור, בגלל מגבלות הקורונה נחגג חג הסיגד מעל מרפסות הבתים בשכונות העיר.
בוריס צירולניק משתף: "בקבלת הפנים לרגל יום העצמאות של הרפובליקה של אזרבייג'ן, הרבה מילים חמות, הרבה חברים ותיקים, כל הדברים הטובים. מזל טוב לכל המעורבים ביום העצמאות של אזרבייג'ן!".
סגנית ומ"מ ראש העיר, שירי חגואל סיידון משתפת: “יְרוּשָׁלַיִם שֶׁל זָהָב, שֶׁל נְחוֹשֶׁת וְשֶׁל אוֹר” - ביום ירושלים, ליבנו עם העיר שחוברה לה יחדיו — ועם אלו שעדיין רחוקים ממנה. נמשיך להתפלל לחזרתם המהירה של כל הַחטופים הביתה".
את מי תפסנו בשוק העירוני? הזמר המצליח ישי לפידות נצפה בשישי בשוק נתניה כשהוא בוחר בקפידה פירות טריים לסופ”ש. עוברי אורח מדווחים שהוא קנה אננס, תותים ואבוקדו– סטייל בריאותי במיוחד. מישהו אמר שייק בבראנץ’? פרגנו!