אישום: תושב תל אביב התחזה לבנו של דמות מוכרת מעולם הפשע הישראלי
מאת: שלומי גבאי יום רביעי,
11 בנובמבר 2020, 10:46
כתב אישום הוגש נגד תושב ת"א בחשד לעשרות תקיפות אלימות ואיומים כלפי נשים עמן ניהל קשר, תוך התחזות לבנו של מי שהיה מראשי העולם התחתון בישראל
לבית משפט השלום בתל אביב הוגש אתמול כתב אישום נגד תושב העיר בן 31 שנהג להתחזות לבנו של רוני הררי מי שהוגדר על ידי המשטרה בשנות השמונים והתשעים כאחד מראשי העולם התחתון של מדינת ישראל ועמד בראש כנופיה ששמה נקשר למקרי פשע חמורים.
בנו של הררי אליו התחזה אותו נאשם הוא אדם נורמטיבי לחלוטין המתגורר בשנים האחרונות באחד הישובים הסמוכים לחדרה ואין לו כל קשר לאותו בחור.
גורמים במשטרת ישראל ציינו כי במשטרה רואים בחומרה כל מעשה אלימות ובריונות, ותפעל בכל האמצעים לשם הגנה על האזרח הנורמטיבי ומיצוי מלוא חומרת הדין עם מבצעי העבירה.
גם בקרב העבריינים רואים בחומרה רבה את השימוש בשמותיהם של עבריינים בכירים בכדי ליצור מורא ופחד בפני אחרים. בשנים האחרונות גברה התופעה ואנשים רבים נסחטו על ידי גורמים שהשתמשו בשמותיהם של עבריינים ידועים ומוכרים.
התחזה לבנו של מלך העולם התחתון (צילום: freepik)
החקירה החלה לפני מספר שבועות עם קבלת תלונות בחשד לתקיפות אלימות ואיומים מצד תושב ת"א כלפי 2 נשים מצפון הארץ, עמן ניהל קשר במהלך החודשים האחרונים.
בעקבות התלונות שוטרי מרחב איילון עצרו את הנאשם - תושב ת"א בן 31, תוך הארכת מעצרו באופן רצוף בבית המשפט, כאשר עפ"י החשד מדובר בתקיפות חמורות במסגרתן גרם חבלות של ממש לקורבנותיו, כשאחת מהן אף פונתה אל בית החולים לצורך קבלת טיפול רפואי.
כאמור, חוקרי מחלק המשפחה במרחב איילון ניהלו חקירה מורכבת, ברגישות המתבקשת, ממנה עלה כי הנאשם תקף עפ"י החשד את 2 הנשים לאורך תקופה במועדים ובמקומות שונים, לרבות שימוש באגרופים, סטירות וחניקות (לעתים באמצעות כבלים של מוצרי חשמל), לצד קללות, השפלות ואיומים, תוך שהוא מהלך אימים ומציג עצמו כבן של עבריין מוכר.
בהתאם לממצאי החקירה, הגישה השבוע חטיבת התביעות של משטרת ישראל במחוז ת"א כתב אישום בבימ"ש השלום ת"א, בגין עשרות אירועי אלימות, ובית המשפט האריך את מעצרו עד החלטה אחרת.
ממשיכים להיות בשטח: כחלק משגרת העבודה השוטפת והמחויבות לחיזוק הקשר הישיר עם התושבים, ממשיך שלו אלגלי, סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, לקיים סיורי שטח ברחבי נתניה. הסיורים מתקיימים באופן קבוע בכל שכונות העיר, במטרה לפגוש את התושבים, להקשיב לפניותיהם, לעמוד מקרוב על הצרכים העולים מהשטח ולקדם פתרונות מול הגורמים המקצועיים. נצפו בשטח - שלו אלגלי במהלך סיור שטח באחת משכונות העיר יחד עם גורמי המקצוע, כחלק מהמשך הסיורים השוטפים המתקיימים ברחבי נתניה.
בעקבות ההצלחה בשנה שעברה, בית האופנה גולברי ומעצב העילית דרור קונטנטו ממשיכים את שיתוף הפעולה ומשיקים קולקציית ערב חדשה, המשלבת בין קלאסיקה על זמנית לתעוזה מודרנית. הקולקציה מעניקה מענה מושלם לנשים בכל הגילאים המקפידות על אופנה מדויקת, קרייריסטיות שאוהבות לפזר סביבן גלאם ושואו, ולכאלה שחלמו על פריט מעצבים של דרור קונטנטו בארון, במחיר נגיש. פריטי השמנת והלבן החדשים מותאמים במדויק לכלות בכל גיל, לאירועי החינה, המקווה, שבת החתן ומסיבת הרווקות, בעוד שחליפות הטוקסידו העוצמתיות ושמלות התחרה השחורות מעניקות הופעה מרשימה ובלתי נשכחת לאימהות של חתן וכלה או לאירועי בר ובת מצווה יוקרתיים.
התערוכה "ורידי יער" של האמנית ענבר פיאנקו תיפתח ב-8 באוגוסט בשעה 12:00 בגלריית Global Art במרכז בעלי מלאכה בתל אביב. בתערוכת היחיד החדשה מציגה פיאנקו סדרת עבודות העוסקות במפגש שבין טבע פראי לעולם הפנימי, באמצעות דימויים של יערות, עצים, נחשים, נמרים ובעלי חיים נוספים. היצירות נעות בין תחושות של יופי ושלווה לבין פחד, דריכות והישרדות, ומשלבות מבט אישי על הטבע כמקום של ריפוי והתבוננות. לצד ציורי הצבע יוצגו גם עבודות בשחור־לבן שנוצרו כמחווה לחוקרת השימפנזים ג'יין גודול. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, תהיה פתוחה לקהל עד 29 באוגוסט. בהצלחה!
6. בנתניה במתחם עיר ימים: קיץ טרופי, סרטים ופסטיבל ממתקים מול הים – בחינם. במתחם עיר ימים יתקיימו במהלך יולי ואוגוסט פסטיבלים ופעילויות מתחלפות לכל המשפחה. בתחילת אוגוסט יהפוך המתחם לגן עדן צבעוני במסגרת פסטיבל "קנדי לנד", ולאחריו יתקיים במקום פסטיבל עיצוב. יוקרנו בימי ראשון בערב גם סרטי אנימציה, כך שאפשר לשלב סרט, ארוחה ובריזה מהים בלי לשלם על כרטיס קולנוע. מתחם עיר ימים. כניסה חופשית.