בית משפט השלום בחדרה גזר עונש מקל ביותר על תושב העיר (62) ששבר את לסתו של חברו לעבודה לאחר ויכוח ביניהם. העונש: 200 שעות לתועלת הציבור
לפני כ-3 שנים בשעת צהריים עבדו יחד הנאשם והקורבן, עובד זר בשנות ה-30 לחייו, שהיה כפוף לו במפעל בפארק התעשייה בקיסריה. תוך כדי עבודתם פרץ ביניהם ויכוח בנוגע לאיכות העבודה שהסלים במהרה. בשלב מסוים נטל הנאשם מיכל תרסיס צבע שהיה מונח בסביבת עבודתם והיכה את הקורבן בפניו.
כתוצאה מהחבטה נגרמו לקורבן שני שברים בלסת והוא הובהל בדחיפות לבית החולים הלל יפה שם טופל ובהמשך הועבר לבית החולים רמב"ם בחיפה שם נותח בהרדמה מלאה ועבר סדרת טיפולים שכללה שחזור הלסת. התיק שנחקר בתחנת משטרת חדרה הועבר לעיון הפרקליטות שם הוחלט לאחר כשנה וחצי להגיש כתב אישום כנגד התוקף בגין גרימת חבלה חמורה.
הקורבן הותקף ע"י גלון צבע (צילום: freepik)
לאחר מספר דיונים הצליח סנגורו של הנאשם גל שר טוב לשכנע את התביעה תוך שהוא מציג ראיות תומכות לכך כי טרם התקיפה הקורבן קילל וגידף את הנאשם וכתב האישום המקורי שבו לא נכלל עניין משמעותי זה תוקן והנאשם הודה, הורשע בעבירה של גרימת חבלה חמורה ונשלח לתסקיר מבחן.
בתסקיר המבחן בעניינו של הנאשם שהוגש לבית המשפט לפני כשבועיים נסקרו נסיבות חייו של הנאשם שעובד באותו מפעל בו אירעה התקיפה כבר 21 שנה וכיום בן 62,נטול כל עבר פלילי שהביע חרטה על האירוע ועל תוצאותיו, מכיר באחריותו לאירוע ורמת המסוכנות שנשקפת ממנו נמוכה.
בית המשפט קיבל את טענותיו. עו"ד גל שרטוב
התביעה המשטרתית סברה כי מתחם הענישה שיש להטיל על הנאשם נע בין 8 ל-18 חודשי מאסר בפועל בתוספת עונשים נלווים ופיצוי לקורבן. כן דרשה התביעה שלא לאמץ את המלצת שירות המבחן שכן מדובר בפציעה חמורה.
הסניגור שר טוב טען מצידו כי מדובר בעבירה שבוצעה לפני 3 שנים וכי מרשו הוא אדם נורמטיבי לחלוטין אשר לקח אחריות על מעשיו וחסך מזמנו של בית המשפט. כן דרש הסניגור שר טוב מבית המשפט לאמץ את המלצת שירות המבחן בדמות של"צ ואף להוסיף מאסר על תנאי ופיצוי למתלונן.
בחר להקל עם הנאשם. השופט גופמן צילום: אתר בתי המשפט
בגזר הדין כתב השופט הבכיר אביהו גופמן "אין ספק שהויכוח והאירוע הסלימו את התנהגות הנאשם והמתלונן וכי אין מדובר באירוע מתוכנן אלא היתה כנראה התפרצות ספונטנית". כן ציין השופט גומפן כי אכן מדובר באירוע מלפני 3 שנים אשר על פי כתב האישום המתלונן "תרם" במידה כלשהי להסלמת האירוע .
השופט הבכיר גופמן קיבל לבסוף את עמדת הסניגור וגזר על הנאשם 200 שעות של"צ באגף הרווחה של עיריית חדרה, 4 חודשי מאסר על תנאי למשך שנתיים מיום הרשעתו (ינואר 2020) ופיצוי למתלונן בסך 2500 ש"ח.
התביעה המשטרית דרשה מבית המשפט כי עבודות השל"צ לא יחלו בטרם שיחלפו 45 יום מיום מתן גזר הדין בכדי לשקול ערעור על קלות העונש.
עו"ד גל שרטוב המייצג את הנאשם: "אני שמח עבור הנאשם שהמתין בחשש גדול לשמיעת גזר הדין. בית המשפט קיבל את כל טענותיי במלואם תוך דחיית עתירת המאשימה שהתעקשה על שליחתו למאסר משמעותי בכלא.
בית המשפט שקל את מכלול הנסיבות ובחר בצדק לגזור עונשים שיש בהם ענישה חינוכית לטובת הציבור וגם פיצוי כספי של המתלונן"
דצמבר שמח בפסטיבל "חג החגים" בחיפה: הפסטיבל מתקיים זו השנה ה- 32 בעיר ויכלול מעל ל-30 אירועים שיתפרשו על פני 21 ימים במהלך חודש דצמבר, פרי יוזמתם של בית הגפן – מרכז תרבות ערבי יהודי ושל עיריית חיפה. אירועי הפסטיבל יתקיימו בבית הגפן ובמגוון מוקדים בעיר ויכללו מופעים, תערוכות, קונצרטים, הצגות, אירועים לכל המשפחה, הרצאות, סדנאות וסיורים ברחבי העיר. חג החגים מה-11 עד ה-31 בדצמבר 2025, בבית הגפן וברחבי העיר חיפה. תהנו!
חנוכה באתרי המורשת: מגוון פעילויות לכל המשפחה בעשרות אתרים בכל רחבי הארץ. כמדי שנה בחנוכה, המועצה לשימור אתרים - בשיתוף משרד המורשת - מזמינה את הציבור הרחב לקחת חלק במגוון פעילויות חווייתיות לכל המשפחה בעשרות אתרי מורשת בכל הארץ. בין הפעילויות: סיורי עששיות, סיורים מודרכים, משחקי בריחה, מסיק זיתים והפקת שמן, הכנת נרות חנוכה מדונג דבורים, פעילויות אמנות, הצגות לילדים ועוד. חלק מהפעילויות הינן ללא תשלום. פרטים מלאים והרשמה לכל הפעילויות תוכלו למצוא באתר המועצה לשימור אתרים. חג שמח!
שלושה ימים של השראה ונטוורקינג לבעלי עסקים בגובה 1,100 מטר: ריטריט יזמות יתקיים במלון בוטיק אל־רום מהקסומים והיפים בצפון הגולן. ריטריט יזמות יתקיים ב-4-6 בינואר 2026 מול נופי החרמון. במהלך שלושת ימי הריטריט ישולבו חופש מרגיע עם למידה מקצועית: סדנאות שיווק, אסטרטגיה ופיננסים, הרצאתו של אבי אטינגר על כישלונות ביזמות ומה לומדים מהם, והרצאה של עדי נודל ("החתול הפיננסי") על כלים לניהול כספים נכון. בנוסף יתקיימו יוגה בזריחה, סדנאות יצירה, פעילות ריפוי ונטוורקינג. לב האירוע יהיה יום פרקטי מלא המוקדש לאסטרטגיה, שיווק ושיתופי פעולה עסקיים. הריטריט יתקיים ללא מטרות רווח, ביוזמת אורי לאה קליפר, יזמת ואשת שיווק מנווה אטי"ב ומייסדת DAZ Marketing. פרטים והרשמה באתר. תהנו!
9. לאחר שרכשה את פעילות מסעדת Rapidos המקסיקנית בנתניה, קבוצת BBB מרחיבה את פעילות המותג ופותחת רשת מסעדות בפריסה ארצית, תחת השם רפידוס. הסניף החמישי במספר יפתח בחג החנוכה בהיכל מנורה מבטחים ת"א ומצטרף לסניף החדש בראשון לציון שנפתח השבוע, לצד הסניפים בפ"ת, הרצליה ונתניה. כל אחד מהסניפים של רפידוס מתפרש על שטח של כ-70 מ”ר – 100 מ"ר.