השבוע הושק פרויקט "טכנודע עד אליך", במסגרתו תוקם קהילת מורי מדעים בעיר והתלמידים יזכו לערכות התנסות מיוחדות בחינם, שישכללו את הלמידה מרחוק בתחום. הפרויקט בהובלת אגף החינוך בעיריית חדרה ובשיתוף הטכנודע, מרכז פסג"ה ומכון השקפה
השבוע נערך בטכנודע בחדרה כנס ההשקה של פרויקט "טכנודע עד אליך", במסגרתו תיערך הכשרה מיוחדת של כל מורי המדעים בעיר והתלמידים יקבלו ערכות מיוחדות, בחינם ובמימון הרשות המקומית, שיאפשרו להם להתנסות באופן מעשי גם מהבית.
ראש העיר. צביקה גנדלמן
הפרויקט הוקם בהובלת אגף החינוך בעיריית חדרה, וכולל שלושה שותפים נוספים: הטכנודע, מרכז פסג"ה חדרה ומכון השקפה מבית ברנקו וייס. כזכור, בתחילת השנה פיתחו בחדרה, בעקבות הקורונה, את מודל חדר"ה לחינוך, שמדבר על למידה במרחבים הפתוחים וניצול המשאבים העירוניים לטובת למידה. פרויקט "טכנודע עד הבית" הוא למעשה חלק מהמודל החדש, ויבוא לידי ביטוי בשני אופנים: גם בדרך ההכשרה של המורים וגם בצורת הלמידה מרחוק.
מנהל הטכנודע. ד"ר גדי מדור
הרעיון שעומד מאחורי הפרויקט הוא שבניגוד לתחומים אחרים, בלימודי מדעים הילדים חייבים להתנסות. אי אפשר שרק המורה יעלה בזום מהמעבדה והתלמידים יצפו בו מהבית. לכן, הוחלט לפתח ערכות מיוחדות - בכל ערכה יש את כל החומרים שנדרשים לניסוי והרכבה לטובת לימודי המדעים. הילדים יקבלו הביתה את הערכות, וכך הם יוכלו להתנסות בזמן אמת מול המורה בזמן הלמידה מרחוק, כאשר ללמידה יצטרפו סרטוני הדרכה מיוחדים. בהוראת ראש עיריית חדרה, צביקה גנדלמן, רכש אגף החינוך כ-7,000 ערכות כאלה לטובת התלמידים!
במקביל הפרויקט מוביל הקמת קהילה של מורים למדעים. המורים יעברו לאורך השנה השתלמות בת 10 מפגשים שתעזור להם לשכלל את הלמידה מרחוק באמצעות הערכות שפותחו, כאשר הם גם יהיו זכאים לקבל גמול השתלמות עבור הלימודים הללו.
1,850 ערכות מדעים כאלה כבר פותחו בטכנודע עבור פיילוט מיוחד, ובכנס ההשקה הציגו חלק מהתלמידים שכבר קיבלו את הערכות, איך זה אמור לעבוד. בכנס, שנערך בזום, השתתפו מנהלי בתי הספר היסודיים והעל יסודיים בחדרה, ורכזי המדעים של בתי הספר. מי שהציגו את היוזמה היו ראש העיר צביקה גנדלמן, מנהל אגף החינוך שלומי דהן, מנהל הטכנודע ד"ר גדי מדור ומנהלת מרכז פסג"ה, לאה אבוטבול.
ראש העיר צביקה גנדלמן: "מדובר במהפכה של ממש בכל תחום לימודי המדעים מרחוק. שיתוף הפעולה של אגף החינוך עם הטכנודע והשותפים האחרים הוליד פרויקט מדהים שיאפשר לתלמידי המדעים בעיר להתנסות בצורה מעשית ובמקביל להקים קהילה של מורי מדעים שגם ישכללו את כל התחום הלמידה מרחוק בתקופה המאתגרת הזו וגם יתוגמלו על כך".
שלומי דהן, מנהל אגף החינוך: "התוכנית הזו היא דוגמא לחדשנות שמשדרגת את העשייה החינוכית ומאפשרת העמקה בלמידה ובחינוך. למעשה בצורה מעשית התוכנית הזו מביאה את הטכנודע לבתי התלמידים".
ד"ר גדי מדור, מנהל הטכנודע, מסביר על התהליך: "הצוות האקדמי של הטכנודע בחדרה פיתח מודל חדשני להוראה התנסותית של מדע וטכנולוגיה. הלמידה מבוססת על תשתית היוטיוב, כך שאיכות התמונה גבוהה. התלמיד יכול להתקדם בקצב למידה אישי ולראות קטעים מסוימים מספר פעמים תהליך הלמידה מתחיל בסרט אטרקטיבי המוביל את תהליך הלמידה בו מתואר סיפור מקרה מאתגר. התלמיד והצוות מקבל ערכות מדעיות שכוללות ניסויים ובניית מודלים, כך שתהליך הלמידה הופך להיות פעיל, חוויתי ומשמעותי. יחידת הלימוד החדשנית כוללת משימות נוספות ואף מבחן ותהליכי הערכה נוספים, שמסייעים למורים להעריך את תהליכי הלמידה של תלמידיהם".
אגב, לאור הצלחת התהליך, מספר רשויות גדולות ברחבי הארץ פנו לטכנודע בבקשה להשתלב במיזם החינוכי החדשני.
סדרת רשת חדשה עלתה בהשראת סדרת הטלוויזיה המדוברת “הלוטוס הלבן”, מהלך המהווה חלק מאסטרטגיית התוכן של מותג הטיפוח VICHY (ווישי), מהלך תקשורתי רחב וחדשני בישראל המחבר בין תרבות, הומור ותובנות על עולם השיווק. לצילומי הסדרה גויסו כוכבות בולטות: קרן מור מהשחקניות המוערכות בישראל, ריף נאמן שחקנית ודוגמנית מובילה וליבר בלילתי, אישיות אופנה מהבולטות ברשת. הן עומדות במרכז העלילה ומגלמות דמויות נשיות חזקות, מורכבות ושונות זו מזו, הנפגשות בריטריט וולנס יוקרתי של המותג.
חוזרים לצפון: מלון בוטיק אל-רום שברמת הגולן פותח את עונת התיירות ומזמין את המטיילים ליהנות מחופשה ירוקה, שקטה וקרירה בגובה של כ-1,070 מטר מעל פני הים. המלון מציע חדרי אירוח משפחתיים, מדשאות רחבות, מתחמי ברביקיו, ג'ימבורי לילדים ומרחבים פתוחים מול נופי הגולן. בחודש יוני נפתחה גם עונת קטיף הדובדבנים המפורסמת של אל-רום, עם 12 זנים שונים של דובדבנים ופירות יער. כחלק מהחוויה, מומלץ לבקר במיצג “עמק הבכא” (עז 77), המספר את סיפור הגבורה של חטיבה 7 במלחמת יום הכיפורים. המיצג מוצע ללא תשלום לאורחי המלון. לפרטים באתר בוטיק אל-רום.
הסופרת שלנו זוהר אביב פגשה את ליאור סושרד במסעדה. היא ביקשה שיקרא את מחשבותיה אבל הבת שלו קפצה ואמרה - אבל אני כבר קראתי, קראתי את הספרים שלך. המורה מקריאה בכל יום את 'חבורת כוח המוח' וזה היה בהחלט משמח דיו וחיוך רחב התפשט לתמונה משותפת. אהבנו!
התהוות: האמנית הצעירה הדס פורגס מציגה את תערוכת היחיד הראשונה שלה בגלריית Global Art בתל אביב. בתערוכה מוצגות עבודות שמן עוצמתיות העוסקות ברגש, זהות, תשוקה, כאב ותהליכי התפתחות אישיים, תוך שילוב השפעות מעולמות האמנות הקלאסית והעכשווית. היצירות חושפות את עולמה הפנימי של פורגס ומזמינות את הצופה למסע בין סערה נפשית, חלומות ותקווה. פורגס, בוגרת שירות ביחידת 8200 בתחום הסייבר, יוצרת חיבור מסקרן בין חשיבה טכנולוגית לבין יצירה אמנותית אינטואיטיבית ורגשית. התערוכה מסמנת את תחילתה של דרך אמנותית מבטיחה ומעניקה הצצה ליצירתה המתגבשת של אמנית צעירה ומסקרנת. אוצרות: מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי. פתיחה חגיגית: 25.6.2026 - נעילת התערוכה: 25.7.2026. מקום: גלריית Global Art, מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב.