מאת: ראובן יגיל יום רביעי,
28 באוקטובר 2020, 18:33
צביקה גנדלמן הצטרף השבוע לסיור של הסיירת הקהילתית במרחב בית הראשונים ונחשף מקרוב לעבודה שעושים המתנדבים ובני הנוער
ראש עיריית חדרה, צביקה גנדלמן, הצטרף ביום שני השבוע לסיירת ממ"ש – צוות ההסברה הקהילתי – במרחב בית הראשונים, על מנת להיחשף מקרוב לפעילות המתנדבים ולעבודה שלהם בשטח.
הסיור נערך בגן יהושוע ונכחו בו גם מנכ"ל העירייה יעקב זיגדון, המשנה לראש העיר ויו"ר פנאי העיר, עו"ד יניב דרי, מנכ"ל פנאי העיר אייל עפגין, ממונה הקורונה בפנאי העיר איתן מאיר, עובדי מרחב בית הראשונים בראשות מנהל המרחב דן חממי, בני הנוער, המתנדבים ונציגי הקהילה.
החלק הראשון כלל שיח בין כל הנוכחים על חשיבות הסיורים ועל איך הם מתבצעים בפועל. מנהל המרחב הציג בפני ראש העיר אפליקציה חדשה שעוזרת מאוד באיסוף נתונים בנוגע לקהילה ולצרכים השונים שלה במרחב. לאחר מכן גם ראש העיר ומנכ"ל העירייה לבשו את האפודים הירוקים הממותגים של הסיירת, ויצאו לסיור בגן, במהלכו חולקו מסיכות וחומרי הסברה ונעשתה עבודה מול בני הנוער במקום על מנת להדגיש את השמירה על הכללים והחשיבות בהשארת חדרה עיר ירוקה.
במהלך חופשת חול המועד סוכות יערכו ב 18 קניוני עופר ברחבי הארץ מגוון רחב של אירועים, פעילויות ואטרקציות לכל המשפחה – ללא עלות ובכניסה חופשית. בין האטרקציות הבולטות לכל השפחה: מופעים, הצגות , סדנאות, מתחמי משחק, מתנפחים ועוד. חג שמח!
מרוץ "ענבי טלי 2026" – מרוץ הראשון מסוגו בישראל שהתקיים בין הכרמים ובנופים המרהיבים של שפלת יהודה, השתתפו כ-200 רצים ורצות מגילאי 4 ועד 70. האירוע הציע למשתתפיו שלושה מסלולים ברמות קושי ומרחקים שונים – מקצה תחרותי של 10 ק"מ, מקצה של 5 ק"מ ומקצה של 2 ק"מ המיועד למשפחות ולילדים. המשתתפים במרוץ נהנו מחוויית ריצה ייחודית פסטורלית ובלתי נשכחת בתוך הנוף החקלאי המזוהה עם ענבי טלי, במסלולים העוברים בין הכרמים הירוקים והשדרות המוצלות, סמוך לאזור בו עובר שביל ישראל ובנוסף, קיבלו חולצת DryFit ומדליית השתתפות, ובמקצים התחרותיים גם מספר חזה עם שבב דיגיטלי למדידת זמנים. את המרוץ סיימו בטעם טוב עם מיטב תוצרת הענבים כחול לבן. כרמל הלפרין, מנכ"ל 'ענבי טלי', שהזניק את המרוץ והשתתף בעצמו במקצה של 10 ק"מ, אמר: "אנו שמחים על האירוע המיוחד ועל ההזדמנות להזמין את הציבור הרחב אלינו, לכרמים, המקום שבו הסיפור של ענבי טלי התחיל ולהכיר מקרוב את החקלאות והנוף של מושב לכיש".
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!