באופן חריג: החזיק 900 גר' קנאביס והורשע בשימוש עצמי
מאת: שלומי גבאי יום שלישי,
17 בנובמבר 2020, 08:03
תושב חדרה החזיק בביתו 900 גר' קנאביס מחולקים ב-6 מקומות שונים כשלצידם משקל אלקטרוני ו-3 טלפונים ניידים והורשע באופן חריג ביותר בהחזקתם לשימוש עצמי לאחר שבית המשפט קיבל את טענותיו כי החזיקם לצורך שיכוך כאבים בלבד
כנגד עומרי חזן בן 30 מחדרה הוגש בספטמבר 2019 כתב אישום ובו שני פרטי אישום: הראשון עניינו מיום 21/8/2017 אז ערכו בלשי משטרה חיפוש בביתו ומצאו כ-900 גר' קנאביס מחולקים, משקל אלקטרוני ו-3 טלפונים ניידים, והאישום השני עניינו אירוע מיום 7/5/2017 בו נהג הנאשם בקטנוע בניגוד לכיוון התנועה ללא לוחיות זיהוי ולא ציית לשוטרים שהורו לו לעצור, נמלט רגלית ונתפס לאחר מרדף שברשותו 4.82 גר' קנאביס. באישום הראשון הואשם חזן בהחזקת סם שלא לצריכה עצמית ובאישום השני בהחזקת סם לצריכה עצמית והפרעה לשוטר במילוי תפקידו.
900 גרם לשיכוך כאבים! (צילום: pixabay)
לאורך המשפט שהתנהל בשנה האחרונה כפר חזן באישום החזקת הסמים שלא לצריכה עצמית וטען בתוקף כי הסמים הוחזקו לשימושו העצמי בלבד תוך שסנגורו רותם כהן מציג לבית המשפטים מסמכים רלוונטים המעידים כי בשנת 2016 עבר הנאשם תאונת דרכים קשה בה ריסק את כף רגלו הימנית ונזקק לשלושה ניתוחים ולתקופת החלמה ארוכה וממושכת. עוד טען הסניגור כי במהלך תקופת הפציעה בין ניתוח לניתוח סבל הנאשם מכאבים חזקים מאוד ומלילות רבים ללא שינה ובין ניתוח לניתוח צריכת הסמים שלו עלתה ונעשתה אינטנסיבית יותר.
חזן ועו"ד כהן בתום הדיון
בנוסף טען הסניגור כי צו החיפוש שהוצא נגד הנאשם לא היה מבוסס על חשד לסחר בסמים אלא על החזקת סם וכי בטלפונים שנתפסו בדירת הנאשם ונבחנו במשטרה לא היתה כל אינדיקציה לסחר בסמים.
הנאשם עצמו סיפר לבית המשפט כי לאחר שפנה לרופאת המשפחה שלו ודרש לקבל מרשם חוקי לשימוש בקנאביס זה לא צלח בגלל הליכי הבירוקרטיה באותם ימים והוא זנח את התהליך החוקי והחל להפיק מהסמים שרכש ברחוב שמן קנאביס אותו היה מורח על מקום פציעתו ודבר זה היה מקל משמעותית על כאביו.
בדרך כלל נוטים בתי המשפט שלא לקבל את גירסתם של נאשמים שנתפסים עם כמויות גדולות של סמים לבטח כשהן מחולקות למנות ולצידם משקל אלקטרוני ומספר טלפונים ניידים מבצעיים אולם במקרה הנ"ל בחר השופט לקבל את טענות ההגנה.
קיבל את טענות ההגנה. השופט אהוד קפלן צילום: אתר בתי המשפט
בפסק הדין החריג שניתן השבוע כתב השופט אהוד קפלן כי לטעמו הנאשם הוכיח לא מעבר לספק סביר אך כן במאזן ההסתברויות שהסם הוחזק לשימושי האישי כמענה לכאבים איומים מהם הוא סובל והוכיח שבהיותו אדם שעובד למחייתו וחי בצניעות (נוהג באופנוע ולא במכונית) יכול לממן את צריכת הסם.
אשר על כן הרשיע השופט קפלן את חזן רק בעבירה של החזקת הסם לצורך שימושו העצמי ולא כפי שטענה התביעה המשטרתית שהסם הוחזק שלא לצריכה עצמית. באישום השני הורשע חזן בהחזקת הסמים לשימושו העצמי וכן בהפרעה לשוטר במילוי תפקידו.
שלב הטיעונים לעונש נדחה לחודש הבא, בלשכת התביעות המשטרתית שוקלים את צעדיהם בעניין ההרשעה ובין היתר ישקל להגיש ערעור על ההחלטה.
עוד רותם כהן: "מדובר בהחלטה חריגה, חשובה ואמיצה אשר מלמדת שחזקת הכמות אשר נקבעה בספר החוקים איננה חזות הכל וניתנת להפרכה. אני מברך על ההחלטה ושמח עבור הלקוח שאני מייצג."
דצמבר שמח בפסטיבל "חג החגים" בחיפה: הפסטיבל מתקיים זו השנה ה- 32 בעיר ויכלול מעל ל-30 אירועים שיתפרשו על פני 21 ימים במהלך חודש דצמבר, פרי יוזמתם של בית הגפן – מרכז תרבות ערבי יהודי ושל עיריית חיפה. אירועי הפסטיבל יתקיימו בבית הגפן ובמגוון מוקדים בעיר ויכללו מופעים, תערוכות, קונצרטים, הצגות, אירועים לכל המשפחה, הרצאות, סדנאות וסיורים ברחבי העיר. חג החגים מה-11 עד ה-31 בדצמבר 2025, בבית הגפן וברחבי העיר חיפה. תהנו!
חנוכה באתרי המורשת: מגוון פעילויות לכל המשפחה בעשרות אתרים בכל רחבי הארץ. כמדי שנה בחנוכה, המועצה לשימור אתרים - בשיתוף משרד המורשת - מזמינה את הציבור הרחב לקחת חלק במגוון פעילויות חווייתיות לכל המשפחה בעשרות אתרי מורשת בכל הארץ. בין הפעילויות: סיורי עששיות, סיורים מודרכים, משחקי בריחה, מסיק זיתים והפקת שמן, הכנת נרות חנוכה מדונג דבורים, פעילויות אמנות, הצגות לילדים ועוד. חלק מהפעילויות הינן ללא תשלום. פרטים מלאים והרשמה לכל הפעילויות תוכלו למצוא באתר המועצה לשימור אתרים. חג שמח!
שלושה ימים של השראה ונטוורקינג לבעלי עסקים בגובה 1,100 מטר: ריטריט יזמות יתקיים במלון בוטיק אל־רום מהקסומים והיפים בצפון הגולן. ריטריט יזמות יתקיים ב-4-6 בינואר 2026 מול נופי החרמון. במהלך שלושת ימי הריטריט ישולבו חופש מרגיע עם למידה מקצועית: סדנאות שיווק, אסטרטגיה ופיננסים, הרצאתו של אבי אטינגר על כישלונות ביזמות ומה לומדים מהם, והרצאה של עדי נודל ("החתול הפיננסי") על כלים לניהול כספים נכון. בנוסף יתקיימו יוגה בזריחה, סדנאות יצירה, פעילות ריפוי ונטוורקינג. לב האירוע יהיה יום פרקטי מלא המוקדש לאסטרטגיה, שיווק ושיתופי פעולה עסקיים. הריטריט יתקיים ללא מטרות רווח, ביוזמת אורי לאה קליפר, יזמת ואשת שיווק מנווה אטי"ב ומייסדת DAZ Marketing. פרטים והרשמה באתר. תהנו!
9. לאחר שרכשה את פעילות מסעדת Rapidos המקסיקנית בנתניה, קבוצת BBB מרחיבה את פעילות המותג ופותחת רשת מסעדות בפריסה ארצית, תחת השם רפידוס. הסניף החמישי במספר יפתח בחג החנוכה בהיכל מנורה מבטחים ת"א ומצטרף לסניף החדש בראשון לציון שנפתח השבוע, לצד הסניפים בפ"ת, הרצליה ונתניה. כל אחד מהסניפים של רפידוס מתפרש על שטח של כ-70 מ”ר – 100 מ"ר.